Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Θάλασσα και ωτίτιδα! Τι πρέπει να προσέξετε!

25 Μαΐου 2017 14:36
Θάλασσα και ωτίτιδα! Τι πρέπει να προσέξετε!

Ένα συχνό πρόβλημα του καλοκαιριού, λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας και των μολυσμένων νερών είναι η ωτίτιδα. Γνωστή και ως “το αυτί του κολυμβητή”, προκαλείται κυρίως από την υγρασία, την οποία κατακρατά το αυτί μετά από το κολύμπι και τις βουτιές.

Το βρώμικο νερό διαβρέχει το δέρμα του ακουστικού πόρου (μερικές φορές και το κερί φράζοντας την είσοδο του ήχου) και μειώνει την τοπική αντίσταση στους διάφορους μικροοργανισμούς, όπως μικρόβια και μύκητες. Δημιουργείται τότε φλεγμονή με συμπτώματα όπως έντονο πόνο, που μπορεί να είναι και αφόρητος, φαγούρα, πρήξιμο και εκκρίσεις.

Όταν το πρόβλημα συνεχίζεται και ο πόνος δεν υποχωρεί, αντιμετωπίστε τον με το φυσικό προϊόν Otikon της SM Pharmaceuticals. Πρόκειται για ένα απόλυτα φυτικό σκεύασμα το οποίο, όπως έχουν αποδείξει κλινικές μελέτες, συμβάλει αποτελεσματικά στην ανακούφιση του πόνου της μέσης και εξωτερικής ωτίτιδας, ενώ θεωρείται προτιμότερη επιλογή από τη χορήγηση αντιβιοτικών για τη μείωση του ωτικού πόνου!

Η χρήση του είναι ιδιαίτερα απλή: Ένας με δύο σύντομοι ψεκασμοί στο αυτί 3 φορές την ημέρα για 5-7 ημέρες είναι αρκετοί, ενώ είναι κατάλληλο και για παιδιά από 5 ετών και άνω. Θα το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία με την εγγύηση της SM Pharmaceuticals.

www.smpharmaceuticals.com.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share