Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μεγάλη προσοχή: Δείτε τι σημαίνει αν έχετε τριχοφυΐα στο συγκεκριμένο σημείο του αυτιού!

Το γνωρίζατε;

22 Ιουλίου 2019 19:38
Μεγάλη προσοχή: Δείτε τι σημαίνει αν έχετε τριχοφυΐα στο συγκεκριμένο σημείο του αυτιού!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κληρονομικότητα και το ιστορικό υγείας που σχετίζεται με καρδιακές παθήσεις, το βάρος, την αρτηριακή πίεση και τον διαβήτη, μπορούν να προβλέψουν τις πιθανότητές να είστε επιρρεπείς σε καρδιακά νοσήματα. Αλλά αυτά είναι πολύ κοινά συμπτώματα και άλλων ασθενειών. Υπάρχει όμως ένα επιπλέον σύμπτωμα που όλα τα άρθρα ξεχνούν να αναφέρουν!

Η αυξημένη τριχοφυΐα στα αυτιά! Ερευνητές έχουν αποκαλύψει τη σχέση μεταξύ της τριχοφυΐας των αυτιών και της καρδιακής νόσου!

Ακόμη και ο λοβός του αυτιού όμως μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία της καρδιάς σας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αν κάποιος έχει μια πτυχή στον λοβό του αυτιού του, είναι περισσότερο επιρρεπής στην εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Τριχοφυΐα στις θηλές: Τι σημαίνει;

Αυξημένος αριθμός τριχοθυλακίων στο αυτί, είναι δείκτης των επιπέδων της τεστοστερόνης στον οργανισμό μας, η οποία με τη σειρά της συνδέεται με τις καρδιακές παθήσεις.

Έχεις αυτή την τρύπα πάνω από το αυτί; Μόλις μάθεις τι σημαίνει θα πάθεις σοκ!

Όχι, δεν πρόκειται για μία απλή τρύπα από σκουλαρίκι, αλλά υπάρχει απόλυτα επιστημονική εξήγηση για την ύπαρξή της στο επάνω μέρος του δεξιού (συνήθως) αυτιού μερικών ανθρώπων.

Αυτοί αποτελούν μάλιστα μόλις το 1% του πληθυσμού της Γης, ενώ το σημάδι δεν είναι τίποτα άλλο από μία κληρονομική γενετική ανωμαλία που ονομάζεται «preauricular sinus» (προωτιαίος ρινικός κόλπος).

Σύμφωνα με τον Business Insider, αυτή παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από έναν επιστήμονα που γύριζε το κεφάλι στο Van Heusinger, το μακρινό 1864. Η ανωμαλία μπορεί να εμφανιστεί και στα δύο αυτιά ή μόνο στο ένα με πιο... ύποπτο το δεξί.

Αυτό ωστόσο που έκανε τους περισσότερους να ανατριχιάσουν είναι η μετέπειτα αποκάλυψη του εξελικτικού βιολόγου Neil Shubin, ο οποίος πιστεύει ότι οι συγκεκριμένες τρύπες θα μπορούσαν να είναι κάποιο απομεινάρι από τα βράγχια των ψαριών!

Είναι πάντως εξαιρετικά σπάνιο να εντοπίσετε κάποιον δίπλα σας με αυτήν την τρύπα στο αυτί. Πιθανότερο πάντως είναι να πέσετε πάνω σε κάποιον με το «φύμα του Δαρβίνου»!

Μπορεί το όνομα να προκαλεί τρόμο, ωστόσο όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μικρό εξόγκωμα – απόδειξη της κοινής καταγωγής των πρωτεύοντων θηλαστικών που περιγράφεται στις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου του Δαρβίνου «The Descent of Man».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share