Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Φτιάξτε το look της παραλίας μέσα σε 3 μόνο λεπτά!

Ανέμελα κυματιστά μαλλιά

13 Ιουλίου 2021 12:07
Φτιάξτε το look της παραλίας μέσα σε 3 μόνο λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιτέλους καλοκαίρι και αυτό το λουκ της παραλίας που βλέπουμε παντού μπορούμε να το έχουμε μέσα σε τρία λεπτά.

Από την ηλιοκαμένη χρυσή επιδερμίδα μέχρι τα ανέμελα κυματιστά μαλλιά δεν είναι πολλά αυτά που μας χωρίζουν! Για την επιδερμίδα δεν έχουμε κάτι εδώ αλλά για τα μαλλιά σας έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή με τα πιο φυσικά υλικά κι ας είναι η παραλία χιλιόμετρα μακριά.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Μερικές σταγόνες φυσικό χυμό λεμόνι
  • Προαιρετικά μερικές σταγόνες παρθένου ελαιόλαδο ή λάδι jojoba
  • 1 βαποριζατέρ

Το αλατόνερο θα δώσει στα μαλλιά σας το σχηματισμό που επιθυμείτε και το λεμόνι θα βοηθήσει τη σταθεροποίηση του αποτελέσματος αντικαθιστώντας ουσιαστικά τη χρήση της λακ ενώ τα έλαια θα ενυδατώνουν την τρίχα και θα αφαιρούν τη θαμπάδα του αλατιού.

Πέρα από λευκό θαλασσινό αλάτι μαγειρικής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλάτι Ιμαλαΐων.
Tip Προσθέστε περισσότερο αλάτι αν το αποτέλεσμα των μαλλιών σας δεν είναι τόσο κυματιστό όσο επιθυμείτε.

Φτιάξτε Το Look της Παραλίας Μέσα σε 3 Μόνο Λεπτά!

Αφήστε την αλμύρα «της θάλασσας» να δώσει στα μαλλιά σας τον κυματισμό που αναζητάτε.

Πώς γίνεται Ζεστάνετε το νερό μαζί με το αλάτι (όχι μέχρι τη στιγμή του βρασμού). Στη συνέχεια αφού κρυώσει λίγο προσθέστε στο αλατόνερο τα υπόλοιπα συστατικά και ανακινήστε καλά έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Τέλος, μεταγγίστε το υγρό σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάστε τα νωπά μαλλιά σας με το υγρό. Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά ή πιάστε τα σε ένα χαλαρό κοτσάκι. Όταν στεγνώσουν θα είναι σαν μόλις να γυρίσατε από την παραλία!

Συμβουλή: Αν τα μαλλιά σας είναι ίσια ή με τάση για λιπαρότητα τότε αποφύγετε τη χρήση ελαίων!

 Φτιάξτε Το Look της Παραλίας

Πως να κόψετε τα μαλλιά σας ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας!

Αν έχετε αποφασίσει να κάνετε τη μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά σας, πρώτα απ’όλα θα πρέπει να ξέρετε το σχήμα του προσώπου σας ,που συνήθως το καταλαβαίνουμε από τη θέση και το σχήμα του πιγουνιού. Διαβάστε όμως και τα 4+1 λάθη που κάνετε όταν κοιμάστε και κάνουν κακό στα μαλλιά σας!

Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα και φυσικά για να μην το μετανιώσετε θα πρέπει να διαλέξετε ένα κούρεμα το οποίο να αναδεικνύει το πρόσωπο σας όσο περισσότερο γίνεται.

Πως να κόψετε τα μαλλιά σας ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας!

1.Οβάλ πρόσωπο

Αν έχετε οβάλ πρόσωπο είστε τυχερές διότι σας ταιριάζουν σχεδόν όλα. Μπορείτε να επιλέξετε από μακρύ καρέ μέχρι μακριά μαλλιά και αφέλειες, αν φυσικά δεν έχετε πολύ μικρο μέτωπο. Σας πάνε οι μπούκλες αλλά και τα ίσια μαλλιά. Αν το πρόσωπο σας είναι πολύ μικρο προσέξτε να μην δίνετε υπερβολικό όγκο.

2.Τετράγωνο πρόσωπο

Στο τετράγωνο πρόσωπο αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να ‘’μαλακώσετε’ τις γωνίες σας. Προτιμήστε τα μακριά μαλλιά, τις αφέλειες και τη χωρίστρα στη μέση με έναν ελαφρύ όγκο. Αποφύγετε τα κοντά χτενίσματα.

3. Μακρύ πρόσωπο

Στο μακρύ πρόσωπο προτιμήστε το κούρεμα μέχρι το ύψος των ώμων σας, φράντζα αλλά και αφέλειες αποφύγετε τα έντονα κοψίματα και το κοντά μαλλιά τα οποία θα κάνουν το πρόσωπο σας να φαίνεται ακόμα πιο μακρύ απ΄ότι είναι επίσης δώστε λίγο όγκο στο μαλλιά σας στο πλάι.

4. Στρογγυλό πρόσωπο

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο κόψτε το μαλλί σας σε έντονες μύτες μέχρι το ύψος του πιγουνιού. Δοκιμάστε καρέ σε διάφορα μήκη και δώστε όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας, ώστε να φαίνεται πιο στενό και δείχνει μακρύτερο το πρόσωπο σας. Σας ταιριάζουν οι ασυμμετρίες και τα φιλαρίσματα.

5. Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς επιλέξτε ένα κοντό κούρεμα με κοντή φράντζα, χωρίς όγκο, με έντονες μύτες που ανοίγουν στο ύψος του πιγουνιού, ώστε να ισορροπήσει το σχήμα.

Extra tips :

1. Αν έχετε μεγάλο μέτωπο προτιμήστε τις αφέλειες και τις φράντζες

2. Αν έχετε ψηλό λαιμό αποφύγετε το κοντό καρέ

3. Αν έχετε μεγάλη μύτη επιλέξτε τις μακριές αφέλειες.

4. Αν έχετε μικρο πρόσωπο δώστε λίγο όγκο στο μαλλί σας ώστε να φαίνεται πιο μεγάλο.

 

Γυναίκα

Ροή ειδήσεων

Share