Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πόσο επικίνδυνοι είναι οι μύκητες στην ευαίσθητη περιοχή;

8 Αυγούστου 2017 12:03
Πόσο επικίνδυνοι είναι οι μύκητες στην ευαίσθητη περιοχή;

Ένα συχνό πρόβλημα είναι οι μύκητες στην ευαίσθητη περιοχή.

Η candida alpicans, είναι υπεύθυνη για το 90% των κολπικών μυκητιάσεων. Υπάρχουν διάφοροι προδιαθεσικοί παράγοντες για την ανάπτυξη τους, όπως χρήση αντιβιοτικών, εγκυμοσύνη, σακχαρώδης διαβήτης, διαταραχή του κολπικού PH, θερινοί μήνες με ζέστη και υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ελένη Τσολάκη ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ στον φακό! Πως σας φαίνεται;

Γενικά δεν είναι επικίνδυνες, δημιουργούν όμως έντονα ενοχλητικά συμπτώματα, όπως κνησμό στην ευαίσθητη περιοχή, τσούξιμο και κάψιμο στον κόλπο και το αιδοίο, πόνο κατά τη διάρκεια της επαφής και χαρακτηριστικές παχύρευστες κολπικές εκκρίσεις. Η διάγνωση τους γίνεται κατά τη γυναικολογική εξέταση και η επιβεβαίωση με την καλλιέργεια κολπικού επιχρίσματος. Ναι, μπορούν να μεταδοθούν με τη σεξουαλική επαφή και με τη μη τήρηση σχολαστικής υγιεινής. Ο χρόνος της θεραπείας εξαρτάται από τη βαρύτητα της λοίμωξης.

Συνήθως 2-3 μέρες αγωγής με κολπικά υπόθετα ή/και με από του στόματος αγωγή είναι αρκετή για τη ανακούφιση των συμπτωμάτων. Πολλές φορές είναι επιβεβλημένη η θεραπεία του συντρόφου ή/και η επανάληψη της αγωγής αμέσως μετά την περίοδο με αντιμυκητιασική αγωγή ή με τοπική χορήγηση σκευασμάτων από γαλακτοβάκιλλους. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας η σεξουαλική επαφή εφόσον δεν ενοχλεί επιτρέπεται, αλλά πάντα με προφυλακτικό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share