Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Αυτός είναι ο λόγος που απαγορεύεται να κάνετε τατουάζ το καλοκαίρι!

Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν τατουάζ την περίοδο αυτή!

9 Ιουλίου 2019 14:20
Αυτός είναι ο λόγος που απαγορεύεται να κάνετε τατουάζ το καλοκαίρι!

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν τατουάζ το καλοκαίρι κάτι όμως που δεν είναι καλό, σύμφωνα με τους δερματολόγους! Για ποιον λόγο όμως απαγορεύεται να κάνετε τατουάζ το καλοκαίρι; Πάντως όσοι έχουν τατουάζ δεν θα ευχαριστηθούν τα νέα..

Φυσικά, όπως κατάλαβες αυτό γίνεται για να κάνουν τα αποκαλυπτήρια στην παραλία και να τραβήξουν επάνω τους τα βλέμματα. Εσύ και εσύ ένας από αυτούς; Μεγάλο φάουλ. Εμείς σου λέμε πως το καλοκαίρι δεν πρέπει να κάνεις τατουάζ και φυσικά θα σε πείσουμε αφού θα σου παρουσιάσουμε τα πολλά επιχειρήματα που έχουμε.

Για ποιος λόγους να μην κάνεις τατουάζ το καλοκαίρι;

Τατουάζ καλοκαίρι

Αρχικά θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι ο ήλιος είναι μεγάλος εχθρός του τατουάζ σου και θα το κάνει να ξεθωριάσει εύκολα ειδικά αν είναι φρέσκο. Το δέρμα σου μόλις κάνεις τατουάζ δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με την υπεριώδη ακτινοβολία γιατί δεν του κάνει καλό. Επίσης, όσο και αν θες να το προστατέψεις επειδή είναι καινούργιο δεν μπορείς να το κάνεις αφού δεν κάνει ακόμα (επειδή είναι ανοιχτή πληγή) να βάλεις αντηλιακό.

Απαγορεύεται το θαλασσινό αλάτι: Μην ξεχνάς πως όταν κάνεις τατουάζ είναι σαν να έχεις μια ανοιχτή πληγή που αιμορραγεί. Είναι πολύ πιθανόν από το θαλασσινό αλάτι να ξεράνει την περιοχή και να του δημιούργησει καύκαλο.

Δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με την άμμο: Οι μικροοργανισμοί που ζουν στην άμμο μπορούν να βλάψουν το τατουάζ σου. Να το κάνουν να γεμίσει μικρόβια και να μολύνουν την περιοχή.

10+1 λόγοι για να μην κάνετε ποτέ τατουάζ στη ζωή σας!

Τατουάζ

Πολλοί είναι οι νέοι που δεν κάνουν τατουάζ επειδή πιστεύουν ότι δεν θα είναι όμορφα πάνω τους όταν αρχίσουν και μεγαλώνουν.

Αυτό όμως που δεν ξέρουν είναι ότι και τα ταττού γερνάνε πάνω στο δέρμα.

Δείτε μερικά παραδείγματα:

  1. Στο δέρμα αυτής της γυναίκας φαίνεται πώς ένα τατουάζ αρχίζει και ξεθωριάζει με την πάροδο των χρόνων.

2. Μπορεί τα ταττού στα δάχτυλα να είναι διακριτικά και χαριτωμένα, ωστόσο το μελάνι φεύγει πολύ γρήγορα. Σε αυτή τη φωτογραφία το τατουάζ έχει ξεθωριάσει σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

3. Οι λεπτές γραμμές αλλά και οι λεπτομέρειες ξεθωριάζουν με τα χρόνια.

4. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα χρώματα στα τατουάζ και να προτιμάτε το μαύρο, καθώς το μελάνι μένει περισσότερο καιρό στο δέρμα.

undefined

5. Οι λεπτές γραμμές που είναι πολύ κοντά μεταξύ τους έχουν την τάση να θολώνουν.

6. Αν όμως ένας άνθρωπος φροντίζει το τατουάζ του όσο πρέπει τότε αυτό παραμένει το ίδιο με την πρώτη μέρα που το έκανε. Ο συγκεκριμένος φοράει αντηλιακό με 50 δείκτη προστασίας κάθε φορά που βγαίνει έξω.


7. Ο ήλιος μπορεί επίσης να αλλοιώσει το χρώμα ενός τατουάζ.

8. Πώς ήταν το ταττού και πώς έγινε μέσα σε 2 μόλις χρόνια. Απίστευτο!

9. Οι "βαριές" μαύρες γραμμές μένουν περισσότερο.

undefined

10. Αν και οι μαύρες γραμμές δεν φεύγουν εύκολα, οι λεπτές γραμμές μπορεί να θολώσουν όπως σε αυτό το σχέδιο.

11. Σε κάποια σημεία του σώματος τα τατουάζ ξεθωριάζουν πιο εύκολα όπως για παράδειγμα στα πόδια.

Δεν χρειάζεται να αποθαρρύνεστε από αυτές τις εικόνες. Αν ακολουθείτε τις φαρμακευτικές οδηγίες και φροντίζετε όσο το δυνατόν καλύτερα το τατουάζ σας δύσκολα θα ''χαλάσει".

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share