Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έχεις λιπαρό δέρμα; Τότε ακολούθησε αυτούς τους 4 χρυσούς κανόνες για την περιποίησή του!

23 Αυγούστου 2017 19:25
Έχεις λιπαρό δέρμα; Τότε ακολούθησε αυτούς τους 4 χρυσούς κανόνες για την περιποίησή του!

Έχεις λιπαρή επιδερμίδα; Αυτά είναι τα 4 πιο σημαντικά skincare tips που πρέπει να ακολουθήσεις…

Οι λιπαρές επιδερμίδες υποφέρουν καθημερινά και ταλαιπωρούνται κάθε φορά που κυκλοφορούν σε καυτές θερμοκρασίες ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ως παθούσα έχω δοκιμάσει τα πάντα για να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο και η λύση δε βρίσκεται στα πολλά και διαφορετικά προϊόντα, αλλά σε λίγα, απλά και ιδιαίτερα αποτελεσματικά tips που πρέπει να ξέρεις εάν κι εσύ είσαι παθούσα. Εάν θες να το αντιμετωπίσεις, ειδάλλως το δέρμα σου θα καταλήξει να μοιάζει με τηγάνι που το έχεις γεμίσει με λάδι έτοιμο να δεχτεί pancakes ή αυγά για brunch.

#1 – Μαντηλάκια κατά της λιπαρότητας:

Πολλές εταιρείες καλλυντικών κυκλοφορούν ολοένα και περισσότερα προϊόντα ιδανικά για λιπαρές επιδερμίδες. Το πλέον θαυματουργό είναι τα μαντηλάκια κατά της λιπαρότητας σε συσκευασία άκρως βολική, ώστε να τα έχεις πάντα μαζί σου για να τα χρησιμοποιείς σε επείγουσες καταστάσεις. Αυτό που κάνουν είναι να αφαιρούν τα περιττά έλαια του προσώπου, να το ενυδατώνουν και να επιβραδύνουν τη λιπαρότητα ειδικά σε μία μέρα που έχεις πολύ τρέξιμο.

#2 – Περιποιήσου το δέρμα σου κάθε βράδυ:

Μετά από μία δύσκολη μέρα γεμάτη δουλειά και άλλες υποχρεώσεις χρειάζεσαι περιποίηση. Αυτή η περιποίηση καλό είναι να περιλαμβάνει καθαρισμό και τόνωση του δέρματός σου. Μετά από το καθιερωμένο ντεμακιγιάζ μπορείς να εφαρμόσεις ταμποναριστά με ένα βαμβάκι μία λοσιόν για μετά το ντεμακιγιάζ. Έπειτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία κρέμα προσώπου για τη νύχτα, καθώς και μία κρέμα ή serum ματιών. Εάν πάλι έχεις διάθεση μετά το ντεμακιγιάζ μπορείς να κάνεις και μία μάσκα ενυδάτωσης προσώπου πριν κοιμηθείς. Φρόντισε, όμως, τα προϊόντα που χρησιμοποιείς να συμβαδίζουν με τον τύπο της επιδερμίδας σου, ενώ απόφυγε οποιαδήποτε προϊόντα τείνουν να ξηραίνουν το πρόσωπο και να απομακρύνουν τα φυσικά του έλαια. Αυτό που θέλουμε είναι να συγκρατούμε τα φυσικά έλαια και όχι να τα καταστρέφουμε.

#3 – Αλλά και κάθε ημέρα:

Τι εννοώ; Πριν φύγεις από το σπίτι θα βαφτείς στα γρήγορα απλά για να διώξεις την αϋπνία και τους μαύρους κύκλους από το πρόσωπό σου. Αυτό μπορεί να το έχεις καταφέρει, θα έχεις καταφέρει, όμως, ταυτόχρονα να το κάνεις να μοιάζει θαμπό και άτονο, χωρίς καμία ζωντάνια. Πριν το μακιγιάζ σου, λοιπόν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία ενυδατική κρέμα ημέρας και έπειτα εφάρμοσε τo foundation σου το οποίο θα σε συμβούλευα τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι είτε κάποιο με βάση το νερό για περισσότερη ελαφρότητα στη βάση είτε κάποια bb cream.

#4 – Απολέπιση μία φορά την εβδομάδα:

Τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται και την απολέπισή τους. Μην το παρακάνεις όμως. Είπαμε πως δε θέλουμε να καταστρέψουμε τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας. Η απολέπιση μία φορά την εβδομάδα είναι ιδανική. Δοκίμασε να την εφαρμόσεις κάθε Κυριακή που έχεις άπλετο χρόνο για περιποίηση και για τον εαυτό σου γενικότερα. Βρες τη μέρα που σου αρέσει και ξέρεις πως θα ασχοληθείς με το δέρμα σου και αφέσου εκεί όλη μέρα.

πηγή: issuemagazine.gr

 

Beauty

Ροή ειδήσεων

Share