Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες δίαιτες του κόσμου!

Δείτε τι πρέπει να ξέρετε!

20 Ιουλίου 2019 18:37
Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες δίαιτες του κόσμου!

Οι παρακάτω δίαιτες βρέθηκαν στο προσκήνιο και απέκτησαν ακολούθους επειδή τις υποστήριξαν διάσημα πρόσωπα, τα οποία είναι άλλωστε αυτά που θέτουν μη ρεαλιστικά πρότυπα για την εμφάνισή μας και ιδίως για το βάρος μας.

  1. «Καθαρή» διατροφή

Celebrities που την υποστήριξαν: Miranda Kerr, Jessica Alba

Τι περιλαμβάνει: Η βασική αρχή της «καθαρής» διατροφής (clean eating) είναι να αποφεύγονται όλα τα επεξεργασμένα προϊόντα και να καταναλώνονται μόνο «καθαρές» τροφές. Απαγορεύεται η επεξεργασμένη ζάχαρη, συνιστάται το μαγείρεμα στο σπίτι με αγνά υλικά και επιβάλλεται να καταναλώνονται μόνο τροφές στη φυσική τους μορφή. Ακραίες εκδοχές της «καθαρής» δίαιτας αποκλείουν τη γλουτένη, τους σπόρους, τα γαλακτοκομικά ή υποστηρίζουν την κατανάλωση ωμών προϊόντων.

Η ετυμηγορία της ένωσης: Καθαριότητα χρειάζεται στον πάγκο της κουζίνας και όχι στη διατροφή! Αν και η μείωση στην κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης και επεξεργασμένων τροφίμων κρίνεται απαραίτητη, δεν είναι σωστή η αντιμετώπιση των τροφών ως «καθαρές» ή «βρόμικες». Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπερβολική έμφαση στην «καθαρή» διατροφή αποτελεί προάγγελο για την ορθορεξία, μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την εμμονή με την υγιεινή διατροφή. Μια «καθαρή» δίαιτα συχνά απαγορεύει τροφές που είναι αποδεδειγμένα υγιεινές, όπως τα προϊόντα ολικής άλεσης ή και τα φρούτα και από την άλλη προτείνει υποκατάστατα (π.χ. έλαια ή γλυκαντικά) με πολλές θερμίδες (και πολύ υψηλή τιμή).

2. Δίαιτα με μη συνταγογραφούμενα χάπια αδυνατίσματος

Celebrities που την υποστήριξαν: Kim Kardashian

Τι περιλαμβάνει: Χάπια που λέγεται ότι εμποδίζουν την απορρόφηση λίπους ή «καίνε» το λίπος, χάπια που καταστέλλουν την όρεξη ή ενισχύουν τον μεταβολισμό.

Η ετυμηγορία της ένωσης: Προσοχή, κίνδυνος! Ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να παίρνουμε χάπια χωρίς να συμβουλευτούμε τον γιατρό, τον φαρμακοποιό ή τον διαιτολόγο μας. Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζει η ένωση για διαιτητικά χάπια που πωλούνται διαδικτυακά, πολλά από τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα από επίσημους φορείς ή περιέχουν συστατικά που δεν είναι κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

3. Αποτοξίνωση με τσάι (teatoxing)

Celebrities που την υποστήριξαν: Kylie Jenner, Nicki Minaj, Britney Spears

Τι περιλαμβάνει: Το teatoxing περιλαμβάνει προϊόντα τσαγιού με ποικίλες «ιδιότητες», όπως η απομάκρυνση τοξινών από το σώμα, η βελτίωση της όψης του δέρματος, η καταπολέμηση του πρηξίματος στην κοιλιά και η απώλεια κιλών.

Η ετυμηγορία της ένωσης: Περισσότερο τοξικά παρά αποτοξινωτικά είναι τα συγκεκριμένα προϊόντα, αφού συχνά περιέχουν έξτρα δόσεις καφεΐνης, διουρητικά συστατικά και καθαρτικά που δεν πρέπει να καταναλώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς ιατρική επίβλεψη. Συνήθως δημιουργείται μια ψευδαίσθηση αδυνατίσματος που στην πραγματικότητα προκύπτει από την απομάκρυνση υγρών από το σώμα. Πιθανές παρενέργειες του teatoxing είναι η διάρροια, η αφυδάτωση, η ανισορροπία ηλεκτρολυτών και οι βλάβες στο έντερο.

4. Δίαιτα 6:1

Celebrities που την υποστήριξαν: Chris Martin

Τι περιλαμβάνει: Στη συνηθέστερη εκδοχή της, ακολουθείται η συνήθης διατροφή για 6 μέρες την εβδομάδα και για μία ημέρα δεν καταναλώνεται καθόλου φαγητό.

Η ετυμηγορία της ένωσης: Η παντελής αποχή από το φαγητό για διάστημα 24 ωρών θα οδηγήσει πιθανότατα σε αίσθημα εξάντλησης, κακή διάθεση και έλλειψη συγκέντρωσης. Για ορισμένα άτομα –ανάλογα με την ηλικία, τον τρόπο ζωής και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας– η συγκεκριμένη δίαιτα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη. Οι δίαιτες νηστείας πρέπει να εφαρμόζονται ελεγχόμενα υπό την επίβλεψη γιατρού ώστε να είναι ασφαλείς.

5. Δίαιτα με πράσινους χυμούς

Celebrities που την υποστήριξαν: Rosie Huntington-Whiteley, Blake Lively, Gwyneth Paltrow

Τι περιλαμβάνει: Πρόκειται για μία ακόμη δίαιτα αποτοξίνωσης που περιλαμβάνει συγκεκριμένα χυμούς ή smoothies από διάφορα φρούτα, λαχανικά, σκόνες κ.ά. Τα φημολογούμενα οφέλη της περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αναζωογόνηση του οργανισμού και την απώλεια βάρους.

Η ετυμηγορία της ένωσης: Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι από μόνος του θέση να απομακρύνει αποτελεσματικά τις τοξίνες χωρίς τη βοήθεια «φίλτρων». Η ενσωμάτωση ενός χυμού λαχανικών σε μια κατά τα άλλα ανθυγιεινή διατροφή δεν πρόκειται να κάνει καμία διαφορά. Η ένωση συνιστά τα φρούτα και τα λαχανικά να καταναλώνονται ολόκληρα και οι χυμοί και τα smoothies να μην ξεπερνούν τα 150 ml τη μέρα.

«Αναζητούμε συνεχώς “μαγικές” λύσεις όσον αφορά το αδυνάτισμα, θέλουμε γρήγορα αποτελέσματα, παίρνουμε ό,τι μας λένε τοις μετρητοίς και εμπιστευόμαστε όποιον να ’ναι για συμβουλές διατροφής και δίαιτας» δηλώνει η Σιάν Πόρτερ, εκπρόσωπος της Βρετανικής Ένωσης Διαιτολογίας. «Στην πραγματικότητα, αν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να ’ναι αληθινό, μάλλον έτσι έχουν τα πράγματα».

10 τρόποι για τεμπέληδες που θέλουν να χάσουν βάρος!

Το καλοκαίρι είναι εδώ, αλλά εσύ δεν θέλεις με τίποτα να ιδρώσεις στο γυμναστήριο! Πώς μπορείς λοιπόν να ανακτήσεις τη φόρμα σου και να χάσεις βάρος;
Και όμως υπάρχουν μερικά «μυστικά» που θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις τον στόχο σου πιο γρήγορα από ό,τι ποτέ φανταζόσουν.

Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να μάθεις χρήσιμα tips που θα σου χαρίσουν τη σιλουέτα που ονειρεύεσαι χωρίς κόπο και ταλαιπωρία!

Αυτή η δίαιτα με πατάτα κάνει θαύματα!

Η δίαιτα πατάτας, όπως φαίνεται από το όνομά της, έχει πατάτες ως κύριο συστατικό. Επίσης περιλαμβάνει γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, και αν ακολουθήσετε τις οδηγίες, μπορείτε να χάσετε 3-5 κιλά σε μόλις τρεις ημέρες.

Το άμυλο που περιέχει μαζί με τα οξέα του γάλακτος και τα χαμηλά λιπαρά του γιαουρτιού, παρέχουν στον οργανισμό επαρκή ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Το άμυλο, όταν συνδυάζεται με νερό, δίνει την αίσθηση του κορεσμού και χωρίς μεγάλη πρόσληψη τροφής.

Αυτή η δίαιτα γίνεται μόνο για τρεις ημέρες και μπορεί να επαναληφθεί μέχρι και δύο φορές διαδοχικά.

Ημέρα 1

Πρωινό: Μία βραστή πατάτα χωρίς αλάτι και ένα φλιτζάνι γιαούρτι
Μεσημεριανό: Δύο πατάτες βραστές χωρίς αλάτι και ένα φλιτζάνι γιαούρτι
Δείπνο: 2 φλιτζάνια γιαούρτι

Ημέρα 2

Πρωινό: ένα φλιτζάνι γιαούρτι
Μεσημεριανό: Δύο πατάτες βραστές χωρίς αλάτι και ένα φλιτζάνι γιαούρτι
Δείπνο: Μία βραστή πατάτα χωρίς αλάτι και ένα φλιτζάνι γιαούρτι

Ημέρα 3

Πρωινό: μια βραστή πατάτα χωρίς αλάτι
Μεσημεριανό: Μια βραστή πατάτα χωρίς αλάτι και ένα φλιτζάνι γιαούρτι
Δείπνο: ένα φλιτζάνι γιαούρτι

Σημείωση: δεν αντικαθιστούμε την βραστή πατάτα με μία τηγανητή.

Η βραστή πατάτα θεωρείται πολύ υγιεινή ενώ οι τηγανητές πατάτες είναι ανθυγιεινές και ενθαρρύνουν την εναπόθεση βάρους. Η βραστή πατάτα περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα καθώς και φυτικές ίνες που επιταχύνουν την πέψη.

Τα 100 γραμμάρια πατάτας έχουν μόνο 75 θερμίδες, οι οποίες είναι λιγότερες από ένα φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού.

Το γιαούρτι ρυθμίζει το πεπτικό σύστημα, αφαιρεί την περίσσεια του νερού και των τοξινών από το σώμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share