Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022

Ένα βραστό αυγό και λίγο ξύδι το πρωΐ σκοτώνουν τον πιο επικίνδυνο εχθρό στο σώμα σας!

Δες τι κάνει!

11 Οκτωβρίου 2019 17:16
Ένα βραστό αυγό και λίγο ξύδι το πρωΐ σκοτώνουν τον πιο επικίνδυνο εχθρό στο σώμα σας!

Έχετε φάει ποτέ βραστά αυγά, αναμειγμένα με ξύδι; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μόνο ένα βραστό αυγό και λίγο ξύδι κάθε πρωί μπορεί να συμβάλλει στη εξουδετέρωση ενός από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγείας – τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα!

Δείτε επίσης: Δείτε τι θα γίνει αν βουτήξετε ένα αβγό σε ξίδι και μετά σε σιρόπι!

Ο διαβήτης, ένα πολύ κοινό πρόβλημα υγείας που πλήττει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμβαίνει όταν το πάγκρεας σταματήσει να παράγει ινσουλίνη ή όταν το σώμα δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη που έχει.

Ένα βραστό αυγό και λίγο ξύδι το πρωΐ σκοτώνουν τον πιο επικίνδυνο εχθρό στο σώμα σας!

Τα συνηθισμένα συμπτώματα του διαβήτη είναι η συχνή νυκτερινή ούρηση, η δίψα, η γρήγορη απώλεια βάρους, ο κνησμός γύρω από το πέος ή τον κόλπο, τα τραύματα που αργούν να θεραπευθούν, η θολή όραση, η κόπωση.

Όλα αυτά οδηγούν σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως κακή όραση, τύφλωση, νευρική βλάβη, νεφρική νόσο, καρδιακές παθήσεις και στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες.

Πώς θα το φτιάξετε;

Βράζουμε ένα αυγό από το βράδυ και το ξεφλουδίζουμε.
Στη συνέχεια, κάνουμε μερικές τρύπες στο αυγό χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε ξύδι.
Το αφήνουμε καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Το πρωί τρώμε μόνο το αυγό, όχι το υπόλοιπο ξύδι που δεν έχει απορροφηθεί.
Κατά τη διάρκεια του πρωϊνού γεύματος πίνετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό στο οποίο προσθέσατε προηγουμένως μια κουταλιά της σούπας ξύδι. Είναι γνωστό ότι τα αυγά είναι πολύ θρεπτικά και αποτελούν εξαιρετική πηγή

Ήξερες ποιο από τα τρία αβγά είναι πιο υγιεινό;

Είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά και μπορείς να τα μαγειρέψεις με διαφορετικούς τρόπους. Όλα μας αρέσουν! Θέλουμε όμως να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε ένα φρέσκο και υγιεινό αβγό στο πιάτο μας. Γνωρίζετε ποιο από αυτά τα τρία αβγά είναι το πιο υγιεινό;

Δείτε επίσης: Μην πετάτε τα τσόφλια των αυγών: Δείτε σε τι μπορούν να σας φανούν χρήσιμα!

Πως μπορούμε να ξέρουμε όμως αν ένα αυγό είναι υγιεινό;

Κρόκος αυγού

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι το χρώμα του κρόκου ενός αυγού λέει πολλά για την υγεία της κότας που το έκανε. Λέγεται για παράδειγμα, ότι όσο πιο σκούρος, στρογγυλός και σφιχτός είναι ο κρόκος, τόσο πιο υγιής ήταν η κότα που το έκανε. Αυτή η κότα είχε την δυνατότητα να βοσκήσει έξω και να έχει μια πλούσια δίαιτα. Ένας πιο άχρωμος κρόκος σημαίνει ότι η κότα είχε μια ανθυγιεινή ζωή. Όλα αυτά όμως αποδείχτηκαν ψευδή. Άρα, τι προκαλεί τις διαφορές στο χρώμα του κρόκου; Και τι σημαίνει;

Ήξερες ποιο από τα τρία αβγά είναι πιο υγιεινό;

Δίαιτα

Ένας κρόκος αυγού μπορεί όντως να έχει διαφορετικά χρώματα: το χρώμα του μπορεί να ποικίλλει από απλό κίτρινο μέχρι σκούρο πορτοκαλί. Αλλά το χρώμα δεν λέει τίποτα για τον τρόπο ζωής της κότας. Επίσης δεν λέει τίποτα για το πόσο υγιεινός είναι ο κρόκος για σας. Αυτό που μας δείχνει όμως είναι τι έτρωγε η κότα. Αν η κότα έτρωγε τροφή με πολύ σιτάρι, θα κάνει ένα αυγό με απαλό κίτρινο κρόκο. Από την άλλη μεριά, αν η κότα είχε μια ισορροπημένη διατροφή με καλαμπόκι και αλφάλφα για παράδειγμα, τότε το αυγό της θα έχει ένα σκούρο κρόκο. Αυτό συμβαίνει επειδή το καλαμπόκι και το αλφάλφα περιέχουν καροτίνη, μια ουσία που κάνει τα καρότα να έχουν το πορτοκαλί τους χρώμα.

Γεύση

Η διατροφική αξία ενός αυγού δεν επηρεάζεται από το χρώμα του αυγού. Είτε το αυγό είναι βιολογικό είτε προέρχεται από μια κότα σε αιχμαλωσία δεν έχει σημασία αφού και τα δύο είναι υγιεινά. Ο κρόκος του αυγού περιέχει βιταμίνες A, D, E και K, ανεξάρτητα από το χρώμα του. Επιπλέον, όλα τα αυγά, ανεξαρτήτου χρώματος, έχουν την ίδια γεύση.

Δείτε τι θα γίνει αν βουτήξετε ένα αβγό σε ξίδι και μετά σε σιρόπι!

Δείτε τι μπορεί αν συμβεί αν βουτήξεις ένα αβγό σε ξίδι και μετά σε σιρόπι! Ένα ιδιαίτερα περίεργο βίντεο, που δείχνει ένα αβγό να μεγαλώνει διαρκώς σε όγκο καθώς βυθίζεται σε διάφορα υλικά, έγινε viral στο Twitter.

Δείτε επίσης: Ξέρετε τι σημαίνουν αυτά τα νούμερα στις πλαστικές συσκευασίες;

Αρχικά, το αβγό βυθίζεται σε ένα ποτήρι με ξίδι και μένει εκεί για μία μέρα. Ύστερα, το βγάζουν από εκεί και είναι εμφανώς πολύ πιο μεγάλο από ένα κλασικό αβγό και μοιάζει να είναι κάπως λαμπερό. Έπειτα, βυθίζεται σε ένα ποτήρι με σιρόπι σφενδάμου και μένει εκεί πάλι για μία μέρα. Στη συνέχεια, βυθίζεται σε ένα ποτήρι με νερό και μπλε βαφή. Ύστερα από μία ακόμα μέρα, το αβγό είναι πλέον μπλε, είναι ακόμα μεγαλύτερο και μοιάζει να μπορεί να σπάσει, καθώς αναπηδά σαν τρελόμπαλα.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι αληθινό το συγκεκριμένο βίντεο, αλλά είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share