Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024

Αφοπλιστικά ειλικρινής ο Πέτρος Λαγούτης: «Το μόνο που δεν τζόγαρα ήταν η σχέση μου με τα παιδιά μου»

«Ήταν ο λόγος που δεν ξεπέρασα και το τελευταίο όριο»

2 Μαρτίου 2024 19:19
Αφοπλιστικά ειλικρινής ο Πέτρος Λαγούτης: «Το μόνο που δεν τζόγαρα ήταν η σχέση μου με τα παιδιά μου»
Από Εύη Κουρίδου

Μία εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε ο Πέτρος Λαγούτης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μπαμπά-δες», μιλώντας για τους γιους του αλλά και τον εθισμό που είχε στον τζόγο.

Επίσης, πρόσφατα μίλησε και ο Γιώργος Μαργαρίτης για τον εθισμό του στον τζόγο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Μπορεί να έχασα μία πολυκατοικία στα ζάρια».

«Όπως όλοι οι εθισμοί, είναι κι αυτός ένας εθισμός που σε τρώει από μέσα. Και αυτός ο εθισμός έχει την παγίδα που δεν φαίνεσαι εξαρχής. Μπορείς να κρύβεσαι για πολύ καιρό. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτό το πράγμα βασανίζονται πολύ με όλους τους τρόπους. Και πρακτικά και συναισθηματικά και οικονομικά και επαγγελματικά. Ήταν μια περιπέτεια, ένας δύσκολος δρόμος. Έχουν περάσει έξι χρόνια από όταν αποφοίτησα από το ΚΕΘΕΑ. Είναι ένα πράγμα που τελικά έδρασε εφευρετικά, με βοήθησε να αλλάξω πράγματα μέσα μου.

Άλλαξα πράγματα στον ίδιο μου τον εαυτό, που είμαι πολύ χαρούμενος που τα άλλαξα. Νομίζω ότι τα παιδιά μου ήταν πάντα αυτό που δε με άφηνε να υπερβώ και το τελευταίο όριο. Αυτά μπορούν να σε οδηγήσουν παντού. Ήρθε μια στιγμή που ήρθε η Μυρτώ και ήμουν ενεργά εθισμένος και μου λέει “όλοι μου λένε ότι ενώ είσαι μέσα σε αυτό, είσαι δίπλα στα παιδιά”. Ήταν το μόνο που δεν τζόγαρα, τη σχέση με τα παιδιά μου», εξομολογήθηκε ο Πέτρος Λαγούτης.

Αναστάσιος Ράμμος: «Ήμουν χρόνια εθισμένος στις ουσίες - "Έπινα" ανθρώπους...» (video)

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2night Show» βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (27/2) ο Αναστάσιος Ράμμος , ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για το θέμα της εξάρτησης και του εθισμού του, που τον οδήγησαν στα «κόκκινα». Με την ευκαιρία, δείτε την αποκάλυψη για την ερωτική του ζωή.

«Είμαι σε δημιουργική περίοδο της ζωής μου, ετοιμάζω καινούρια πράγματα», δήλωσε αρχικά ο τραγουδιστής.

«Κάνω ψυχοθεραπεία και μέσα από μια συζήτηση, μου είπε ότι μπορούμε να φτιάξουμε νέο παρελθόν. Κάνοντας στο παρόν, αυτά που θέλουμε για παρελθόν μας», εξήγηση.

«Εμένα ήθελα να αλλάξω από το παρελθόν. Να μην έχω ενοχές, φόβους, συνεξαρτήσεις με ανθρώπους. Κυρίως να ξεκινήσω να νιώθω και να μη φοβάμαι τα συναισθήματά μου. Μπορεί να ξύπναγα το βράδυ και αντί να φάω ένα κομμάτι τούρτα, να την έτρωγα όλη. Ή αντί για ένα ποτήρι κρασί έπινα όλο το μπουκάλι. Δεν υπήρχε κανένα μέτρο», εξομολογήθηκε.

«Δεν ήθελα να αντιμετωπίσω συναισθήματα και όταν έβρισκα γαλήνη στο ποτό, έμενα εκεί. Μετά αυτό σου γυρίζει μπούμερανγκ, αλλά σου κάνει κακό στον οργανισμό, στην εμφάνιση, στο μυαλό. Τώρα επιλέγω να πω ότι είμαι θυμωμένος, ότι ντρέπομαι και ότι φοβάμαι. Είναι υπέροχο πράγμα η ψυχοθεραπεία. Ο εθισμός είναι αρρώστια, είναι βιολογικό. Μου έδειξε ότι δεν είμαι καν αυτός που ήμουν. Είμαι αυτός που είμαι», τόνισε η Αναστάσιος Ράμμος.

«Έμπλεξα με ουσίες»

«Έμπλεξα με ουσίες, αν δεν έμπαινα δεν θα έκανα αυτό το ταξίδι. Ήμουν χρόνια εθισμένος, δεν είναι το θέμα οι ουσίες, “έπινα” ανθρώπους και συναισθήματα. Είναι και η συνεξάρτηση το θέμα, μια σχέση, δεν είναι μόνο το αλκοόλ ή οι ουσίες», πρόσθεσε.

«Θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί βρισκόμουν κάπου και ο Εκατομμυριούχος μου κρατούσε συντροφιά, στον αγώνα που έδινα και δίνω ακόμα», είπε στον Γρηγόρη Αρναούτρογλου.

«Η απεξάρτηση και η ανάρρωση είναι ένας προσωπικός αγώνας…», επεσήμανε στην ερώτηση αν έχει τελειώσει ο αγώνας του.

«Στην απεξάρτηση λες κάθε μέρα “μόνο για σήμερα”, αυτός είναι ο στόχος σου», εξήγησε.

«Πολύς κόσμος εξαφανίστηκε και τώρα εμφανίζονται ξανά. Είναι μια ανακύκλωση. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να συνειδητοποιήσεις είναι ότι δεν έχεις εσύ στα χέρια του τη ζωή. Να δηλώσεις ανίσχυρος σε ό,τι σε κακοποιεί συναισθηματικά.. Εγώ κακοποιούσα τον εαυτό μου. Τώρα μπορώ να πω στοπ, ακόμα δυσκολεύομαι όμως.. Τώρα έχω ανθρώπους κοντά μου που τους κοιτάω στα μάτια και βλέπω πως δεν θέλουν να κερδίσουν τίποτα από εμένα, νιώθω πως με αγαπάνε», είπε ο Αναστάσιος Ράμμος.

«Η μητέρα μου πέρασε ακόμα πιο δύσκολα με τις εξαρτήσεις τις δικές μου, από ότι με του πατέρα μου. Το “συγχωρώ μα δεν ξεχνώ” δεν ισχύει για εμένα, συγχωρώ και καταλαβαίνω ότι είναι μια αρρώστια που θέλει θεραπεία. Τον δικαιολογώ και τον καταλαβαίνω. Οποιοσδήποτε εθισμένος θέλει θεραπεία, δεν φταίει και θέλει χρόνο και προσευχή».

«Μου άρεσε πολύ η παρουσίαση, το ξαναέκανε άνετα. Είναι πολύ δημιουργικό και πολύ δύσκολο. Δεν είχα συνηθίσει την αναμονή, είχα μάθει να τα κάνω όλα γρήγορα. Αγχωνόμουν αν τα λέω καλά», δήλωσε ο Αναστάσιος Ράμμος.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share