Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

11+1 χρήσεις του liposan που δεν γνωρίζαμε!

Θα εκπλαγείτε!

29 Αυγούστου 2019 13:36
11+1 χρήσεις του liposan που δεν γνωρίζαμε!

Όλοι ξέρουμε, ότι το lip balm χρησιμοποιείται για να προστατέψει και να ενυδατώσει τα χείλη.Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και δεν είχατε φανταστεί ποτέ.

Δείτε παρακάτω 12 τρόπους που θα σας λύσουν τα χέρια:

1. Μικρές φουσκάλες


Συνήθως, όταν αγοράζουμε ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια, τυχαίνει να μας «χτυπήσουν» σε κάποιο σημείο του ποδιού μας, με αποτέλεσμα να βγάλουμε φουσκάλες. Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, μπορούμε να βάλουμε προληπτικά λίγο lip balm στην περιοχή.

2. Δαχτυλίδι που δεν βγαίνει

Εάν φοράμε ένα δαχτυλίδι που δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε με τίποτα από το δάχτυλό μας, υπάρχει λύση. Βάζουμε lip balm γύρω από το δάχτυλο, έτσι ώστε να γλιστρήσει και να βγει.
3. Ερεθισμένη μύτη

Εάν η μύτη μας είναι ερεθισμένη λόγω κάποιου κρυολογήματος, μπορούμε απλά βάζοντας λίγο lip balm στην περιοχή, να απαλύνουμε τον πόνο.

4. Κοψίματα

Είτε έχουμε γρατσουνιές και σχισίματα, είτε έχουμε παρανυχίδες στα χέρια, μπορούμε με την τοποθέτηση lip balm στις περιοχές αυτές, να νοιώσουμε καλύτερα και να αποφύγουμε τυχόν επιδείνωση της κατάστασης.

5. Περιποίηση παπουτσιών

Εάν έχουμε ένα παλιό ζευγάρι παπούτσια, τα οποία έχουν φθαρεί άλλα δεν θέλουμε να πετάξουμε, μπορούμε απλά να τα γυαλίσουμε με λίγη ποσότητα από lip balm. Κάνει την ίδια δουλεία με ένα γυαλιστικό παπουτσιών.

6. Λύσιμο κορδονιών

Δεν είναι λίγες οι φορές που αφού έχουμε δέσει πολύ σφιχτά τα κορδόνια μας, μετά δεν μπορούμε να τα λύσουμε με τίποτα. Εάν όμως προσθέσουμε lip balm επάνω στον κόμπο, αμέσως διευκολύνουμε τη διαδικασία.

7. Μαλλιά που φριζάρουν

Για τα μαλλιά και τα φρύδια που «πετάνε», μια είναι η λύση. Βάζουμε μικρή ποσότητα από lip balm στην περιοχή που θέλουμε και εμποδίζουμε το φριζάρισμα.

8. Ψαλίδα

Τα ξηρά μαλλιά, είναι αυτά που αποκτούν ψαλίδα πολύ γρήγορα. Με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας lip balm στις άκρες, προφυλασσόμαστε από αυτό το πρόβλημα.

9. Φερμουάρ

Στην περίπτωση που ένα φερμουάρ «κολλήσει», μπορούμε απλά να βάλουμε lip balm έτσι ώστε να γλιστρήσει και να κατέβει πολύ πιο εύκολα.

10. Τρυπημένα αυτιά

Πολλές φορές, εάν έχουμε καιρό να φορέσουμε σκουλαρίκια, η τρύπα στο αυτί μας τείνει να κλείσει. Για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία και την πιθανή μόλυνση όταν πάμε να τα ξαναφορέσουμε, τοποθετούμε lip balm στο αυτί και στο σκουλαρίκι.

11. Αφαίρεση της περίσσειας μάσκαρα

Είναι φορές που όταν βαφόμαστε, τυχαίνει να μουτζουρωνόμαστε από τη μάσκαρα. Για να αφαιρέσουμε την περίσσεια μάσκαρα από το δέρμα, απλώνουμε λίγο lip balm σε μια μπατονέτα και τρίβουμε την περιοχή.

12. Βάση για τη σκιά ματιών

Για την βελτίωση του χρώματος μιας σκιάς ματιών, τοποθετούμε σαν βάση λίγο lip balm. Έτσι δεν έχουμε πια ανάγκη τα ακριβά προϊόντα που πωλούνται για τον ίδιο ακριβώς.

Ημερομηνία λήξης έχουν και τα καλλυντικά σας! Το γνωρίζατε;

Ξέρετε ότι τα καλλυντικά σας έχουν ημερομηνία λήξης και δεν πρέπει να τα κρατάτε πολύ καιρό; Ποια είναι εκείνα που πρέπει να πετάξετε άμεσα από το νεσεσέρ σας;

Αν δεν πετάξετε τα ληγμένα καλλυντικά σας μπορεί να πάθετε κάποια αλλεργία και να χρειαστεί να πάτε σε δερματολόγο! Φοράς τη σωστή απόχρωση ρουζ; - Το απόλυτο μυστικό για εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Οι ειδικοί, όμως, επιμένουν να ξεφορτωνόμαστε τα παλιοκαιρισμένα καλλυντικά, καθώς, εκτός ότι δεν αποδίδουν στη χρήση και χάνουν τις ιδιότητες τους, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και προβλήματα στο δέρμα.

Foundation

Αν είναι υγρό η μέγιστη διάρκεια ζωής του είναι 1 με 1,5 χρόνο και αν είναι πούδρα μπορεί αν κρατήσει μέχρι 2 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, αν παρατηρήσετε αλλοιώσεις στο χρώμα έστω και νωρίτερα, ήρθε η ώρα να το πετάξετε.

Κραγιόν

Τα κραγιόν διαρκούν 1-2 χρόνια, ενώ τα lip gloss 18 μήνες. Οποιαδήποτε αλλαγή στην υφή ή τη μυρωδιά σημαίνει ότι το κραγιόν σας έχει λήξει.

Μολύβι ματιών / Eyeliner

To υγρό eyeliner διαρκεί μόνο 6 μήνες γιατί μετά μαζεύει βακτήρια που, πιθανώς, να προκαλέσουν ερεθισμούς στα μάτια. Τα μολύβια ματιών, επειδή η μύτη τους μπορεί να ξυθεί, μπορείτε να τα κρατήσετε έως 2 χρόνια -εκτός και αν παρατηρήσετε υποψία μούχλας στην άκρη.

Ρουζ

Tα ληγμένα καλλυντικά που μπορεί να έχετε στο μπάνιο σας και να μην το γνωρίζετε.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στα περισσότερα αντικείμενα είμαστε πολύ συνεπείς στην τήρηση της ημερομηνίας λήξης, αλλά στα καλλυντικά έχουμε την τάση να ξεχνιόμαστε. Μολύβια ματιών που έχουν να χρησιμοποιηθούν μήνες, ένα ρουζ που φοράμε μόνο το καλοκαίρι και δεκάδες μανό που κάθονται μισοχρησιμοποιημένα σε ένα νεσεσέρ. Οι ειδικοί, όμως, επιμένουν να ξεφορτωνόμαστε τα παλιοκαιρισμένα καλλυντικά, καθώς, εκτός ότι δεν αποδίδουν στη χρήση και χάνουν τις ιδιότητες τους, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και προβλήματα στο δέρμα.

Ρουζ

Και εδώ ισχύει ότι τα υγρα ρουζ διαρκούν λιγότερο, μάξιμουμ ένα έτος, γιατί χάνονται οι μαλακτικοί τους παράγοντες. Στη μορφή πούδρας μπορούν να συντηρηθούν από 2 έως 3 χρόνια. Παρατηρήστε, όμως, πρώτα τα καλλυντικά σας: αν η πούδρα είναι ξερή ή διακρίνετε ένα φιλμ πάνω στο χρώμα, θα πρέπει να το αλλάξετε.

Concealer

Μέγιστη διάρκεια ζωής ένα έτος, εκτός αν έχει ξεραθεί νωρίτερα.

Μάσκες προσώπου

Με τον καιρό, οι αλλοιώσεις στη χημική σύνθεση των μασκών μπορεί να ερεθίσει έντονα το δέρμα και να έχετε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Συνήθως λήγουν μέσα στα πρώτα δυο χρόνια, εκτόε φυσικά και αν παρατηρηθεί αλλαγή στο χρώμα ή την υφή.

Μάσκαρα

Μπορεί να εκπλαγείτε αλλά μια μάσκαρα δεν πρέπει να την κρατάμε περισσότερο από 3 μήνες, αν όχι και λιγότερο. Το πινέλο μαζεύει εύκολα βακτηρίδια που ερεθίζουν τα μάτια και μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις.

Μανό

Aπό τη στιγμή που θα ανοιχθεί, ένα μανό έχει διάρκεια 1-2 χρόνια.

Σκιές ματιών

Αν το χρώμα έχει αλλάξει ή η υφή είναι ξερή, αυτό σημαίνει ότι η σκιά έχει λήξει. Όπως και να έχει, μην φοράτε σκιές που έχουν ξεπεράσει τα 2,5-3 χρόνια.

 

Ροή ειδήσεων

Share