Δικαιώθηκε ο Αλέξανδρος Κοψιάλης: Καταδικάστηκε ο 44χρονος που παρενοχλούσε τη 13χρονη κόρη φίλου του

Το χρονικό της υπόθεσης
Πριν από περίπου 1.5 χρόνο, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης είχε δημοσιεύσει στο κανάλι του στο YouTube ένα βίντεο, όπου παρουσίαζε πώς ο ίδιος και ένας φίλος του, αστυνομικός, συνέβαλαν στη σύλληψη ενός 43χρονου άνδρα. Ο συγκεκριμένος άνδρας παρενοχλούσε τη 13χρονη κόρη ενός στενού φίλου του Κοψιάλη, με σκοπό να συνάψει ανάρμοστη ερωτική σχέση μαζί της.
Το βίντεο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ΕΔΕ, καθώς η ενέργειά τους θεωρήθηκε επικίνδυνη. Πολλοί κατηγόρησαν τον Youtuber ότι το έκανε για να κερδίσει views και likes, επισημαίνοντας πως δεν είχε την αρμοδιότητα να αναλάβει τέτοια δράση. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις, και η κατάσταση σταδιακά ηρέμησε.
Δικαίωση στην υπόθεση του Αλέξανδρου Κοψιάλη
Έναν χρόνο μετά, η υπόθεση ήρθε ξανά στο προσκήνιο από την εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, καθώς η δίκη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαΐου στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης, με τη σύντροφό του πρόσφατα να προχωρά σε μια σημαντική αποκάλυψη, ήταν παρών για να στηρίξει τους γονείς της ανήλικης, ενώ ο 44χρονος πλέον δράστης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 ετών.
Η μητέρα της ανήλικης μιλώντας στην εκπομπή ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μου μίλησε η κόρη μου, μίλησε και στον πατέρα της, μου είπε “μαμά, είναι μία κοπέλα καλή, μιλάμε στο Instagram”. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο κατηγορούμενος είναι ένας άγνωστος που ήθελε να κάνει κάτι με ένα μικρό κοριτσάκι. Από το γυναικείο προφίλ προσπαθούσε να μιλήσει στην κόρη μου. Η συζήτηση έγινε στο Instagram και σιγά σιγά ξεδιπλώθηκε η κατάσταση. Ένας άνθρωπος, όπως βρέθηκε και στο κινητό του και κατάλαβα από την κόρη μου, ψάχνει παιδιά. Αυτό είναι που του αρέσει. Η κόρη μου μάς εμπιστεύεται και το είπε από την αρχή».
Αλέξανδρος Κοψιάλης: «Ο ήρωας της υπόθεσης παραμένει το 13χρονο κορίτσι» – Έτσι στήθηκε η ενέδρα στον 43χρονο παιδόφιλο στον Πειραιά
«Ο ήρωας της υπόθεσης παραμένει το 13χρονο κορίτσι» ανέφερε ο Αλέξανδρος Κοψιάλης στην εκπομπή «Happy Day» για την ενέδρα που στήθηκε σε 43χρονο παιδόφιλο στον Πειραιά.
Ο γνωστός youtuber επεσήμανε πως ανέβασε το εν λόγω βίντεο στο διαδίκτυο προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθούν τυχόν αντίστοιχα περιστατικά. «Έτσι θα αποθρασυνθεί ένας παιδόφιλος, θα το σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά κι αυτό που θέλω να πω στους γονείς είναι να κοιτούν να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους. Υπάρχουν παιδιά που ντρέπονται να μιλήσουν στους γονείς τους για κάτι τέτοιο. Αν δεν το πουν σε εκείνους, καλό θα ήταν να το πουν στον αδελφό τους, στον καθηγητή τους, γενικότερα να μιλήσουν σε άτομο μεγαλύτερης ηλικίας ώστε να τους κατευθύνει».
Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης αναφέρθηκε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο 43χρονος γνώριζε την ηλικία της ανήλικης. «Πρόκειται για την κόρη πολύ φίλου μου, την οποία ξέρω από μωρό ημερών. Όταν σκούρυναν τα πράγματα, μιλήσαμε με την αστυνομία. Έτσι στήσαμε όλο αυτό που στήθηκε και ήταν για την αφύπνιση του κόσμου».
«Η προσέγγιση έγινε από γυναικείο προφίλ κατευθείαν, του ήταν πιθανότατα πιο εύκολο. Το ευτύχημα είναι ότι η μικρή το εμπιστεύτηκε απευθείας στον πατέρα της οπότε μπορούσαμε να έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης» πρόσθεσε επίσης ο Αλέξανδρος Κοψιάλης, ο οποίος εξήγησε πώς έκλεισαν ραντεβού στον 43χρονο παιδόφιλο κι εκείνος ήρθε από την επαρχία για να συναντήσει το θύμα του.
«Ξεκάθαρα ο ήρωας της υπόθεσης παραμένει το 13χρονο κορίτσι. Και θεωρώ ότι και από τον συγκεκριμένο, έχουν σωθεί αρκετά παιδάκια από αντίστοιχες άσχημες καταστάσεις» σημείωσε, επίσης, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης.