Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Τι προκαλεί τον καρκίνο του παχέος εντέρου;

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ένοχος!

10 Οκτωβρίου 2019 12:44
Τι προκαλεί τον καρκίνο του παχέος εντέρου;
Follow us on Google News

Στον καρκίνο του παχέος εντέρου αναλογεί το μεγαλύτερο ποσοστό καρκίνων που σχετίζονται με την κακή διατροφή σύμφωνα με νεότερα στοιχεία.

Δείτε επίσης: Το σνακ για τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου!

Σχεδόν το 5,2%των καρκίνων που διαγνώστηκαν το 2015 θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με καλύτερη διατροφή. Αυτό δείχνει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο JNCI Cancer Spectrum η οποία υπολογίζει τον αριθμό, το ποσοστό και τον τύπο συγκεκριμένων καρκίνων οι οποίοι οφείλονται στην υπερκατανάλωση τροφών και ροφημάτων με πρόσθετη ζάχαρη.

Στη μελέτη εκτιμάται πως 80.110 νέες περιπτώσεις επιθετικού καρκίνου στις ΗΠΑ το 2015 οφείλονταν στις κακές διατροφικές επιλογές.

Πρόκειται για ένα ποσοστό το οποίο είναι συγκρίσιμο και σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τον καρκίνο που προκύπτει από την κατανάλωση αλκοόλ ο οποίος κυμαίνεται μεταξύ του 4-6%.

«Τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν την ευκαιρία να μειωθούν τα περιστατικά καρκίνου μέσω της βελτίωσης των τροφών που καταναλώνουμε», αναφέρει ο πρώτος συγγραφέας της έρευνας, Fang Fang Zhang.

Η αναφορά των ερευνητών σημειώνει ότι υπάρχουν πειστικά στοιχεία και ενδείξεις ότι μια διατροφή με υψηλή πρόσληψη επεξεργασμένου ή κόκκινου κρέατος και χαμηλή σε δημητριακά ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά, φρούτα και λαχανικά αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος, του φάρυγγα και του λάρυγγα, ενώ η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει επίσης τον κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου.

Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης ζαχαρούχα ροφήματα λόγω των ήδη γνωστών συσχετισμών τους με την παχυσαρκία και 13 τύπους καρκίνου.

Τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας αναφέρουν ότι:

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είχε το μεγαλύτερο ποσοστό καρκίνων που σχετίζονται με τη διατροφή φτάνοντας το 38,3% όλων των περιπτώσεων του 2015 που σχετίζονταν με τη διατροφή.

Η πρόσληψη δημητριακών ολικής άλεσης σε χαμηλά επίπεδα είχε συσχετιστεί με το μεγαλύτερο αριθμό και ποσοστό νέων περιπτώσεων καρκίνου, ενώ ακολουθήθηκε από τη χαμηλή πρόσληψη γαλακτοκομικών, την υψηλή κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος, τη χαμηλή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, την υψηλή πρόσληψη κόκκινου κρέατος και τέλος την υψηλή κατανάλωση ζαχαρούχων ροφημάτων.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των περιστατικών καρκίνου που σχετίζονταν με την κακή διατροφή αφορούσε καρκίνο του παχέος εντέρου με 52.225 περιστατικά. Ακολουθήθηκε από καρκίνους του στόματος, του φάρυγγα και του λάρυγγα (14.421), καρκίνο της μήτρας (3.165), καρκίνο του μαστού (3.059), καρκίνο στους νεφρούς (2.017), καρκίνο του στομάχου (1.564) και καρκίνο του ήπατος (1.000).
Από τις περιπτώσεις καρκίνου που σχετίζονταν με τη διατροφή, σχεδόν το 16% αποδίδονταν και στην παχυσαρκία.

Αυτό είναι το ελληνικό βότανο που προστατεύει από καρκίνο και διαβήτη!

Αυτό είναι το ελληνικό βότανο που προστατεύει από καρκίνο και διαβήτη! Οι 3 χρυσοί κανόνες για να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο, να επιβραδύνουμε το γήρας και να κάψουμε το λίπος της κοιλιάς!

Το να χρησιμοποιείτε βότανα και μπαχαρικά στην μαγειρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την γεύση και την εμφάνιση ενός πιάτου χωρίς την προσθήκη νατρίου (αλάτι), αλλά και ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρετε πρόσθετες θρεπτικές ουσίες και σημαντικά οφέλη για την υγεία σας ταυτόχρονα.

Ένα βότανο που χρησιμοποιούμε εκτενώς στην μεσογειακή κουζίνα είναι και ο μαϊντανός. Η μεσογειακή συνταγή για να μειώσεις τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού!

Σύμφωνα με την Εθνική Βάση Δεδομένων Θρεπτικών Συστατικών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, τα 10 κλωναράκια μαϊντανού περιέχουν:

  • 4 θερμίδες
  • 0,3 γραμμάρια πρωτεΐνης
  • 0,1 γραμμάρια λίπους
  • 0,6 γραμμάρια υδατανθράκων
  • 0,3 γραμμάρια φυτικών ινών
  • 0,1 γραμμάρια ζάχαρης

Επίσης παρέχουν:

  • το 205% της ημερήσιας ανάγκης ενός ενήλικα σε βιταμίνη Κ
  • το 22% της βιταμίνης C
  • το 17% της βιταμίνης Α

Αποτέλεσμα εικόνας για καρκινος βοτανο

Βότανο: Οφέλη του μαϊντανού για την υγεία του ανθρώπου

Πρόληψη του καρκίνου

Η μυρικετίνη, μία φλαβονόλη που περιέχει ο μαϊντανός, έχει αποδειχθεί ότι έχει χημειοπροληπτική επίδραση για τον καρκίνο του δέρματος. Οι γλυκοπατάτες, ο μαϊντανός, τα μαύρα φραγκοστάφυλα και τα βακκίνια (είδος μούρων) είναι μεταξύ των τροφών με την υψηλότερη συγκέντρωση μυρικετίνης ανά 100 γραμμάρια.

Ο μαϊντανός περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες χλωροφύλλης, η οποία έχει αποδειχτεί ότι μπλοκάρει τις καρκινογόνες επιδράσεις των ετεροκυκλικών αμινών, οι οποίες παράγονται κατά το ψήσιμο των τροφών σε υψηλή θερμοκρασία. Εάν έχετε την τάση να ψήνετε τις τροφές σας στη σχάρα και να τις “καρβουνίζετε” αρκετά, φροντίστε να τις συνδυάζετε με πράσινα λαχανικά για να “ακυρώσετε” αυτά τα αποτελέσματα.

Επίσης, μια φυσική χημική ουσία που βρίσκεται στο μαϊντανό, γνωστή ως απιγενίνη, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το μέγεθος ενός όγκου σε μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού, σε μια έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι των ΗΠΑ. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό δείχνει πως η απιγενίνη είναι μια πολλά υποσχόμενη μη τοξική θεραπεία για τον καρκίνο στο μέλλον.

Πρόληψη του διαβήτη

Η μυρικετίνη έχει επίσης αξιολογηθεί για την αποτελεσματικότητά της στην θεραπεία και την πρόληψη του διαβήτη. Έρευνες τύπου “in vitro” σε ζώα έδειξαν ότι η μυρικετίνη μπορεί να μειώσει την συγκέντρωση σακχάρων στο αίμα, καθώς και να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, ενώ έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share