Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Σοκάρει η αποκάλυψη της Ελένης Κοκκίδου: «Ακούγαμε μουσικές από μέσα, πού να ξέραμε ότι βασάνιζαν κόσμο...»

Η εξομολόγηση της ηθοποιού στον «αέρα» της ΕΡΤ

12 Μαρτίου 2024 16:03
Σοκάρει η αποκάλυψη της Ελένης Κοκκίδου: «Ακούγαμε μουσικές από μέσα, πού να ξέραμε ότι βασάνιζαν κόσμο...»
Από Εύη Κουρίδου

Την Ελένη Κοκκίδου φιλοξένησε η εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωίαν σε είδον», όπου η ηθοποιός, μέσα σε όλα, αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια.

«Ο παππούς μου και η γιαγιά μου είχαν αγοράσει ένα σπίτι πίσω από τον Ευαγγελισμό. Εκεί είχαν χτιστεί σπίτια για τους ανάπηρους πολέμου, τους στρατηγούς. Αυτός που το είχε το σπίτι, ο στρατηγός, το έχασε στα χαρτιά σε μια νύχτα και αυτός που το κέρδισε το πούλησε στον παππού μου. Εκεί μεγάλωσε η οικογένειά μου και εγώ», δήλωσε αρχικά η ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Νταλάρας: «Με φώναξε ο βασανιστής Σπανός επειδή τραγουδούσα Θεοδωράκη, του είπα αυτό και γλύτωσα» (video)

«Κάποια στιγμή, έγινε πολυκατοικία. Ήταν δύσκολο παλαιότερα να σώσεις τα σπίτια σου, έπρεπε να είσαι πλούσιος… Δίπλα στο σπίτι μας ήταν η μάντρα του στρατιωτικού νοσοκομείου και ακριβώς παραδίπλα, η μάντρα του ΕΑΤ-ΕΣΑ. Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί ακούγαμε μουσικές από μέσα, πού να ξέραμε ότι βασάνιζαν κόσμο εκεί», συνέχισε η Ελένη Κοκκίδου.

Εξομολόγηση ψυχής από τον Σταύρο Ζαλμά - «Το AIDS εκείνα τα χρόνια ήταν...» (video)

Τον Σταύρο Ζαλμά υποδέχτηκε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο πλατό του «The 2night Show». Με την ευκαιρία, δείτε την αποκάλυψη του ηθοποιού για το παρασκήνιο του «Άγγιγμα Ψυχής».

Ο αγαπημένος ηθοποιός θυμήθηκε σημαντικές στιγμές της καριέρας του εξηγώντας γιατί δεν υπηρέτησε με θέρμη την εικόνα του jeune premier.

«Δεν υπηρέτησα με θέρμη την εικόνα του jeune premier. Αν παγιδευτείς σε μια εικόνα παύεις να είσαι καλλιτέχνης, εξυπηρετείς μια εικόνα, αυτό σε φρενάρει, σε τελειώνει».

Όπως παραδέχτηκε τις επιλογές του τις έκανε πολύ προσεκτικά τόσο στο θέατρό όσο και στην τηλεόραση δίνοντας πάντα προτεραιότητα στην τέχνη και ύστερα στα χρήματα.

«Σαν νέος ηθοποιός ήμουν φτωχός, έκανα επιλογές τις οποίες τις πλήρωνα. Δεν ξέρω αν θα έκανα το ίδιο αν είχα παιδιά».

«Πρόσφατα, το 2014 πάνω στην κρίση δεν υπήρχε κάποιος ρόλος να με συγκινήσει, μου είχαν προταθεί μια, δυο περιπτώσεις και αναγκάστηκα και έφυγα και πήγα στη Θεσσαλονίκη και δούλεψα στο ΚΘΒΕ. Οι επιλογές πληρώνονται».

Ακόμη, ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για τη δύσκολη φάση της ζωής του, που στιγματίστηκε αδίκως από τα μέσα, μετά τον χαμό του φίλου του και συνεργάτη, Αλέξη Μπίστικα από AIDS , με τον οποίο συγκατοικούσε.

«Η δημοσιογραφία έχει μεγάλη αλητεία μέσα στης. Όταν τραβάς τα φώτα πάνω σου αν πέσεις στα χέρια κάποιων αλητών, θα γράψουν αλητείες».

«Δεν αντέδρασα γιατί είχα τα μυαλά πάνω από το κεφάλι. Τώρα θα τους είχα κάνει μία μήνυση και θα έπαιρνα πολλά χρήματα. Αξίζει να ασχοληθείς όταν ξαφνικά η ποιότητα της ζωής σου αλλάζει ριζικά λόγω του ότι κάποιοι γράφουν ψέματα για εσένα. Το Aids εκείνα τα χρόνια ήταν κοινωνική πανούκλα, άλλαξε ριζικά η ζωή μου έγινε ζημιά και στην προσωπική και στην επαγγελματική μου ζωή».

«Εγώ είχα ένα σπίτι μεγαλούτσικο και ο Αλέξης νοίκιαζε ένα δωμάτιο σε αυτό για τις περιόδους που γυρνούσε από την Αγγλία, εκεί σπούδαζε. Αυτή ήταν η συγκατοίκηση. Κάποια στιγμή χτύπησε η πόρτα, τον είδα μπροστά μου και είπα “εδώ συμβαίνει κάτι πολύ κακό”».

«Το παιδί αυτό αν ζούσε θα έφτανε πάρα πολύ ψηλά, είχε τεράστιο ταλέντο και πολυσχιδές. Μαζευτήκαμε οι φίλοι και κουβεντιάσαμε την περίπτωση αυτή και τον οδηγήσαμε στους γιατρούς όπου και διεγνώσθη.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share