Από τον «Σασμό» στη μάχη των εκλογών: Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ γνωστός ηθοποιός – Οι πρώτες του δηλώσεις

Ο Μιχάλης Αεράκης ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του, καθώς ο αγαπημένος ηθοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός και αγαπήθηκε από το κοινό μέσα από τον ρόλο του «παπά-Μιχάλη» στη δραματική σειρά «Σασμός», ανακοίνωσε την πρόθεση του να πολιτευτεί.
Στόχος του είναι να διεκδικήσει μια βουλευτική έδρα στον νομό Χανίων με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Το «παράθυρο» για το 2027 και το εναλλακτικό σενάριο
Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Χανίων. Ο ηθοποιός ξεκαθάρισε ότι, εφόσον οι εθνικές κάλπες στηθούν κανονικά με τη λήξη της τετραετίας το 2027, θα είναι κανονικά υποψήφιος στα Χανιά. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναν διαφορετικό ρόλο υποστήριξης σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, καθώς οι τρέχουσες καλλιτεχνικές του υποχρεώσεις ίσως λειτουργήσουν ως εμπόδιο για μια ενεργή υποψηφιότητα.
«Θέλω να χορέψω χωρίς να ζητώ οφίτσια»
Ο Μιχάλης Αεράκης, ο οποίος συμμετέχει ήδη ενεργά στα όργανα του κόμματος ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, εξήγησε με ειλικρίνεια το σκεπτικό του:
«Αν οι εκλογές γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη, μου φαίνεται δύσκολο να είμαι υποψήφιος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τα κίνητρά του και την ενασχόλησή του με τα κοινά, ο γνωστός ηθοποιός ξεκαθάρισε πως δεν τον κινούν προσωπικές φιλοδοξίες για αξιώματα:
«Όταν μπεις στον χορό, θα χορέψεις. Εγώ μπήκα και θέλω να χορέψω, χωρίς να θέλω θέσεις, οφίτσια και καρέκλες. Θα βοηθήσω όπως μπορώ».
Το «πράσινο φως» και τα σχόλια για τον «παπα-Μιχάλη»
Η κάθοδός του στον στίβο της πολιτικής φαίνεται πως έχει ήδη εξασφαλίσει την έγκριση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Στο εσωτερικό του κινήματος η είδηση έγινε δεκτή με ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ δεν έλειψαν και τα χιουμοριστικά σχόλια από στελέχη που συνέδεσαν την υποψηφιότητα με την τηλεοπτική του ταυτότητα, λέγοντας χαριτολογώντας πως «ένας παπάς θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ».
Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Χαριλάου Τρικούπη
Την ίδια στιγμή, ο κομματικός μηχανισμός στη Χαριλάου Τρικούπη εργάζεται εντατικά για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός προβλέπει να έχει «κλειδώσει» το 80% των υποψηφιοτήτων ανά την Ελλάδα μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ παράλληλα γίνονται οι πρώτες συζητήσεις και για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Διαβάστε επίσης
Έχοντας διαγράψει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στον πολιτισμό, αλλά και σταθερή παρουσία στα κομματικά όργανα, ο Μιχάλης Αεράκης δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη της κάλπης, εκπροσωπώντας τον τόπο του.






0 ΣΧΟΛΙΑ