Ποια είναι η Χρυσηίδα Δημουλίδου που τα χώνει στο Jumbo και μιλάει για τερατουργήματα – Τα φίλτρα και οι παραμορφώσεις

Μια διαφήμιση στάθηκε αρκετή για να πυροδοτήσει νέο κύκλο αντιδράσεων και να επαναφέρει ένα γνώριμο όνομα στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Η Χρυσηίδα Δημουλίδου δεν δίστασε να τοποθετηθεί με έντονο ύφος απέναντι σε πασχαλινό τηλεοπτικό σποτ γνωστής αλυσίδας, κάνοντας λόγο για αισθητική που, όπως υποστήριξε, ξεπερνά τα όρια. Η αφορμή ήταν μια πασχαλινή διαφήμιση της εταιρείας Jumbo, στην οποία πρωταγωνιστούν η Κατερίνα Καραβάτου και ο Χρήστος Φερεντίνος. Το τηλεοπτικό σποτ προκάλεσε αντιδράσεις, ωστόσο η πιο έντονη τοποθέτηση ήρθε από τη συγγραφέα, η οποία εξαπέλυσε σφοδρή κριτική για το περιεχόμενό του.
Με μια μακροσκελή ανάρτηση, η Χρυσηίδα Δημουλίδου χαρακτήρισε τη διαφήμιση προκλητική και χαμηλής αισθητικής, εκφράζοντας την έντονη ενόχλησή της για τα μηνύματα που, όπως υποστήριξε, περνά στο κοινό. Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε προκάλεσαν έντονη συζήτηση στα social media, με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν τόσο τη θέση της όσο και το ύφος της παρέμβασής της. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η Χρυσηίδα Δημουλίδου προκαλεί θόρυβο με δημόσιες τοποθετήσεις. Μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, η ίδια παρεμβαίνει συχνά σε θέματα επικαιρότητας, πολιτισμού και κοινωνικής συμπεριφοράς, διατηρώντας μια έντονη και συχνά αιχμηρή παρουσία στον δημόσιο διάλογο.
Ποια είναι η Χρυσηίδα Δημουλίδου
Η Χρυσηίδα Δημουλίδου γεννήθηκε στις Σέρρες και ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Η εμπειρία αυτή της έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδέψει και να γνωρίσει διαφορετικές κουλτούρες, κάτι που, όπως έχει αναφέρει, επηρέασε και τη συγγραφική της πορεία. Παράλληλα, συνεργάστηκε δημοσιογραφικά με το περιοδικό Discomoda, ενώ η συγγραφή μπήκε δυναμικά στη ζωή της στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 1997, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ιδιαίτερα παραγωγική καριέρα. Από το 2000 και μετά, η Χρυσηίδα Δημουλίδου αφοσιώθηκε αποκλειστικά στη συγγραφή, εκδίδοντας σταθερά νέα έργα. Έχει γράψει μυθιστορήματα, παιδικά βιβλία και θεατρικά έργα, ενώ θεωρείται μία από τις πιο εμπορικές συγγραφείς στην Ελλάδα, με σημαντική απήχηση στο αναγνωστικό κοινό.
Οι δημόσιες κόντρες και οι αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις
Η παρουσία της Χρυσηίδας Δημουλίδου στα social media δεν περιορίζεται στην προώθηση των βιβλίων της. Είχε προκαλέσει αντιδράσεις και με τις δηλώσεις της για τις δανειστικές βιβλιοθήκες, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν επιθυμεί να διατίθενται τα βιβλία της μέσω αυτών. «Κάποιοι λοιπόν αναγνώστες, μου δηλώνουν με ιδιαίτερη μάλιστα υπερηφάνεια ότι δανείζονται όλα τα βιβλία μου από δανειστικές βιβλιοθήκες ή τα ανταλλάσουν γιατί δεν έχουν χρήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι δανειστικές βιβλιοθήκες δημιουργήθηκαν με σκοπό να δανείζουν βιβλία που έκαναν το κύκλο τους και πλέον μένουν στα αζήτητα» είχε γράψει στο Facebook, κατεβάζοντας στη συνέχεια την ανάρτησή της.
Αντίθετα, η ίδια έχει εκφράσει πολλές φορές έντονες απόψεις που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Στο παρελθόν, είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον Χάρη Βαρθακούρη, σχολιάζοντας τη στάση του απέναντι στη σύζυγό του, Αντελίνα Βαρθακούρη, σε τηλεοπτική εκπομπή. Η ανάρτησή της προκάλεσε απάντηση από τον ίδιο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια δημόσια «κόντρα». «Ο κύριος Βαρθακούρης ξεχνά ότι βρίσκεται ως παρουσιαστής σε τηλεοπτική εκπομπή και όχι σπίτι του και προσβάλλει συνεχώς την παρουσιάστρια και σύζυγό του γλυκύτατη Αντελίνα που προσπαθεί να σώσει ότι δεν σώζεται… και αυτό δεν τον τιμά ούτε αρέσει σε μας τις γυναίκες… ας προσέξει λίγο τους τρόπους του….», έγραψε η γνωστή συγγραφέας στο post της.
Δεν έλειψαν και πιο αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις, όπως εκείνες που σχετίζονταν με θεωρίες για «ψεκασμούς», οι οποίες έγιναν viral και σχολιάστηκαν ευρέως. «Όχι αγάπες μου δεν έχουμε συννεφιά σήμερα, κανονικά έπρεπε να είχαμε υπέρλαμπρο ήλιο..μας ψεκάζουν από τα χαράματα που κακόχρονο νάχουν τα τέρατα» είχε αναφέρει και είχε προσθέσει: «Να δείτε σκόνη -ταχα μου από Αφρική- στα μπαλκόνια σας από αύριο…να δείτε κόπωση και πονοκεφάλους…και τσούξιμο στα μάτια».
Τα φίλτρα, οι φωτογραφίες και η κριτική για την εικόνα της
Πέρα από τις απόψεις της, η Χρυσηίδα Δημουλίδου έχει βρεθεί στο επίκεντρο συζητήσεων και για την εικόνα που προβάλλει στα social media.
Πολλοί χρήστες έχουν σχολιάσει τις φωτογραφίες που δημοσιεύει, επισημαίνοντας την έντονη χρήση φίλτρων και ψηφιακής επεξεργασίας. Οι εικόνες της εμφανίζουν συχνά αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, γεγονός που έχει οδηγήσει σε σχόλια περί υπερβολικής επεξεργασίας και «παραμορφώσεων».
Κάποιοι θεωρούν ότι η χρήση φίλτρων είναι απλώς μια προσωπική επιλογή, ενώ άλλοι την αντιμετωπίζουν ως παράδειγμα της πίεσης που ασκούν τα social media για μια «τέλεια» εικόνα. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού, προσθέτοντας ακόμη μία διάσταση στη δημόσια παρουσία της.






0 ΣΧΟΛΙΑ