Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα σημάδια στα δόντια που υποδειλώνουν οτι πάσχεις απο αυτοάνοση διαταραχή!

Το σώμα μας είναι ο καθρέφτης της υγείας μας!

29 Μαρτίου 2019 08:57
Τα σημάδια στα δόντια που υποδειλώνουν οτι πάσχεις απο αυτοάνοση διαταραχή!

Σύμφωνα με ειδικούς του American Dental Association, κάποια σημάδια στα δόντια μας μπορεί να δείχνουν σοβαρή ασθένεια.

Μπορεί να φαίνονται ασήμαντα, αλλά από ότι φαίνεται, είναι σημάδι πεπτικής διαταραχής.

Τα αποχρωματισμένα σημάδια στα δόντια μας μπορεί να σημαίνουν ότι πάσχουμε από κοιλιοκάκη.

Πρόκειται για μία αυτοάνοση διαταραχή, που επηρεάζει το 1% των ανθρώπων παγκοσμίως, σύμφωνα με το Celiac Disease Foundation.

Οι άνθρωποι με κοιλιοκάκη υποφέρουν από δυσανεξία στην γλουτένη, την πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, στη σίκαλη και στο κριθάρι. Το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να καταστρέψει τις πεπτικές δομές στο λεπτό έντερο και αυτό παρεμβαίνει στην δυνατότητα του σώματος να απορροφήσει ζωτικές θρεπτικές ουσίες, όπως το ασβέστιο.

Να σας θυμήσουμε οτι κάτι πολυ σημαντικό για την υγιεινή των δοντίων σας ειναι το Πως απολυμάνετε σωστά η οδοντόβουρτσα σας!

Η έλλειψη ασβεστίου, με την σειρά της, προκαλεί υποπλασία οδοντικού σμάλτου, που είναι ο ιατρικός όρος για τις λευκές, κίτρινες και καφέ κηλίδες στα δόντια.

«Μπορείς να τα παρατηρήσεις στο 40-50% των ασθενών με κοιλιοκάκη», αναφέρει η Hilary Jericho, ειδική στη γαστρεντερολογία του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

Τα σημάδια εμφανίζονται όταν ο οργανισμός δεν απορροφά το ασβέστιοπου χρειάζεται για δυνατά δόντια.

Μια επίσκεψη στον οδοντίατρο αντί για τον γαστρεντερολόγο μπορεί να βοηθήσει να ανακαλύψεις αν πάσχεις από κοιλιοκάκη, αναφέρει το National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Disease.

Οι λευκές κηλίδες στα δόντια συναντώνται κυρίως στα παιδιά, καθώς η έλλειψη θρεπτικών ουσιών επηρεάζει τον τρόπο που σχηματίζεται το σμάλτο των δοντιών.

Φυσικά, αυτά τα λευκά σημάδια δεν είναι απαραίτητο ότι είναι κοιλιοκάκη. Αν είναι συμμετρικά σε όλα τα δόντια, αν έχεις άφθες, κόκκινη γλώσσα και ξηρό στόμα, μπορεί να είναι και αυτά σημάδια κοιλιοκάκης.

Άλλα συμπτώματα είναι η διάρροια, το φούσκωμα, η καούρα, η κούραση και ο πόνος στις αρθρώσεις.

Συμβουλεύσου τον γιατρό σου πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, όπως το να τρως τρόφιμα χωρίς γλουτένη, σύμφωνα με το Reader’s Digest.

Πως να κάνετε λεύκανση δοντιών μόνοι σας!

Όλο κ περισσότεροι είναι εκείνοι που σπεύδουν στους οδοντιάτρους για λεύκανση δοντιών. Υπάρχουν όμως και μερικοί τρόποι για να κάνετε μόνοι σας τη λεύκανση που τόσο επιθυμείτε. Η διαδικασία είναι απλή : Πρώτα πλένετε τα δόντια σας πολύ καλά. Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα φλιτζάνι με μια μπατονέτα και στη συνέχεια το τοποθετείτε στα δόντια σας για 30 δευτερόλεπτα .Στη συνέχεια ξεπλένετε τα δόντια σας με κρύο νερό.

Τα συστατικά που βοηθούν στην λεύκανση των δοντιών σας είναι τα εξής :

1. Λεμόνι με μαγειρική σόδα

Είναι γνωστό σε όλους πως και τα δυο υλικά βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών.Για αυτό και οι περισσότερες οδοντόκρεμες περιέχουν μαγειρική σόδα η οποία λευκαίνει τα δόντια και καθαρίζει την αναπνοή . Μπορείτε επίσης, να προσθέσετε και λίγο αλάτι για την απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια σας.

2. Μηλόξιδο

Το μηλοξιδο βοηθάει αρκετά στην λεύκανση των δοντιών. Δώστε προσοχή στην εφαρμογή διότι το ξίδι είναι πολύ όξινο. Χρησιμοποιήστε το μόνο μια φορά τη βδομάδα...

3. Μπανάνα

Περνάμε στα φρούτα. Αρχικά η μπανάνα ,κόψτε την σε κομμάτια και στη συνέχεια κάντε την πολτό...απλώστε στην στα δόντια σας και μετά ξεβγάλτε τα πολύ καλά βουρτσίζονταν τα δόντια σας με οδοντόκρεμα...

4. Φράουλες με μαγειρική σόδα

Λιώστε μια φράουλα και προσθέστε και μισό κουταλάκι μαγειρικής σόδας. Αφήστε το 5 λεπτά στα δόντια σας. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο μια με δυο φορές το μήνα. Το όξινο περιεχόμενο τους και η λειαντική υφή μπορεί να αφαιρέσει τη πλάκα και να λευκάνει το χαμόγελό σας .

5. Πορτοκάλι

Τέλος, το πορτοκάλι. Πάρτε την φλούδα του πορτοκαλιού και τρίψτε τη στα δόντια σας με προσοχή. Στη συνέχεια, όπως ξέρετε, βουρτσίστε τα δόντια σας και το χαμόγελο σας θα γίνει πιο λαμπερό.

Κάποια ακόμα υλικά που μπορείτε να βοηθήσουν στη λεύκανση είναι το καρότο, το αχλάδι και το μήλο. Αυτά που θα πρέπει να αποφύγετε είναι φυσικά ο καφές, τα πατζάρια ,τα μούρα και το κόκκινο κρασί.

Διαβάστε περισσότερα θέματα ομορφιάς και υγείας στο Athensmagazine.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share