Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί οι Ιάπωνες είναι (σχεδόν όλοι) αδύνατοι;

Μάθε το μυστικό τους!

13 Ιουνίου 2019 14:04
Γιατί οι Ιάπωνες είναι (σχεδόν όλοι) αδύνατοι;

Δεν ξέρουμε αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά η πλειονότητα των Ιαπώνων κάθε ηλικίας είναι αδύνατη. Ποιο είναι τελικά το μυστικό τους;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Τομόκο Ιμάι, η συχνή κατανάλωση ρυζιού φαίνεται να συνοδεύεται με τα μειωμένα ποσοστά παχυσαρκίας. Οι επιστήμονες συνέκριναν την κατανάλωση ρυζιού σε 136 χώρες με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους χρησιμοποιώντας δεδομένα από τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας.Οι χώρες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, βάσει των επίπεδων κατανάλωσης ρυζιού. Οι κάτοικοι των χωρών της πρώτης ομάδας, οι οποίοι καταναλώνουν 150 γραμμάρια ρυζιού ημερησίως κατά μέσο όρο, ήταν σύμφωνα με την έρευνα λιγότερο ευάλωτοι στην παχυσαρκία από ό,τι οι κάτοικοι χωρών που καταναλώνουν ελάχιστο ρύζι (14 γραμμάρια την ημέρα κατά μέσο όρο). Η μελέτη έδειξε ότι οι κάτοικοι του Μπαγκλαντές (473 γραμμάρια κατά μέσο όρο ημερησίων), του Λάος (443 γραμμάρια) και της Καμπότζης (438 γραμμάρια) είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ρυζιού. Από την άλλη, εκείνοι που καταναλώνουν λιγότερο είναι οι Γάλλοι τρώνε (15 γραμμάρια/ την ημέρα), οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί (19 γραμμάρια/την ημέρα).

undefined

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη της Σκωτίας, δείχνουν ότι η συσχέτιση ρυζιού και παχυσαρκίας εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη και αν ληφθούν υπ’ όψιν και άλλοι παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής, το επίπεδο οικονομίας, η εκπαίδευση και οι δαπάνες για την υγεία. Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αύξηση της μέσης κατανάλωσης ρυζιού σε μόλις 50 γραμμάρια ημερησίως κατ’ άτομο, μπορεί να μειώσει τον αριθμό των ατόμων που πάσχουν από παχυσαρκία κατά 1%, δηλαδή από 650 εκατομμύρια σε 643,5 εκατομμύρια άτομα.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οφείλεται στη χαμηλή περιεκτικότητα του σε λιπαρά, αλλά και στα πλούσια θρεπτικά συστατικά του, όπως οι φυτικές ίνες, που μάς βοηθούν να νιώθουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Παρθένος ετων....40! Γιατί οι Ιάπωνες δεν κάνουν σ$#ξ;

Οι σαραντάρηδες παρθένοι και οι σαραντάρες παρθένες δεν είναι κάτι σπάνιο στην Ιαπωνία. Κάθε άλλο, αφού μια νέα ιαπωνική έρευνα δείχνει ότι σχεδόν ένας στους δέκα ετεροφυλόφιλους ανθρώπους δεν έχει κάνει ακόμη σεξ σε αυτή την ηλικία.

Το ποσοστό των ατόμων και των δύο φύλων χωρίς ολοκληρωμένη ετεροφυλόφιλη σεξουαλική επαφή αυξάνεται διαχρονικά στη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου» και έχει διπλασιασθεί μέσα σε σχεδόν 15 χρόνια, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρα Πίτερ Ουέντα, οι οποίοι πραγματοποίησαν την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα μελέτη πάνω στο ζήτημα στο σύνολο του ιαπωνικού πληθυσμού και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας «BMC Public Health».

Το 6,2% των γυναικών και το 8,8% των ανδρών ηλικίας 30 έως 34 ετών είχαν δηλώσει παρθένοι το 1987, ενώ το 2015 τα ποσοστά αυτά είχαν αυξηθεί σε 11,9% και 12,7% αντίστοιχα. Στην ηλικιακή ομάδα 35 έως 39 ετών, ενώ το 1992 μόνο το 4% των γυναικών και το 5,5% των ανδρών ανέφεραν ότι δεν είχαν έως τότε καμία σεξουαλική επαφή, το 2015 τα ποσοστά είχαν αυξηθεί σε 8,9% για τις γυναίκες και 9,5% για τους άνδρες αντίστοιχα.

Συνολικά, μεταξύ των γυναικών 18 έως 39 ετών, το 2015 περίπου μία στις τέσσερις γυναίκες (24,6%) και ένας στους τέσσερις άνδρες (25,8%) δεν είχαν κάνει ποτέ σεξ, περισσότεροι από όσοι το 1992 (21,7% και 20% αντίστοιχα).


Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες είναι πιθανότερο να κάνουν τελικά σεξ, αν έχουν μόνιμη και πλήρη απασχόληση και αν ζουν σε μεγάλη πόλη. Οι φτωχότεροι έχουν 10 έως 20 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να μείνουν παρθένοι μέχρι τα 40 τους.

«Η σεξουαλική απειρία είναι τουλάχιστον εν μέρει κοινωνικοοικονομικό ζήτημα για τους άνδρες. Εν ολίγοις, το χρήμα ‘μιλάει’», δήλωσε ο ερευνητής Σάιρους Γκαζναβί.

ιάπωνες σεξ

Οι γυναίκες στην Ιαπωνία είναι πιθανότερο να μη μείνουν παρθένες αν έχουν χαμηλά προσωπικά εισοδήματα, εν μέρει επειδή οι παντρεμένες άμισθες νοικοκυρές έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνουν σεξ.

Η έρευνα υπέθεσε ότι όλα τα παντρεμένα ιαπωνικά ζευγάρια κάνουν σεξ, ενώ δεν εξέτασε τι συμβαίνει με τις σεξουαλικές επαφές ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου. Σύμφωνα με μια εκτίμηση των ερευνητών, αν συμπεριληφθεί και το ομοφυλοφιλικό σεξ, ένας στους 20 ενήλικες στην Ιαπωνία (το 5%) ηλικίας 30 έως 39 ετών έχει κρατήσει την παρθενία του.

Το ποσοστό των ετεροφυλόφιλων Ιαπώνων και των δύο φύλων που κρατούν την παρθενία τους μέχρι μετά τα 30 τους, είναι μεγαλύτερο -έως δεκαπλάσιο- από ό,τι εκείνο σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία, όπου δεν ξεπερνά το 1% έως (το πολύ) 5%. Παρόλα αυτά οι έρευνες έχουν δείξει ότι και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες αυξάνεται διαχρονικά το ποσοστό των σεξουαλικών ανενεργών νέων ενηλίκων. Απλώς η Ιαπωνία «προπορεύεται» σε μια ευρύτερη διεθνή τάση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share