Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αν εργάζεσαι σε κάποια από αυτές τις 10 δουλειές, τότε είναι σίγουρο ότι θα παχύνεις! – Δες τι να κάνεις για το αντιμετωπίσεις

22 Απριλίου 2017 14:00
Αν εργάζεσαι σε κάποια από αυτές τις 10 δουλειές, τότε είναι σίγουρο ότι θα παχύνεις! – Δες τι να κάνεις για το αντιμετωπίσεις

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη στο Διαδίκτυο από την εταιρεία Harris Interactive δείχνει ότι τα επαγγέλματα που συμπεριλαμβάνουν υψηλά επίπεδα στρες έχουν ένα υψηλότερο ποσοστό των εργαζομένων που αποκτούν επιπλέον κιλά. Για να είμαστε ειλικρινείς εκπλαγήκαμε από τα επαγγέλματα που βρέθηκαν στον συγκεκριμένο κατάλογο.

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να καταβάλλουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ευχαριστήσουν κάθε πελάτη, να σχεδιάσουν και να οργανώσουν το ταξίδι τους. Η διαδικασία περιλαμβάνει πολύ πίεση και άγχος, διότι, εκτός από τις ανάγκες των πελατών, υπάρχουν πάντα οι στόχοι πωλήσεων που οι ταξιδιωτικοί πράκτορες πρέπει να φτάσουν. Επιπλέον, ο ρόλος απαιτεί πολλές ώρες καθιστικής ζωής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαμά αποκαλύπτει το πιο απλό κόλπο για να κάνετε μπούκλες χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου πιστολάκι! (photos+video)

Σε αυτό το πεδίο, το άγχος και η πίεση είναι κοινά πράγματα. Έτσι, η κατανάλωση φαγητού, εξαιτίας του άγχους, ο μη έλεγχος των μερίδων και οι ανεξέλεγκτες θερμίδες είναι μερικοί λόγοι που ένας δικηγόρος μπορεί να πάρει παραπανίσια κιλά.

Ακριβώς όπως οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, οι κοινωνικοί λειτουργοί περνάνε πάρα πολλές ώρες καθιστικής ζωής. Συχνά τρώνε στα γραφεία τους και σχεδόν ποτέ δεν έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν ή να κάνουν οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Γούσταρα τον Στάθη Ψάλτη γιατί εξέφραζε τον εσωτερικό μου κόσμο! Γυναικάς, ντόμπρος και ο εαυτός του"

Όταν ακούτε τη λέξη «δάσκαλος,» ποια πρώτη εικόνα σας έρχεται στο μυαλό; Ένα άτομο που κάθεται σε ένα γραφείο, έτσι δεν είναι; Οι εκπαιδευτικοί μερικές φορές κάθονται στα γραφεία τους, ενώ κάνουν διαλέξεις, και επίσης κάνουν όλη τη διοικητική εργασία τους, ενώ κάθονται: η προετοιμασία για τις τάξεις τους, η βαθμολόγηση, ο έλεγχος συμμετοχής, κ.λπ.

Τα επαγγέλματα αυτά πάνε χέρι-χέρι με το ευέλικτο ωράριο και την ανεξάρτητη εργασία. Δεδομένου ότι αυτοί οι επαγγελματίες βασίζονται κυρίως στη δημιουργικότητα και την έμπνευση, δεν χρειάζεται να εμμένουν σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Το ίδιο ισχύει και για τα γεύματά τους. Τρώνε όταν θέλουν, και εργάζονται, ενώ κάθονται.

Ένας άλλος καθιστικός ρόλος που χρειάζεται πάντα να είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσει άλλους. Η εργασία συνδέεται με πάρα πολύ άγχος και σε καθημερινή βάση, για να μην αναφέρουμε ένα κλασικό παράδειγμα συνήθειας κακού γεύματος: να τρώνε ακριβώς μπροστά από τον υπολογιστή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέγας καρδιοκατακτητής ο Στάθης Ψάλτης: Οι γυναίκες που σημάδεψαν την ζωή του!

Η πνευματική εργασία είναι συχνά συνώνυμο της έλλειψης κινητικότητας. Όσοι είναι πρόθυμοι να μάθουν περισσότερα και να ανακαλύψουν νέα πράγματα, μερικές φορές ξεχνούν σχετικά τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Στη NASA, για παράδειγμα, ενθαρρύνουν ασκήσεις γυμναστικής κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας και προωθούν προγράμματα κατά της αύξησης του βάρους.

Η εικόνα ενός αστυνομικού να τρώει ντόνατς είναι κλασική, έτσι δεν είναι; Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί; Αυτό το επάγγελμα είναι από τα πιο αγχωτικά, και απλά σκεφτείτε όλες τις εργασίες γραφείου που έχουν να αντιμετωπίσουν. Για τους αστυνομικούς, το φαγητό είναι συχνά ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση του στρες.

Αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα εργασίας, χωρίς σταθερά χρονοδιαγράμματα. Δεν έχουν προθεσμίες ή συγκεκριμένη ρουτίνα, αλλά έχουν εκδηλώσεις που πρέπει να συμμετέχουν. Τις περισσότερες φορές σε αυτές τις εκδηλώσεις προσφέρουν καλό φαγητό, και γι “αυτό το λόγο το επάγγελμα βρίσκεται στη λίστα.

Αυτό το πεδίο είναι ένας συνδυασμός των επιστημονικών και δημιουργικών σφαιρών. Ξοδεύουν πάρα πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή και έχουν να κάνουν με πολύ άγχος. Συνήθως εργάζονται μέχρι αργά, γεγονός που οδηγεί σε κακές διατροφικές συνήθειες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share