Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ελένη Φουρέιρα: «Άκουγα παντού "άντε μωρέ την Αλβανίδα" - Τσαντίστηκα πολύ, για αυτό είπα “ναι” αμέσως στην Κύπρο» (video)

«Πάντα ένιωθα υπερήφανη»

15 Μαρτίου 2024 11:09
Ελένη Φουρέιρα: «Άκουγα παντού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεταξύ των ομιλητών του τρίτου συνεδρίου του “The Upfront Initiative” ήταν η Ελένη Φουρέιρα. Σε μια συζήτηση για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο.

Η τραγουδίστρια, που εκπροσώπησε την Κύπρο στη Eurovision και κατέκτησε τη δεύτερη θέση, μίλησε για τον ρατσισμό που έχει βιώσει η ίδια, το μπούλινγκ, αλλά και το κομμάτι του μουσικού διαγωνισμού, που την πλήγωσε αρκετά.

Δείτε επίσης: Έξω από τα δόντια η Καλομοίρα για Ελλάδα & Eurovision: «Έφερα χωρίς καθόλου μπάτζετ την 3η θέση, τι άλλο θέλετε;» (video)

Όπως υπογράμμισε, «ως κορίτσι και σέξι, κατευθείαν κρίνεσαι, δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Κρίμα κάποιος να μου βάζει ταμπέλα, γιατί θέλω να είμαι σέξι. Δεν το κατάλαβα ποτέ, είμαι αντίθετη να κρίνουμε ανθρώπους για το πώς πρέπει να ντύνονται και να εκφράζονται. Τι σημαίνει προκαλώ όταν φοράω κοντή φούστα; Αφού μου αρέσει. Δε θέλω να προκαλέσω κανέναν σεξουαλικά. Με ενδιαφέρει ότι αυτό με εκφράζει, με βολεύει, επειδή χορεύω πολύ κιόλας. Συνήθως αυτό γίνεται μόνο στις γυναίκες, η ποινικοποίηση δηλαδή του sexiness.

Ελένη Φουρέιρα: Το μπούλινγκ που έχει δεχθεί για την καταγωγή της

«Όπου πάω άκουγα “άντε μωρέ με την Αλβανίδα”. Όλο αυτό δημιούργησε έναν δαίμονα μέσα μου και είχα πάντα ένα άγχος, ένα πράγμα που δε με άφηνε να κοιμηθώ, χωρίς να καταλαβαίνω γιατί. Όσο μεγαλώνει αυτό μέσα σου, δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό σε κυνηγάει. Για αυτό, όταν απέδειξα ότι δεν έχει σημασία από πού είσαι, μπορούν να σε αποδεχτούν και ως Αλβανίδα, για μένα ήταν απελευθέρωση. Πάντα ένιωθα υπερήφανη, αλλά ένιωθα άγχος αν θα με δεχτούν».

Ο θυμός της για τη Eurovision και την αντιμετώπιση της Ελλάδας

Σχετικά με το γεγονός ότι δεν εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision, η Ελένη Φουρέιρα υπογράμμισε: «είναι δικαίωμά τους να μην τους αρέσω. Θύμωσα πολύ όμως. Για αυτό είπα “ναι” αμέσως στην Κύπρο.Τσαντίστηκα που δε μου έδωσαν τη σημασία. Τώρα δε με πειράζει. Και φέτος θα σκίσει».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share