Ξεσπά ο Θοδωρής Αθερίδης μετά την κριτική στα όσα είπε για τον Χρυσοχοΐδη: «Το cancel δεν με αφορά και δεν με τρομάζει»

Ο Θοδωρής Αθερίδης επανήλθε με νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, λίγες ημέρες μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σχετικά με το λεγόμενο «ελληνικό FBI» και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο γνωστός ηθοποιός ξεκαθαρίζει ότι δεν αλλάζει τη θέση του, παρά την έντονη κριτική που δέχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντίθετα, εξηγεί αναλυτικά γιατί εκφράζει δημόσια την εκτίμησή του προς τον υπουργό, υποστηρίζοντας πως ο θαυμασμός του αφορά τις προσπάθειες για τη διαλεύκανση σοβαρών εγκλημάτων και τη μη αρχειοθέτησή τους.
Αναφέρεται στη Marfin και στη 17 Νοέμβρη
Στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Αθερίδης κάνει ειδική αναφορά στην υπόθεση της Marfin, σημειώνοντας ότι η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα αποφασίσει για την ενοχή ή την αθωότητα των κατηγορουμένων.
Παράλληλα υπενθυμίζει ότι επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαρθρώθηκε η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», γεγονός που –όπως υποστηρίζει– αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους εκφράζει δημόσια τον σεβασμό του προς το πρόσωπό του.
Ο ηθοποιός αναφέρεται ακόμη στην τρομοκρατία, στη βία, στην υπόθεση του 20χρονου στο Άργος, αλλά και στην έντονη κριτική που δέχεται στα social media, υπογραμμίζοντας ότι δεν τον επηρεάζει η λεγόμενη «κουλτούρα του cancel».
Η ανάρτηση του Θοδωρή Αθερίδη
«Δεν είμαι αιρετός! Το cancel δεν με αφορά! Ούτε με τρομάζει! Ίσα ίσα που διευκολύνει το ξεκαθάρισμα των ανθρώπων που θα ήθελα να επικοινωνήσω. Δεν ψαρεύω σε θολά αλλά σε πεντακάθαρα νερά!
Από το 2012 που τοποθετήθηκα δημόσια για αυτό που θα έρχονταν, στο protagon (“το παράδοξο ενός αριστερού ψηφοφόρου”) συστήθηκα στον κόσμο. Όποιος ερχόταν να με δει στο θέατρο ήξερε ποιον πάει να δει.
Η δουλειά μου είναι δουλειά αγάπης. Δεν με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι με τυφλό μίσος. Τυφλό μίσος είναι αυτό που προτιμάς το κακό σου αρκεί να μην δικαιωθεί ο εχθρός σου.
Αρκετοί άνθρωποι σήμερα παρακαλούν να μην έχουν βρεθεί οι δολοφόνοι των αθώων της Marfin μόνο και μόνο για να μην χρεωθεί τα εύσημα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν είναι όμως έτσι. Οι σημερινοί κατηγορούμενοι αν είναι αθώοι θα το κρίνει η Δικαιοσύνη.
Ο εκπεφρασμένος θαυμασμός μου προς το πρόσωπο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αφορά τη διαρκή προσπάθεια για διαλεύκανση και τη μη αρχειοθέτηση των εγκλημάτων. Ας θυμηθούμε ότι στη βάρδια του εξιχνιάστηκε η 17 Νοέμβρη.
Δεν κινδυνεύουν μόνο οι στόχοι του ένοπλου αγώνα. Κινδυνεύουμε όλοι από την τυφλή βία. Στην Marfin εμείς ήμασταν οι στόχοι.
Ο Χρυσοχοΐδης επίσης διαχώρισε πεντακάθαρα τη θέση του από το έγκλημα του 20χρονου στο Άργος, λέγοντας πως χρέος των αστυνομικών είναι να αποτρέπουν το έγκλημα και όχι να το διαπράττουν.
Στα 61 μου χρόνια ξέρω να αναλαμβάνω την ευθύνη των όσων λέω και κάνω. Τουλάχιστον για να ξέρετε κι εσείς με ποιον έχετε να κάνετε. Εύσημο να σε κατηγορούν αυτοί που απεχθάνεσαι!»
Οι δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις
Υπενθυμίζεται ότι η αρχική τοποθέτηση του Θοδωρή Αθερίδη έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Κρήτη με θέμα την ενδοοικογενειακή βία, όπου εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και δήλωσε την εκτίμησή του προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Διαβάστε επίσης
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετούς χρήστες να διαφωνούν με τις απόψεις του. Παρά την κριτική, ο ηθοποιός επέλεξε να επανέλθει με νέα δημόσια παρέμβαση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ανακαλεί όσα είπε και ότι εξακολουθεί να υπερασπίζεται τις θέσεις του, υπογραμμίζοντας πως η Δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να αποφανθεί για κάθε ανοιχτή ποινική υπόθεση.






0 ΣΧΟΛΙΑ