Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υποφέρεις από έντονη εφίδρωση; Υπάρχει τρόπος να την αντιμετωπίσεις!

1 Αυγούστου 2017 22:16
Υποφέρεις από έντονη εφίδρωση; Υπάρχει τρόπος να την αντιμετωπίσεις!

Η εφίδρωση είναι μία φυσική διαδικασία του οργανισμού που προφανώς συντελεί στη σωστή λειτουργία του, αφού είναι ένας τρόπος να αποβάλλονται οι τοξίνες. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία όσο χρήσιμη είναι, μπορεί να γίνει άλλο τόσο ενοχλητική, ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Μπάσκετ: Το γλέντησαν στο τέλος της προετοιμασίες - Γκλίτσες και κατσικάκια για τους παίχτες! (photos)

Θέλω να σου πω όμως ότι ο ιδρώτας ενώ είναι φυσιολογικό να είναι πιο έντονος το καλοκαίρι λόγω της ζέστης, είναι πολύ πιθανό να τον προκαλείς κι εσύ με συνήθειες που τον εντείνουν χωρίς να να το καταλαβαίνεις. Η διατροφή, το ντύσιμο και συχνά το λάθος αποσμητικό είναι αιτίες που κάνουν τον ιδρώτα πιο έντονο και ανυπόφορο.

Επειδή σε καμία δεν αρέσει η έντονη εφίδρωση και η κακοσμία που είναι πιθανό να τη συνοδεύει, δες τι πρέπει να αποφύγεις για να είσαι στεγνή για περισσότερο ή να ιδρώνεις λιγότερο.

Ρούχα
Καλό είναι να επιλέγεις βαμβακερά εσώρουχα και να αποφεύγεις τα συνθετικά κυρίως τις ζεστές μέρες. Το βαμβακερό ύφασμα είναι πιο φιλικό προς το δέρμα και δεν προκαλεί ερεθισμούς όπως το συνθετικό που κάνει και πιο έντονη την εφίδρωση, καθώς ανεβάζει κι άλλο τη θερμοκρασία.

Επιπλέον, τις πολύ ζεστές μέρες πρέπει να είσαι πάντα πιο cool ντυμένη, με φαρδιά, αέρινα ρούχα. Βάλε τα στενά στην άκρη και κράτησέ τα για τις πιο δροσερές μέρες. Τώρα, απλά θα κάνουν τη ζωή σου πιο δύσκολη. Κι αν είσαι ακόμα εδώ, τότε ο ιδρώτας είναι το τελευταίο πράγμα που θες, όχι;

Διατροφή
Δεν μπορεί να μην έχεις προσέξει ότι το πικάντικο και καυτερό φαγητό προκαλούν εφίδρωση. Ειδικά το μεσημέρι προτίμησε πιο ελαφριά γεύματα για πολλούς λόγους αλλά και για να αποφύγεις τον ιδρώτα και την κακοσμία που μπορεί να σου προκαλέσουν.

Εδώ να αναφέρω και το extra αλάτι, το οποίο είναι καλός σύμμαχος του ιδρώτα. Δεν σου λέω να φας το φαγητό σου ανάλατο, αλλά αν γενικότερα το παρακάνεις, πρέπει να ξέρεις και τις συνέπειες που δεν είναι μόνο η κατακράτηση υγρών και η κυτταρίτιδα, αλλά και ο πιο έντονος ιδρώτας.

Διάθεση
Για πολλά από όσα συμβαίνουν στον οργανισμό σου και πρέπει να αντιμετωπίσεις ευθύνεται ένας και μόνο παράγοντας, το άγχος. Το καθημερινό στρες, όσο κι αν μπορεί ο οργανισμός σου να το αντιμετωπίσει, έχει κάποιες κακές συνέπειες και ο ιδρώτας είναι μία από αυτές, ίσως η πιο αθώα. Γι' αυτό πάρε μία βαθιά ανάσα όταν νιώθεις ένταση και σκέψου ότι είναι καλοκαίρι. Εξάλλου σε τι θα σε βοηθήσει αν σου ανέβει το αίμα στο κεφάλι;

Extra tip: Το σωστό αποσμητικό είναι εξαιρετικά βοηθητικό. Αν έχεις ήδη δοκιμάσει αρκετά και ακόμα συνεχίζεις να ιδρώνεις, τότε κάνε μία επίσκεψη στον δερματολόγο σου.

πηγή: ladylike.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share