Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτές είναι οι θερμίδες που έχουν τα σνακ που τρώμε κάθε μέρα!

Δείτε πόσες θερμίδες έχουν!

8 Ιουλίου 2019 12:13
Αυτές είναι οι θερμίδες που έχουν τα σνακ που τρώμε κάθε μέρα!

Συχνά έχουμε την απορια πόσες θερμίδες παίρνουμε με διάφορα συνηθισμένα σνακ που καταναλώνουμε.

Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις γιατί το κάθε σνακ μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές.

Δείτε για παράδειγμα παρακάτω πόσες θερμίδες έχουν:

Ένα κουλούρι θεσσαλονίκης: 120 θερμίδες


Μπάρα δημητριακών με σοκολάτα: 130 θερμίδες


Μια μπανάνα: 70 θερμίδες


Ένα τόστ με τυρί και γαλοπούλα: 250 θερμίδες


Ένα φλυτζάνι ποπ κορν: 120 θερμίδες


Ένα μικρό σοκολατάκι: 30 θερμίδες

6+1 δροσιστικά σνακ με λίφες θερμίδες που θα σε ''σώσουν'' το καλοκαίρι!

Η πείνα που μπορεί να νιώθεις σε συνδυασμό με τη ζέστη, επιβραδύνουν την ενέργειά σου και η δουλειά δεν πρόκειται να βγει μόνη της. Γι αυτό σου έχουμε εμείς λοιπόν τα ιδανικά σνακ που θα φας στο σπίτι, αλλά και στο γραφείο, είναι κρύα, νόστιμα αλλά, κυρίως, υγιεινά χωρίς να σου προσθέτουν περιττές θερμίδες!


Παγωμένα σταφύλια
Ένα από τα πιο αγαπημένα μας φρούτα. Για να τα κάνεις πιο «ακαταμάχητα» όταν ζεσταίνεσαι, βάλε ένα μπολ στην κατάψυξη για 2 ώρες και θα γίνουν πιο τραγανά. Μπορείς να τα φας μαζί με γιαουρτάκι και να πάρεις έξτρα πρωτεΐνη.

Γαλοπούλα με λωρίδες τυριού
Τι πιο εύκολο και πρακτικό από το να τυλίξεις λωρίδες ή μπαστουνάκια τυριού με μία ή δύο φέτες βραστή γαλοπούλα και να πάρεις υδατάνθρακα και πρωτεΐνη μέσα σε μία μπουκιά;

Γρανίτα
Ξέρω πόσο λαχταράς τις έτοιμες γρανίτες φράουλα στο σινεμά ή στο καφέ που αράζεις, αλλά είναι προτιμότερο να την φτιάξεις εσύ στο σπίτι ώστε να ελέγξεις την ποσότητα ζάχαρης που θα καταναλώσεις. Θα χρειαστείς τα αγαπημένα σου φρούτα, μπόλικο πάγο και (λίγη) ζάχαρη.

Πεπόνι με προσούτο


Το ιδανικό σνακ για εσένα που είσαι αναποφάσιστη και δεν ξέρεις αν θέλεις να φας κάτι αλμυρό ή γλυκό. Ένα σνακ, δύο γεύσεις. Πάρε ένα κομμάτι κρύο πεπόνι και τύλιξέ το με μία φέτα προσούτο.

Οποιοδήποτε smoothie


Αυτό το αφήνω στη φαντασία σου. Μπορείς να βάλεις γιαούρτι με φρούτα στο μπλέντερ ή να φτιάξεις ένα smoothie λαχανικών, που είναι και χορταστικό αλλά και δροσερό. Αντί να κάτσεις να φτιάξεις μία σαλάτα λαχανικών ή φρούτων ενώ κάνει ζέστη, πίνεις το smoothie σου.

Αγγούρι με μαύρο πιπέρι και lime


Αν εξαιρέσουμε το νερό, το αγγούρι είναι εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης και μπορείς να το φας παντού σαν σνακ. Κάν΄το λίγο πιο ενδιαφέρον με μαύρο πιπέρι και χυμό lime. Μπορείς να το δοκιμάσεις και σε λωρίδες καρότου.

Κομμάτια μπανάνας με σοκολάτα


Άφησα το καλύτερο για το τέλος. Όταν κάνει ζέστη, θέλεις πολύ κάτι γλυκό αλλά χωρίς τις θερμίδες, κάνε το εξής: πάρε μικρά κομμάτια μπανάνας και βούτηξέ τα σε μαύρη σοκολάτα. Βάλε τα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για λίγη ώρα και θα είναι εκεί για σένα...

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share