Έχεις δυσανεξία στη λακτόζη; - Με τι τροφές να αντικαταστήσεις τα γαλακτοκομικά!
Τι μπορείς να κάνεις!
α γαλακτοκομικά είναι από τις τροφές που χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά, στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική.
Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν αλλεργία ή δυσανεξία στη λακτόζη και δεν μπορούν να φάνε τυρί, γιαούρτι ή να πιουν γάλα.
Πολλές συνταγές και φαγητά, βέβαια, απαιτούν τη χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων. Όμως το καλό είναι ότι πλέον υπάρχουν πολλά υποκατάστατα. Έτσι θα απολαμβάνεις γλυκά ή αλμυρά πιάτα χωρίς την προσθήκη γαλακτοκομικών.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση σοκ: Βρέθηκε νεκρός ο Σπύρος Ντούβλης!
Ορίστε μερικές ιδέες του τι να αντικαταστήσεις με τι:
Γάλα ή βουτυρόγαλα: Το καλύτερο υποκατάστατο είναι το γάλα καρύδας. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού. Πρόσθεσε μια κουταλιά χυμό λεμονιού για να πάρει τη γεύση του βουτυρογάλακτος.
Γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος: Διάλεξε ένα dairy-free γιαούρτι και πρόσθεσε μια κουταλιά χυμό λεμονιού για την κρέμα.
Βούτυρο: Διάλεξε μια vegan μαργαρίνη.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το μυστήριο με το χαμένο φαγητό, ο πανικός στο συμβούλιο και η μεγάλη ανατροπή στην αποχώρηση! (video)
Υπάρχει τρόπος λοιπόν να απολαμβάνεις όλα τα φαγητά χωρίς να στερηθείς τίποτα! Βρες τα υποκατάστατα και ξεκίνα το μαγείρεμα!
Πηγή: bovary.gr