Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Νιώθεις τα μάτια σου ερεθισμένα; - Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες!

20 Ιουνίου 2017 18:52
Νιώθεις τα μάτια σου ερεθισμένα; - Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες!

Όταν νιώθεις τα μάτια σου ερεθισμένα, έχεις φαγούρα και κοκκινίζουν συχνά προφανώς κάτι δεν πάει καλά...

Οι πιθανές αιτίες επηρεάζονται σημαντικά από τις καθημερινές σου συνήθειες και τον τρόπο ζωής σου, σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να επισκεφτείς το γιατρό σου, πριν κάνεις μόνη τη διάγνωση.

Αλλεργίες

Οι αλλεργίες ταλαιπωρούν εκατομμύρια κόσμο την άνοιξη, αλλά επειδή μπήκε το γλυκό καλοκαιράκι δεν σημαίνει ότι θα σε αφήσουν ήσυχη. Αν έχεις ευαισθησία σε κάτι είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται αυτό για τα κόκκινα μάτια. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να συνεχίσεις την όποια θεραπεία σου έχει προτείνει ο γιατρός σου και φυσικά να τον ενημερώσεις αν δεις ότι δεν υποχωρεί ο ερεθισμός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκλειστικό: Ο μεγάλος νικητής του σημερινού ατομικού αγωνίσματος και το ξεχωριστό έπαθλο που θα απολαύσει!

Σε πειράζει κάποιο προϊόν

Κάποια μάσκαρα ή σκιά ακόμα και η κρέμα ματιών μπορεί να έχει κάποιο συστατικό στο οποίο είσαι αλλεργική. Δοκίμασε να κόψεις τη χρήση ορισμένων προϊόντων εναλλάξ ώστε να εντοπίσεις ποιο (και αν) φταίει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Ποιος πρώην παίκτης του ριάλιτι αποκαλύπτει: «Αγχώθηκα, την πρώτη φορά που λούστηκα μου έφευγαν τούφες...»! (Video)

Είναι παρενέργειες από κάποιο φάρμακο

Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και όσο σπάνιο και αν είναι υπάρχει το ενδεχόμενο να σε έχει πειράξει κάποια θεραπεία που κάνεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις αμέσως τηλέφωνο τον γιατρό σου.

Κάνεις κάποιο λάθος με τους φακούς επαφής

Οι φακοί επαφής πρέπει να χρησιμοποιούνται πολύ προσεκτικά και να τηρείς πάντα τους κανόνες υγιεινής. Έρευνες όμως αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι δεν τηρούν σωστά τους κανόνες υγιεινής με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων.

Έχεις κάποια μόλυνση

Είτε από κακή χρήση των φακών επαφής, είτε γιατί κόλλησες κάποιο μικρόβιο από βρώμικα χέρια, οι πιθανότητες να έχεις κάποια μόλυνση είναι μεγάλες αν νιώθεις έντονο τσούξιμο/ πόνο και οι δακρυϊκοί πόροι εκκρίνουν περίεργο υγρό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share