ΑΡΧΙΚΗ LIFESTYLE

Σπύρος Φωκάς: Ο «γόης» που διέπρεψε στο εξωτερικό – Η συνεργασία με τον Βισκόντι, ο «Ράμπο» και η αναγνώριση ως ο πιο όμορφος Έλληνας πρωταγωνιστής

Σπύρος Φωκάς: Ο «γόης» που διέπρεψε στο εξωτερικό – Η συνεργασία με τον  Βισκόντι, ο «Ράμπο» και η αναγνώριση ως ο πιο όμορφος Έλληνας πρωταγωνιστής
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Πανελλήνια θλίψη σκόρπισε η είδηση θανάτου του ηθοποιού Σπύρου Φωκά σε ηλικία 86 ετών ύστερα από χρόνια προβλήματα με την υγεία του.

Η ζωή και η καριέρα του

O Σπύρος Ανδρουτσόπουλος καλλιτεχνικά γνωστός ως Σπύρος Φωκάς ήταν Έλληνας ηθοποιός με σημαντική καριέρα στο εξωτερικό καθώς έχει παίξει σε ταινίες, όπως «Ο Ρόκο και τ’ Αδέλφια του», του Λουκίνο Βισκόντι, «Το διαμάντι του Νείλου» και τον «Ράμπο» με τον Συλβέστερ Σταλόνε.

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 17 Αυγούστου του 1937. Ο πατέρας του ήταν ταξιδιωτικός πράκτορας και η μητέρα του καταγόταν από την Κέρκυρα.

Η οικογένεια Φωκά ήρθε στην Αθήνα όταν ο Σπύρος ήταν 9 ετών. Ήταν απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κωστή Μιχαηλίδη.

Έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια στην Αμερική, αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα, γιατί δεν του άρεσε η νοοτροπία των Αμερικανών.

Ο Σπύρος Φωκάς παντρεύτηκε τέσσερις φορές με τον πρώτο του γάμο να πραγματοποιείται όταν ήταν 21 χρονών και τον τελευταίο όταν ήταν 76

Σύμφωνα με δηλώσεις του δεν απέκτησε ποτέ παιδιά γιατί δεν του αρέσει ο κόσμος που ζει ο ίδιος και γι΄αυτό δεν θέλησε να υποχρεώσει κανένα παιδί να ζήσει σε αυτό τον κόσμο

Την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση την έκανε το 1959 στην ταινία του Ανδρέα Λαμπρινού, “Ματωμένο Ηλιοβασίλεμα”. Η ταινία προβλήθηκε τότε στο Φεστιβάλ των Καννών και ήταν η αφετηρία για την διεθνή καριέρα του

H πρώτη εμφάνιση του Σπύρου Φωκά σε ξενόγλωσση ταινία ήταν το 1960 στο “Morte di un amico”, ιταλικής παραγωγής, που είχε το ρόλο του Bruno.

Σε δημοσίευμα ξένης εφημερίδας είχε γραφτεί ότι ξεπερνούσε σε ομορφιά τον Αλέν Ντελόν, καθώς ο ξένος Τύπος δεν αποθέωνε μόνο το ταλέντο του, αλλά και την εντυπωσιακή εξωτερική του εμφάνιση

Το 1985 ο Σπύρος Φωκάς κατάφερε να μπει στο Χόλιγουντ καθώς συμμετείχε στην ταινία “Το διαμάντι του Νείλου” με πρωταγωνιστή τον Μαικλ Ντάγκλας.

Απόσπασμα από την συμεμτοχή του στο «Rambo 3» με τον Συλβέστερ Σταλλόνε:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου