Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα πουά μανικιούρ που δεν θα θες να αποχωριστείς από τα νύχια σου αυτό το χειμώνα!

Είναι απλά υπέροχα!

10 Ιανουαρίου 2020 17:14
Τα πουά μανικιούρ που δεν θα θες να αποχωριστείς από τα νύχια σου αυτό το χειμώνα!

Είναι η αρχή της σεζόν, η αρχή του έτους και η αρχή μιας ολόκληρης δεκαετίας και όπως γίνεται εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια ένα από τα πρώτα πράγματα που ψάχνουμε εμείς οι γυναίκες είναι οι τάσεις που θα επικρατήσουν την ερχόμενη χρονιά τόσο στα μαλλιά αλλά και στα νύχια!

Μία από τις κορυφαίες τάσεις για το μανικιούρ σου λοιπόν είναι το πουά!

Οι τελείες είναι το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να ζωγραφίσεις και γίνονται πανεύκολα με πράγματα όπως οι οδοντογλυφίδες, τα τσιμπιδάκια ή και τα σπίρτα. Είναι ωστόσο ένα επίφοβο σχέδιο γιατί οι χρωματικές επιλογές είναι άπειρες και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι κάθε άλλο παρά κομψό. Αν όμως επιλέξεις το λευκό και το μαύρο και χρησιμοποιήσεις μόνο αυτά, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι κομψό το μανικιούρ σου, ό, τι και αν κάνεις. Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν, αναζητήσαμε μαυρόασπρα, dotted μανικιούρ ή αλλιώς dotticures και συγκεντρώσαμε τα πιο όμορφα παρακάτω για να τα απολαύσεις, να τα αντιγράψεις ή απλά να τα χαζέψεις με τον καφέ σου στο γραφείο . Scroll baby, scroll!

Όλες οι τάσεις στο μανικιούρ! Τι ήταν στην μόδα τα προηγούμενα 100+ χρόνια;

Για όσες δεν το ξέρατε, οι γυναίκες έκαναν μανικιούρ τα νύχια τους τον περασμένο αιώνα μέχρι σήμερα. Ας δούμε αναδρομικά με ένα βίντεο τις κορυφαίες τάσεις, που είχαν κυριαρχήσει ανά δεκαετία!

Από τα άβαφα νύχια στις αρχές του 1900, στις λεπτομέρειες της δεκαετίας του ’80, μέχρι το σημερινό σύγχρονο στυλ.

Ξεκινάει το 1916, όταν τα νύχια ήταν κοντά, απλά και χωρίς άβαφα.

Όλα αυτά αλλάζουν το 1932, όταν η εταιρεία Revlon έγινε η πρώτη μάρκα βερνικιών και ακολούθησαν και άλλες το παράδειγμά της.

Τις δεκαετίες του ’40 και του ’50, στη μόδα ήταν τα μπορντώ και τα αμυγδαλώδη σχήματα νυχιών.

Τη δεκαετία του 60 υπήρχε μια στροφή σε πιο απαλά χρώματα, όπως αυτό το ανοιχτό ροζ.

Μακριά νύχια με γκλίτερ ήταν στη μόδα τη δεκαετία του ’70.

Και φυσικά τη δεκαετία του ’80, επικρατούσαν τα νέον χρώματα, τα στρασάκια και οι τολμηρές χρωματικές αντιθέσεις.

Όταν το grunge ήταν στη μόδα τη δεκαετία του ’90s, τα νύχια έγιναν πιο κοντά και μαύρα.

Τη δεκαετία του 2000 ήταν δημοφιλές το γαλλικό μανικιούρ.

Και τέλος, στο παρόν, οι αποχρώσεις στο χρώμα του δέρματος και γκλίτερ λεπτομέρειες είναι οι πιο δημοφιλείς. Συγκεκριμένα το μανικιούρ για το 2020 που επιβάλλεται να κάνουν όλες οι γυναίκες είναι αυτό!

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο;

Παρακολουθήστε ολόκληρο το βίντεο με τα 100 χρόνια μόδας του μανικιούρ!

Αυτό είναι το λάθος που όλες κάνουμε στο μανικιούρ και χαλάει πριν την ώρα του! Δες το σωστό!

Σε όλες τις γυναίκες έχει συμβεί να χαλάει το μανικιούρ, πριν την ώρα του. Με τις συμβουλές παρακάτω θα διαρκέσει πολύ περισσότερο χρόνο και θα απολαμβάνετε τα νύχια σας για όσο αντέξουν!

Σε καμία δεν αρέσει όταν σπαταλάει χρήματα για την περιποίηση των νυχιών της, και χαλάει προώρα. Από την άλλη, κάποιες δυσκλεύονται να το αφαιρέσουν και μπορεί να δημιουργήσει ζημιά στο νύχι. Δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να μην κινδυνεύετε από καμία περίπτωση!

1. Αφαιρέστε τυχόν λιπαρότητα και υπολείμματα με λίγο ξίδι

Πριν ξεκινήσετε να κάνετε οτιδήποτε, βουτήξτε μια μπατονέτα σε ξίδι και περάστε τη πάνω από τα νύχια σας, για να απομακρύνετε τυχόν λιπαρότητα και υπολείμματα την επιφάνεια των νυχιών και του τριγύρω δέρματος.

2. Εφαρμόστε διάφανο βερνίκι για τελείωμα

Το διάφανο βερνίκι θα κάνει σίγουρα το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο, αλλά περιμένετε μέχρι το μανικιούρ σας να έχει στεγνώσει τελείως. Αυτό μπορεί να πάρει 15-20 λεπτά, αλλά αξίζει η αναμονή!

3. Χρησιμοποιήστε λευκό βερνίκι ως βάση σε διάφανα βερνίκια

Αν κάνετε πολλές στρώσεις βερνίκι, τότε είναι πολύ πιθανό να χαλάσει. Γι’ αυτό αν το βερνίκι σας χρειάζεται παραπάνω από δύο στρώσεις για να φανεί, τότε κάντε ως βάση λευκό βερνίκι.

Μάθετε ακόμα 10 συμβουλές στο βίντεο που ακολουθεί, και κάντε το μανικιούρ σας να διαρκέσει ακόμα περισσότερο!

Προσοχή κορίτσια! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε μανικιούρ τζελ...πράξτε αναλόγως!

Τα μανικιούρ είναι πλέον δημοφιλή και τα ρενταβού δίνουν και παίρνουν στα κομμωτήρια και σε καταστήματα καλλωπισμού. Ποιοί είναι οι κρυφοί κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από αυτό;

Αν και το μανικιούρ και τα χρώματα ομορφαίνουν το γυναικείο χέρι, και έχουν κυκλοφορήσει πολλά ωραία σχέδια για το 2020, πρέπει να σκεφτείτε και τις συνέπειες αυτών.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πολύ συχνή “περιποίηση” των νυχιών μπορεί αν φέρει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά και αυτό επειδή το διαρκές λιμάρισμα και βάψιμο προκαλεί αφυδάτωση στα νύχια, τα οποία λεπταίνουν και γίνονται πιο εύθραυστα.

Το μανικιούρ τζελ ιδίως μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ζημιών στα νύχια, διότι η διαδικασία απομάκρυνσης απαιτεί πολύωρο εμποτισμού σε ακετόνη (το γνωστό σε όλους ασετόν), που αφυδατώνει ακόμα περισσότερο τα νύχια. Επίσης, το ξεφλούδισμα, όταν έχετε εφαρμόσει τζελ νυχιών, μπορεί να αφαιρέσει το ανώτερο στρώμα του νυχιού σας μαζί με το τζελ. Αυτό μπορεί να αποδυναμώσει το νύχι και να το καταστήσει πιο επιρρεπές σε λοιμώξεις.

Τέλος, πιθανώς έχετε ακούσει για τους κινδύνους του δέρματος από τη διαδικασίας ξήρανσης, η οποία εκθέτει τα χέρια σας σε καρκινογόνες ακτίνες UV.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε το μανικιούρ τζελ εντελώς. Αλλά για να γίνει μια πιο υγιής διαδικασία, πρώτα αφήστε τα νύχια σας να ηρεμήσουν με ένα διάλειμμα λίγων εβδομάδων μεταξύ των μανικιούρ και μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό και στα νύχια σας.

 

Ροή ειδήσεων

Share