Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ποια είναι τα οφέλη από το μπάνιο στην θάλασσα;

Δείτε εδώ!

23 Ιουνίου 2019 16:35
Ποια είναι τα οφέλη από το μπάνιο στην θάλασσα;

Το μπάνιο στη θάλασσα πέρα από μία δροσερή απόλαυση τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα οφέλη από το μπάνιο στην θάλασσα!

Παρακάτω είναι τα πιο σημαντικά:

Βιταμίνες


Το θαλασσινό αλάτι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και μαγνήσιο. Έτσι αποτοξινώνει τα κύτταρα του δέρματος και απορροφά όλη τη βρωμιά και τη σκόνη.

Ασπίδα ενάντια στην ακμή
Επίσης, το θαλασσινό αλάτι περιέχει ασβέστιο που βοηθά στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος. Ειδικά για όποιον έχει ακμή το θαλασσινό αλάτι είναι ό, τι καλύτερο, καθώς διατηρεί το δέρμα καθαρό, ενώ μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης δερματικών λοιμώξεων.

Βοηθά στο αναπνευστικό
Η θαλασσινή αύρα βελτιώνει σημαντικά την αναπνευστική λειτουργία και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις κρίσεις του άσθματος και της αλλεργικής ρινίτιδας. Επίσης, είναι ευεργετική και για τα άτομα με χρόνια ιγμορίτιδα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Δεν είναι τυχαίο, που οι παιδίατροι συνιστούν τα παιδιά να κάνουν μπάνια το καλοκαίρι. Ενισχύεται το ανοσοποιητικό κι έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να αρρωστήσουν το χειμώνα.

Ευεργετικό για τις αρθρώσεις
Το θαλασσινό νερό είναι ευεργετικό σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, γι αυτό και συνιστάται το κολύμπι σε άτομα που έχουν προβλήματα με τις αρθρώσεις.

Φυσικό peeling
Η υφή του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση του εξωτερικού στρώματος των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι άνθρωποι έχουν πιο καθαρή όψη σε πρόσωπο και σώμα.

Η καλύτερη γυμναστική
Υπάρχει καλύτερη γυμναστική από το κολύμπι; Ή από τις ασκήσεις κάτω από το νερό της θάλασσας;

Το γνωρίζατε; Αν κάνετε αυτά τα λάθη, οι πετσέτες μπάνιου μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία μας!

Οι πετσέτες μπάνιου είναι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Όμως αν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί να κακό στη υγεία μας. Όσο απίστευτο και αν φαίνεται ισχύει..

Όλοι θέλουν να έχουν απαλές και μυρωδάτες πετσέτες μπάνιου αλλά μετά από μερικές πλύσεις αυτές σκληραίνουν. Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουμε και οι πετσέτες φαίνονται παλιές ακόμη και μετά από 2-3 πλύσεις.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο συχνά λάθη:

Αφήνετε τις πετσέτες να στεγνώνουν διπλωμένες

Οι περισσότεροι μετά το μπάνιο διπλώνουν τις πετσέτες σας και τις αφήνουν να στεγνώσουν κρεμασμένες σε άγκιστρα στο μπάνιο.

Αυτό δεν είναι μια καλή επιλογή καθώς η υγρασία τις καταστρέφει και οδηγεί στο να αυξάνεται η μούχλα και τα βακτήρια στο εσωτερικό τους. Φροντίζετε να τις απλώνετε ανοιχτές σε εξωτερικό χώρο.

Δεν τις τινάζετε μετά το πλύσιμο

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να τινάζουμε καλά τις πετσέτες μετά το πλύσιμό τους. Αυτό το βήμα θα βοηθήσει στο να παραμένουν αφράτες για πολύ περισσότερο και να στεγνώνουν όντας αφράτες.

Βάζετε πολύ μαλακτικό

Γεμίζοντας τη θήκη του πλυντηρίου σας με μαλακτικό δεν σημαίνει πως θα έχετε και καλύτερο αποτέλεσμα. Η καλύτερη λύση-όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο-είναι να μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό στο πλύσιμο των πετσετών σας ή να το κάνετε μια φορά το μήνα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share