Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Πώς να αποφύγετε μια μόλυνση με σταφυλόκοκκο το καλοκαίρι;

Απολαύστε ένα ήρεμο καλοκαίρι χωρίς μολύνσεις!

3 Ιουλίου 2019 12:03
Πώς να αποφύγετε μια μόλυνση με σταφυλόκοκκο το καλοκαίρι;

Το δέρμα είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με αυτό! Η περίοδος του καλοκαιριού είναι μια επικίνδυνη εποχή αφού μπορεί να εκδηλωθούν μολύνσεις! Η ζέστη δεν είναι καλός σύμμαχος για το δέρμα σας και ιδιαίτερα για την περιοχή του προσώπου σας!

Ένας πολύ βασικός κανόνας για να μην κολλήσετε κάτι και μεταφέρετε μικρόβια είναι να μην ακουμπάτε τα χέρια σας στο πρόσωπο σας! Σε όποιον δερματολόγο και να πάτε θα σας πει το ίδιο πράγμα! Πολλές φορές έχουμε την κακιά συνήθεια να ξεχνιόμαστε και να ακουμπάμε το πρόσωπο μας κατά την διάρκεια της ημέρας, είτε είμαστε στην δουλειά είτε ακόμα και στο μετρό! Αυτή η αθώα κίνηση για κάποιους μπορεί να αποβεί μοιραία αφού εκείνη την στιγμή μεταφέρει πάρα πολλά μικρόβια στο πρόσωπο του.

Εάν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα τότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί γιατί μπορεί αν είχατε μολυνθεί στο παρελθόν να ξανακολλήσετε σταφυλόκοκκο πολύ εύκολα! Ακόμα και η τσάντα που πιάνουμε και πάμε στη δουλειά έχει εκατομμύρια μικρόβια σύμφωνα με έρευνες μέσα σε αυτά και ο σταφυλόκοκκος!

Οι δερματολόγοι συστήνουν τους θερινούς μήνες να μην ξεχνιόμαστε και με το πρόσωπό μας και να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τα φιλιά με συγγενείς και φίλους! Όταν κάποιος έχει ευαισθησία ή ακόμα και καλά να είναι μπορεί να μεταδοθούν μικρόβια που σε εσάς να δημιουργήσουν εστία μόλυνσης!

Η ζέστη το αναφέραμε και παραπάνω είναι ένας παράγοντας για να δημιουργηθούν πιο εύκολα μολύνσεις! Ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είστε και στην παραλία όταν βάζετε αντιηλιακό στο πρόσωπό σας! Τα χέρια σας πρέπει να είναι καθαρά για να απλώσετε το αντιηλιακό! Ένα μυστικό που δεν το ξέρουν πολλοί είναι ότι εκείνοι που έχουν λιπαρό δέρμα δεν κάνει να χρησιμοποιούν αντιηλιακά του εμπορίου γιατί δημιουργούν από μόνοι τους εστία μόλυνσης (επειδή είναι πολύ λιπαρά τα προιόντα)! Τα λιπαρά ακνεικά δέρματα πρέπει να χρησιμοποιούν ελαφριά αντιηλιακά προσώπου έτσι ώστε να μην επιβαρύνουν το δέρμα τους!

Καλό είναι να κάνετε μια μάσκα κάθε δεκαπέντε ημέρες το καλοκαίρι για να ανανεώνεται το δέρμα σας και να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα! Έτσι θα αποφεύγετε και τις μολύνσεις!

Υπάρχουν μερικά tips που μπορείτε να κάνετε για να είναι ήρεμο το καλοκαίρι σας και να μην κολλήσετε σταφυλόκοκκο:

Πλένουμε συχνά τα χέρια μας!

Αλλάζουμε πετσέτες μπάνιου κάθε μέρα!

Αλλάζουμε μαξιλοροθήκες μέρα παρά μέρα! ( Εάν έχουμε νοσήσει με σταφυλόκοκκο - κάθε μέρα απαραίτητα)

Αποφεύγουμε τα φιλιά με άτομα που δεν ξέρουμε πόσο καθαροί είναι!

Δεν πιάνουμε το πρόσωπο μας αν δεν είναι ανάγκη!

Έχουμε πάντα μαζί μας αντισηπτικά μαντηλάκια! (Θα σας σώσουν)

Τέλος, πλένουμε πολύ καλά στο τέλος της ημέρας το πρόσωπό μας με σαπούνι ειδικό για το πρόσωπο για να φύγουν όλα τα μικρόβια και οι ρύποι της ημέρας!

Το σημαντικότερο από όλα είναι όταν γυρνάτε από τις καλοκαιρινές σας διακοπές να πηγαίνετε στον δερματολόγο σας για καθαρισμό! Όσο και να λέτε ότι είστε καλά το πρόσωπο μας χρειάζεται μια ανανέωση και βαθύ καθαρισμό ανά εξάμηνο!

Υγιές και καθαρό πρόσωπο το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι η πιο περίεργη και επικίνδυνη περίοδος για το πρόσωπο σας! Τι θα πρέπει να κάνετε για να διατηρείται την επιδερμίδα σας πάντα καθαρή και υγιής; Δεν θα πρέπει να αμελείτε την περιποίηση του προσώπου σας την καλοκαιρινή περίοδο γιατί μπορεί να έχετε αρνητικές συνέπειες μετά!

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την περιποίηση του προσώπου σας ξεκινάει από τον σωστό βαθύ καθαρισμό στον κατάλληλο χρόνο. Ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου είναι μια αισθητική περιποίηση η οποία συνίσταται για όλους τους τύπους δερμάτων.

Οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν σμήγμα όλο το 24ωρο προκειμένου να προστατεύσουν την επιδερμίδα σας από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες και να της χαρίσουν ευλυγυσία. Όταν όμως οι αδένες αυτοί "γεμίζουν"με σμήγμα εμφανίζονται φαγέσορες και είναι ο κατάλληλος καιρός για να πραγματοποιηθεί ένας βαθύς καθαρισμός.

Ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου είναι όλες οι ενέργειες που ακολουθούνται προκειμένου να αφαιρεθεί από την επιδερμίδα μας η ρυπαρότητα, δηλαδή σμήγμα, φαγέσορες κ.λ.π. Οι ενέργειες αυτές περιλαμβάνουν:

· Απλό καθαρισμό (ντεμακιγιάζ) με ένα απαλό γαλάκτωμα καθαρισμού και λοσιόν κατά προτίμηση χωρίς αλκοόλη.
· Διάνοιξη των πόρων της επιδερμίδας αφού εφαρμοστεί στο πρόσωπο για συγκεκριμένο χρονικό δάστημα ατμός ώστε να μαλακώσουν και να διασταλλούν οι πόροι.
· Εφόσον οι πόροι είναι έτοιμοι προς διάνοιξη,πραγματοποιείται εξαγωγή του σμήγματος.
· Γίνεται εφαρμογή υψίσυχνου ρεύματος στην περιοχή του προσώπου ώστε δράσει αντιμικροβιακά και απολιπαντικά.
· Στη συνέχεια μπορεί να γίνει ένα ηρεμιστικό, χαλαρωτικό μασάζ προσώπου (όπου βέβαια επιτρέπεται και αν δεν υπάρχουν φλεγμονές).
· Κατόπιν τοποθετείται ανάλογα με τον τύπο του δέρματος η κατάλληλη για την περίσταση μάσκα(άλλοτε υδατική, άλλοτε καθαριστική).

Τέλος εφαρμόζεται το κατάλληλο υδατικό προϊόν.

Η συχνότητα επανάληψης του βαθύ καθαρισμού εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος,για παράδειγμα ένα λιπαρό δέρμα "γεμίζει"πιο γρήγορα από ότι ένα ξηρό.Διάφορες καταστάσεις επίσης όπως ακμή,ψυχολογικές ή ορμονικές διαταραχές επηρεάζουν το ρυθμό έκκρισης των σμηγματογόνων αδένων. Από όλα αυτά θα καθοριστεί σε συνεργασία με τον/την αισθητικό σας η συχνότητα εφαρμογής βαθύ καθαρισμού στο δικό σας δέρμα.

Ο βαθύς καθαρισμός είναι μια διαδικασία περιποίησης που στο τέλος της αφήνει ένα ευχάριστο αίσθημα καθαριότητας και βοηθά σημαντικά την υγεία και την εμφάνιση του προσώπου σας και κατά συνέπεια την θετική ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Τώρα είναι η ευκαιρία λόγω και της ευχάριστης διάθεσης που χαρίζει ως εποχή το καλοκαίρι να φροντίσετε για το πρόσωπό σας κάνοντας ένα λαμπερό ξεκίνημα!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share