Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πως να απολυμάνετε σωστά την οδοντόβουρτσα σας!

Μέχρι να πάρεις τη μεγάλη απόφαση του αποχωρισμού!

18 Μαρτίου 2019 09:54
Πως να απολυμάνετε σωστά την οδοντόβουρτσα σας!

Το να πετάξεις την παλιά οδοντόβουρτσα για κάποιον ίσως είναι η πιο εύκολη κίνηση. Όμως θα την πετάξεις μετά από 2, 3 ή και 4 μήνες και μέχρι τότε τα μικρόβια που θα μαζευτούν ανάμεσα στις τρίχες της οδοντόβουρτσας είναι άπειρα.

Μέχρι να πάρεις τη μεγάλη απόφαση του αποχωρισμού, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω άλμπουμ και δες πώς θα πρέπει να την ξεβγάζεις προκειμένου να μην φοβάσαι για τα μικρόβια που μαζεύει:

ΒΡΑΣΕ ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΣΤΟ ΜΠΡΙΚΙ 2-3 Κ.Σ ΛΕΥΚΟ ΞΥΔΙ.

ΓΕΜΙΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑΣ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.

Πως να κάνετε λεύκανση δοντιών μόνοι σας!

Όλο κ περισσότεροι είναι εκείνοι που σπεύδουν στους οδοντιάτρους για λεύκανση δοντιών. Υπάρχουν όμως και μερικοί τρόποι για να κάνετε μόνοι σας τη λεύκανση που τόσο επιθυμείτε. Η διαδικασία είναι απλή : Πρώτα πλένετε τα δόντια σας πολύ καλά. Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα φλιτζάνι με μια μπατονέτα και στη συνέχεια το τοποθετείτε στα δόντια σας για 30 δευτερόλεπτα .Στη συνέχεια ξεπλένετε τα δόντια σας με κρύο νερό.

Τα συστατικά που βοηθούν στην λεύκανση των δοντιών σας είναι τα εξής :

Είναι γνωστό σε όλους πως και τα δυο υλικά βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών.Για αυτό και οι περισσότερες οδοντόκρεμες περιέχουν μαγειρική σόδα η οποία λευκαίνει τα δόντια και καθαρίζει την αναπνοή . Μπορείτε επίσης, να προσθέσετε και λίγο αλάτι για την απομάκρυνση της πλάκας από τα δόντια σας.

2. Μηλόξιδο

Το μηλοξιδο βοηθάει αρκετά στην λεύκανση των δοντιών. Δώστε προσοχή στην εφαρμογή διότι το ξίδι είναι πολύ όξινο. Χρησιμοποιήστε το μόνο μια φορά τη βδομάδα...

3. Μπανάνα

Περνάμε στα φρούτα. Αρχικά η μπανάνα ,κόψτε την σε κομμάτια και στη συνέχεια κάντε την πολτό...απλώστε στην στα δόντια σας και μετά ξεβγάλτε τα πολύ καλά βουρτσίζονταν τα δόντια σας με οδοντόκρεμα...

4. Φράουλες με μαγειρική σόδα

Λιώστε μια φράουλα και προσθέστε και μισό κουταλάκι μαγειρικής σόδας. Αφήστε το 5 λεπτά στα δόντια σας. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο μια με δυο φορές το μήνα. Το όξινο περιεχόμενο τους και η λειαντική υφή μπορεί να αφαιρέσει τη πλάκα και να λευκάνει το χαμόγελό σας .

5. Πορτοκάλι

Τέλος, το πορτοκάλι. Πάρτε την φλούδα του πορτοκαλιού και τρίψτε τη στα δόντια σας με προσοχή. Στη συνέχεια, όπως ξέρετε, βουρτσίστε τα δόντια σας και το χαμόγελο σας θα γίνει πιο λαμπερό.

Κάποια ακόμα υλικά που μπορείτε να βοηθήσουν στη λεύκανση είναι το καρότο, το αχλάδι και το μήλο. Αυτά που θα πρέπει να αποφύγετε είναι φυσικά ο καφές, τα πατζάρια ,τα μούρα και το κόκκινο κρασί.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share