Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Σπυράκια μετά το ξύρισμα; Έτσι θα απαλλαγείτε μια και καλή

Αποκτήστε λεία επιδερμίδα χωρίς τα αντιαισθητικά breakouts

15 Ιουλίου 2021 15:17
Σπυράκια μετά το ξύρισμα; Έτσι θα απαλλαγείτε μια και καλή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ερεθισμοί και τα μικροσκοπικά κι ενοχλητικά σπυράκια είναι οι συνήθεις ύποπτοι μετά το ξύρισμα, κρατώντας σας μακριά από την αψεγάδιαστη και λεία επιδερμίδα που θέλετε να έχετε στις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις. Ωστόσο, πριν πάμε σε ένα πλήρες πρόγραμμα πρόληψης της εμφάνισης αυτών των ανεπιθύμητων breakouts, είναι σημαντικό να καταλάβετε γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο κύριος λόγος έχει να κάνει με τις φλεγμονές που δημιουργούνται. Ο ερεθισμός δηλαδή που προκαλείται από το ξυραφάκι μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρύ πρήξιμο, αλλά να υποχωρήσει μετά από λίγες ώρες. Αλλά αν κάνετε, για παράδειγμα, απότομες κινήσεις, κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, τότε ίσως εμφανίσετε τα χαρακτηριστικά αυτά σπυράκια. Μερικοί ακόμα λόγοι είναι το ξύρισμα προς τη λάθος κατεύθυνση, ότι δε χρησιμοποιείτε τον σωστό αφρό ή επιλέγετε ξυραφάκια, που έχετε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να αποτρέψετε τα σπυράκια μετά το ξύρισμα; Είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε. Διαβάστε παρακάτω τα πέντε εύκολα βήματα, που μπορείτε να ακολουθήσετε, για να τα αποφύγετε μια και καλή και να αποκτήσετε λείο δέρμα!

  • Step 1: Απολέπιση

Πρόκειται για ένα βήμα που οι περισσότερες από εσάς παραλείπετε, διότι δε θεωρείτε πως είναι σημαντικό. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που γίνεται με την απολέπιση όχι μόνο κάνει πιο εύκολο το ξύρισμα, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία της επιδερμίδας πριν προχωρήσετε σε αυτή τη διαδικασία. Plus, βοηθάτε στο να εξουδετερωθούν τα μικρόβια και οι ρύποι που φράζουν τους πόρους και τελικά οδηγούν σε αυτά τα ενοχλητικά breakouts.

 Σπυράκια μετά το ξύρισμα; Έτσι θα απαλλαγείτε μια και καλή

  • Step 2: Pre-shave oil

Το ενυδατωμένο δέρμα μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου να εμφανιστούν σπυράκια και να εγκλωβιστούν μικροσκοπικές τρίχες στους πόρους. «Κλειδώστε» την υγρασία στο σώμα σας και προετοιμάστε το δέρμα σας για ένα ομαλό ξύρισμα, εφαρμόζοντας ένα pre-shave έλαιο, που θα ενυδατώσει απόλυτα την επιδερμίδα σας.

  • Step 3: Καθαριότητα

Δεν είναι ασυνήθιστο τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα μικρόβια και οι ρύποι να παγιδευτούν στο ξυραφάκι σας. Ο καθαρισμός του είναι ζωτικής σημασίας! Πριν και μετά το ξύρισμα, λοιπόν, ξεπλύνετε το ξυραφάκι σας με ζεστό νερό και σκουπίστε το πολύ καλά με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι ή σπρέι. Επίσης, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ξυραφάκι για περισσότερο από μία εβδομάδα, γιατί διαφορετικά είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστούν αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια.

  • Step 4: Shaving cream

Φυσικά, θα γνωρίζετε ότι δε γίνεται να προχωρήσετε στη shaving διαδικασία δίχως να εφαρμόσετε πρώτα έναν αφρό ξυρίσματος. Βοηθά στο να γλιστρήσει το ξυραφάκι καλύτερα στην επιδερμίδα και μειώνει τις πιθανότητες να ερεθιστεί, να κοπείτε ή να εμφανίσετε ανεπιθύμητα breakouts.

  • Step 5: Ενυδάτωση

Μόλις τελειώσετε το ξύρισμα, ενυδατώστε το δέρμα σας με μια κρέμα σώματος. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της όλης διαδικασίας για την πρόληψη των αντιαισθητικών breakouts. Αρχικά, στεγνώστε απαλά την επιδερμίδα σας, εφαρμόστε ένα προϊόν που περιέχει κατά προτίμηση shea butter -είναι σούπερ ενυδατικό και μυρίζει θεϊκά- και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αν το δέρμα σας είναι επιρρεπές στους ερεθισμούς, αποφύγετε τις φόρμουλες που περιέχουν αλκοόλ, parabens ή άρωμα.

Σπυράκια μετά το ξύρισμα

Editor's note: Προσπαθήστε να ξυρίσετε το σώμα σας πάντα στο τέλος του ντους ή του μπάνιου. Η έκθεση του δέρματός σας σε χλιαρό νερό μπορεί να το βοηθήσει να γίνει πιο απαλό και να ανοίξει τους πόρους, πράγμα που σημαίνει ευκολότερη αποτρίχωση ή ξύρισμα. Όσο για τις κινήσεις; Ξεκινήστε από τους αστραγάλους σας και σταδιακά προχωρήστε και προς τα πάνω. Επίσης, αποφύγετε να περνάτε το ξυραφάκι πάνω από τις ίδιες περιοχές πολλές φορές, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να την ερεθίσετε ή και να κοπείτε! Μην παθαίνετε εμμονή με την παραμικρή τριχούλα. Αν σας ενοχλεί, αφαιρέστε τη ύστερα με ένα τσιμπιδάκι.

 

Ροή ειδήσεων

Share