Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Τελικά πρέπει να κάνουμε μπάνιο μετά την θάλασσα;

Η απάντηση θα σας εκπλήξει!!!

19 Αυγούστου 2019 15:14
Τελικά πρέπει να κάνουμε μπάνιο μετά την θάλασσα;
Follow us on Google News

Τελικά τι είναι σωστό να αφήνουμε το αλάτι απάνω μας ή να κάνουμε μπάνιο με το που βγαίνουμε από την θάλασσα; Η απάντηση θα σας εκπλήξει!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το νερό της θάλασσας έχει ευεργετικές ιδιότητες και αυτές δεν είναι λίγες. Τι συμβαίνει στο σώμα αν δεν πλυθούμε για 2 μέρες;

Δείτε μερικούς λόγους που, ίσως, σας πείσουν την επόμενη φορά να αφήσετε λίγο παραπάνω επάνω σας το αλάτι της θάλασσας:

Μπάνιο θάλασσα

Το θαλασσινό αλάτι θεωρείται ένα φυσικό καθαριστικό του αίματος. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και μαγνήσιο που συνεισφέρει στην δράση των αντιοξειδωτικών. Ως εκ τούτου, το αλάτι της θάλασσας είναι σε θέση να αποτοξινώσει τα κύτταρα του δέρματός σας σωστά και να απορροφήσει όλη η βρωμιά, τη σκόνη και τα τοξικά υλικά από αυτά.

Καθώς απωθεί όλες τις τοξίνες από το σώμα σας, το θαλασσινό αλάτι κάνει το δέρμα σας πιο απαλό και υγιές. Έχει παρατηρηθεί ότι τα τακτικά μπάνια στην θάλασσα μπορούν να ενισχύσουν τον τόνο του δέρματος σε μεγάλο βαθμό. Το μαγνήσιο στο αλάτι μπορεί να εμποδίσει την κατακράτηση υγρών από το δέρμα σας κρατώντας το απαλό, σφριγηλό και νεανικό.

Tο θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε ζωτικής σημασίας βιταμίνες και ανόργανα μέταλλα, τα οποία απαιτούνται για την σωστή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να βελτιώσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, διατηρούν τους ιστούς ενυδατωμένους, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος και να αυξάνει την αντοχή των κυτταρικών μεμβρανών.

Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο από το αλάτι της θάλασσας μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος. Εάν έχετε ακμή στην επιδερμίδα σας, τότε το θαλασσινό αλάτι είναι ό,τι καλύτερο για εσάς. Διατηρεί το δέρμα σας καθαρό, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης λοιμώξεων στο δέρμα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αλάτι της θάλασσας ως φυσικό πίλινγκ. Η υφή του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση της εξωτερικού στρώματος νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος για τον οποίο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για καιρό καλύτερο τόνο στην επιδερμίδα τους και πιο καθαρή όψη σε πρόσωπο και σώμα.

Πόσο ασφαλές είναι το μπάνιο στην θάλασσα για τα παιδιά;

Το καλοκαίρι όλοι θέλουν να απολαμβάνουν το μπάνιο στην θάλασσα και να περνάνε ώρες χαλαρώνοντας με τα παιδιά τους! Πόσο ασφαλές είναι όμως το μπάνιο στην θάλασσα για τα παιδιά; Τι πρέπει να κάνουν όμως οι γονείς για την ασφάλεια των παιδιών τους;

Ακολουθώντας, ωστόσο, ορισμένες απλές αλλά ουσιαστικές οδηγίες που προτείνουν οι ειδικοί -προπονητές κολύμβησης, παιδίατροι ναυαγοσώστες-, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να παίζει και να κολυμπά με ασφάλεια στη θάλασσα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, να θυμάστε πως πρέπει να κρατάτε την ψυχραιμία σας ό,τι και αν συμβεί στην παραλία!

Η κολύμβηση με αναπνευστήρα αποτελεί ένα «παράθυρο» στον υποβρύχιο κόσμο για όλες τις ηλικίες, και παράλληλα μια εξαιρετική θαλάσσια δραστηριότητα για τα παιδιά. Όμως εγκυμονεί κινδύνους, γιατί είμαστε αντιμέτωποι με την αγριότητα των στοιχείων της φύσης.

Παιδιά μπάνιο θάλασσα

Ασφάλεια εξοπλισμού

•Ο εξοπλισμός πρέπει να επιλέγεται και να συντηρείται με επιμέλεια.

•Ο αναπνευστήρας δεν πρέπει να είναι φθαρμένος και το στόμιο δεν πρέπει να έχει σχισμές.

•Οι μάσκες θα πρέπει να είναι κατασκευασμένες από ειδικό γυαλί, οι στολές και τα βατραχοπέδιλα δεν πρέπει να έχουν σημάδια φθοράς.

•Οι στολές και οι αναπνευστήρες θα πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται με ειδικό υποαλλεργικό προϊόν.

•Οι μάσκες θα πρέπει να καθαρίζονται με φρέσκο νερό και να απολυμαίνονται με ειδικό υποαλλεργικό προϊόν μετά τη χρήση τους και στη συνέχεια να φυλάσσονται μακριά από τον ήλιο σε δροσερό και στεγνό
περιβάλλον.

Τα παιδιά χρειάζονται μεγαλύτερη εκπαίδευση από τους ενηλίκους στις κινήσεις τους κατά τη διάρκεια της κολύμβησης με αναπνευστήρα. Η αναπνοή μέσω αναπνευστήρα χρειάζεται εξάσκηση.Ειδικότερα τα παιδιά θα πρέπει να διδαχθούν τις τεχνικές καθαρισμού της μάσκας και του αναπνευστήρα, και πώς να αποφεύγουν τα βράχια και τους υφάλους χτυπώντας αντίθετα τα βατραχοπέδιλά τους, ενώ κολυμπούν ανάσκελα. Για το λόγο αυτό συνιστάται να μάθουν να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αρχικά στο περιβάλλον της πισίνας και στη συνέχεια σε ασφαλή ύδατα προτού απομακρυνθούν από την παραλία.

Τα μικρότερα παιδιά ίσως δεν έχουν αρκετή δύναμη στους πνεύμονες, ώστε να καθαρίσουν τον αναπνευστήρα τους με την αναπνοή τους καιγι’ αυτό πρέπει προηγουμένως να διδαχθούν, ως εναλλακτική λύση, να υψώνουν τα κεφάλια τους έξω από το νερό και να απομακρύνουν το νερό από τον αναπνευστήρα μετακινώντας το στόμιό του.Επίσης πρέπει να διδαχθούν πώς να ξεθαμπώνουν τις μάσκες τους χρησιμοποιώντας σάλιο και νερό.

Οι συχνότεροι τραυματισμοί από αυτό το είδος κολύμβησης είναι οι πληγές από τα κοράλλια, τα τσιμπήματα, καθώς και οι μελανιές και πληγές από τα διάφορα ρεύματα που σπρώχνουν τους κολυμβητές στα βράχια και στα ίδια τα κοράλλια. Ο κίνδυνος ηλιακού εγκαύματος είναι επίσης υψηλός.

Προτάσεις για τα παιδιά που κολυμπούν με αναπνευστήρα:

• Όλα τα παιδιά που κολυμπούν σε ανοιχτή θάλασσα πρέπει να φορούν ατομική συσκευή επίπλευσης.

•Τα παιδιά καλό είναι να μάθουν να χρησιμοποιούν τα βασικά σήματα νοηματικής επικοινωνίας περιλαμβανομένων των «ΟΚ», «όχι», «ακολούθησέ με»,«από‘δω»,«βοήθεια»,«κίνδυνος»,«έλα στην επιφάνεια»,«βυθίσου» και«κάτι συμβαίνει».

•Τα παιδιά θα πρέπει να ενημερωθούν πως δεν πρέπει να ακουμπήσουν οποιαδήποτε μορφή θαλάσσιας ζωής κα να μην πλησιάζουν σεσπηλιές και ανοίγματα.

• Οι αρχάριοι θα πρέπει να κολυμπούν σε προστατευμένα, πιο ήρεμα νερά σε ασφαλείς προκαθορισμένες περιοχές μακριά από τη θαλάσσια κίνηση.

• Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν προηγούμενη εμπειρία σε κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης.

•Όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους έναν ενήλικα κολυμβητή.
• Συνιστάται η χρήση ειδικής στολής σε περίπτωση που τα νερά είναι

• Ένα παιδί που πάσχει από αλλεργίες (π.χ. στο τσίμπημα της μέλισσας) έχει μεγάλη πιθανότητα να είναι αλλεργικό και στα θαλάσσια τσιμπήματα.

Το παιδί παρασύρθηκε από τα κύματα!

Εάν πρόκειται για μικρό παιδί, μπαίνετε αμέσως στη θάλασσα και το βγάζετε έξω. Εάν όμως το παιδί έχει παρασυρθεί στα βαθιά, το βοηθάτε μόνο εφόσον ξέρετε τον τρόπο. Oι ναυαγοσώστες επισημαίνουν ότι ο βασικός κανόνας της διάσωσης είναι ότι ποτέ δεν προσεγγίζει ο διασώστης το θύμα σώμα με σώμα. Πάντοτε του δίνει κάτι να πιαστεί (π.χ. ένα σκοινί, μια πετσέτα, ένα αναποδογυρισμένο κουβαδάκι, μια σανίδα), ώστε να το τραβήξει έξω.

Εάν το παιδί έχει χάσει τις αισθήσεις του, δώστε του τις πρώτες βοήθειες

Ξαπλώστε το στην άμμο και καλέστε αμέσως για βοήθεια

● Βάζετε το πρόσωπό σας κοντά στη μύτη και το στόμα του για να δείτε αν αναπνέει.

● Εάν αναπνέει, το γυρίζετε στο πλάι (πλάγια θέση ασφαλείας) και περιμένετε να συνέλθει, παρακολουθώντας το μέχρι να έρθει η βοήθεια.

● Εάν δεν αναπνέει, τότε βάζετε το ένα σας χέρι στο μέσο του στέρνου κάτω από τη νοητή γραμμή που σχηματίζουν οι θηλές και κάνετε 30 μαλάξεις μετρώντας ως εξής: «και 1, και 2, και 3… και 30». Κάθε 30 μαλάξεις κάνετε δύο τεχνητές αναπνοές: Ανασηκώνετε το πιγούνι του παιδιού, κλείνετε τη μύτη του και ανοίγετε το στόμα του. Εισπνέετε βαθιά και εκπνέετε στο στόμα του. Στη διάρκεια ενός λεπτού πρέπει να επαναλάβετε τρεις φορές αυτή τη διαδικασία. Σταματάτε μόνο αν το παιδί συνέλθει ή έρθει η βοήθεια.

Δείτε ακόμα: Ποια είναι τα οφέλη από το μπάνιο στην θάλασσα;

Τα παιχνίδια στις νεροτσουλήθρες

Οι νεροτσουλήθρες είναι το πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό στις πισίνες και έλκουν τα παιδιά όλων των ηλικιών και επειδή στις μέρες μας είναι μεγαλύτερες, πιο γρήγορες και με πιο διασκεδαστικά χαρακτηριστικά όπως στροφές, απότομες κλίσεις και σήραγγες, εγκυμονούν πολλούς και σοβαρούς κινδύνους. Ο έξυπνος σχεδιασμός, οι σαφείς κανόνες χρήσης, και η επίβλεψη μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο. Γιατί οι νεροτσουλήθρες μπορεί να είναι επικίνδυνες για τα παιδιά και τους νέους.

Παιδιά μπάνιο θάλασσα

• Στις νεροτσουλήθρες τα παιδιά πρέπει, πριν ανέβουν τις σκάλες, να μπαίνουν στη σειρά.

•Για τη ναποφυγή συγκρούσεων πρέπει νααποφεύγεται η ταυτόχρονη χρήση της νεροτσουλήθρας από περισσότερα από ένα παιδιά .

•Τα μικρότερα παιδιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τη νεροτσουλήθρα αγκαλιά με τους γονείς και τους κηδεμόνες τους καθώς αυτό έχει αποδειχθεί ότι επιφέρει αύξηση του κινδύνου τραυματισμού.

• Για να αποφεύγονται συγκρούσεις θα πρέπει να γίνει σαφές στα παιδιά πως το σημείο που πέφτουν από τη νεροτσουλήθρα στο νερό δεν είναι χώρος για παιχνίδι και θα πρέπει να απομακρύνονται αμέσως από το χώρο αυτό.

• Τα παιδιά δεν πρέπει να μπαίνουν στη νεροτσουλήθρα με το κεφάλι λόγω του αυξημένου κινδύνου τραυματισμού στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη.

• Στις νεροτσουλήθρες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται φουσκωτά παιχνίδια.

• Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά που δεν μπορούν να κολυμπήσουν έχουν έναν ασφαλή τρόπο για να φτάσουν στην άκρη της πισίνας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share