Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

«Με φώναζαν ''μπαλαρίνα''. Όποιος ξαφνικά σε δει να στρίβεις δέκα πιρουέτες...» - Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Ιβάν Σβιτάιλο (video)

«Δεν ήταν συνηθισμένο για ένα αγόρι να...»

19 Νοεμβρίου 2023 10:00
«Με φώναζαν ''μπαλαρίνα''. Όποιος ξαφνικά σε δει να στρίβεις δέκα πιρουέτες...» - Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Ιβάν Σβιτάιλο (video)
Από Εύη Κουρίδου

Τις δυσκολίες που βίωσε στην παιδική του ηλικία εξομολογήθηκε ο Ιβάν Σβιτάιλο, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Μπαμπά-δες».

Ο χορευτής και ηθοποιός δήλωσε πως βίωσε bullying από τους συμμαθητές του, επειδή είχε κλίση από μικρός στον χόρο, κάτι πολύ «παρεξηγημένο» εκείνα τα χρόνια και ιδίως για ένα αγόρι.

Δείτε ακόμα: «Του έσβησε τσιγάρο στο κεφάλι»: Στιγμές φρίκης έζησαν μαθητές Γυμνασίου από έναν 15χρονο κι έναν 16χρονο στο Κορωπί

«Φυσικά και βίωσα ρατσισμό, γιατί δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις ένα αγόρι να κάνει μπαλέτο. Επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει αρκετά στην παιδεία μας και στον πολιτισμό μας. Γι’ αυτό και δημιουργούνται όλοι αυτοί οι τίτλοι και τα επίθετα. Απλά, όποιος ξαφνικά σε δει να στρίβεις δέκα πιρουέτες, θα καταλάβει ότι πρέπει να είσαι πολύ δυνατός και να έχεις φοβερό αυτοέλεγχο και αυτογνωσία για να μπορείς να ανταπεξέλθεις και ταυτόχρονα μέσα από αυτό, να προσφέρεις και συναισθήματα και να σωματοποιήσεις σχέσεις...

Μου άρεσε πάντα πως ο χορός από μόνος του ήταν μέσα σε μια θεατρική συνθήκη. Δηλαδή το σπίτι του χορού ήταν το θέατρο. Όταν ήρθα στην Ελλάδα το '95 αντιμετώπισα βέβαια ρατσιστικά σχόλια. Θυμάμαι ότι ήμουν στην κρατική, τότε πρέπει να ήμουν 14-25 και η Θέμις Μαρσέλου έκανε ένα αφιέρωμα τότε για την κρατική σχολή χορού και με είχαν πάρει σε μια εκπομπή στο Mega και ξαφνικά μέσα σε μια μέρα άλλαξε η συμπεριφορά πολλών στο σχολείo, που υπήρχαν συμμαθητές και παιδιά από μεγαλύτερες τάξεις που με φώναζαν "μπαλαρίνα", το ένα, το άλλο. Μου προκάλεσε τεράστια εντύπωση το πώς άλλαξε ξαφνικά η συμπεριφορά κάποιων, επειδή με έδειξαν στην τηλεόραση και έκαναν αφιέρωμα για μένα», είπε ο Ιβάν Σβιτάιλο.

Γιώργος Καραμίχος: «Οι Έλληνες είμαστε βαθιά ρατσιστές, μας ενδιαφέρει τι θα πει ο γείτονας» (video)

Τηλεοπτικές δηλώσεις έκανε ο Γιώργος Καραμίχος, για το τηλεπαιχνίδι που παρουσιάζει στην ΕΡΤ, τα νούμερα τηλεθέασης, αλλά και τον ρατσισμό στην Ελλάδα.

«Οι Έλληνες είμαστε βαθιά ρατσιστές. Ακόμα μας ενδιαφέρει τι θα πει ο γείτονας. Έχουμε δρόμο ακόμα για το προνόμιο της αδιαφορίας, του να μη μας νοιάζει τι χρώμα μαλλί έχει και τι φοράει ο γείτονας. Τα παιδιά μας είναι σε καλύτερη μοίρα, δεν τους νοιάζει η σεξουαλική ταυτότητα του άλλου», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Νέγρος του Μοριά: «Λέγομαι έτσι γιατί ο Κολοκοτρώνης είναι μάγκας και τον έμαθα από το δημοτικό!» (video)

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο τηλεπαιχνίδι της ΕΡΤ. «Δε νιώθω κανέναν ανταγωνισμό στο παιχνίδι, περνάω καλά. Προς το παρόν, δε θέλω να παρουσιάσω κάτι άλλο. Πριν το παιχνίδι, είχα αρνηθεί πολλές προτάσεις. Μου αρέσει όταν σνομπάρω κάτι χρόνια, μετά να το κάνω», είπε.

Τέλος, ο ηθοποιός πρόσθεσε: «Δε με απασχολούν τα νούμερα τηλεθέασης».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share