Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

«Δικάζει» ο Αντώνης Κανάκης: «Όταν η τηλεόραση καλεί τους "Μπέους" αυτού του κόσμου, ξέρει πολύ καλά γιατί το κάνει» (video)

«Αφού "ο καθένας έχει δικαίωμα να πει την άποψή του", τότε γιατί δε βγαίνουν στον αέρα τόσοι ουσιαστικοί και πολιτισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν βγει ποτέ;»

5 Νοεμβρίου 2023 13:42
«Δικάζει» ο Αντώνης Κανάκης: «Όταν η τηλεόραση καλεί τους
Από Εύη Κουρίδου

Τις υβριστικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις που αναπαράγονται μέσω της τηλεόρασης το τελευταίο διάστημα, σχολίασε ο Αντώνης Κανάκης.

Οι δηλώσεις του προβλήθηκαν στον αέρα της εκπομπής του Mega «Χαμογέλα και Πάλι», το πρωί της Κυριακής (5/11).

Οι δηλώσεις του Αντώνη Κανάκη

«Τα ΜΜΕ, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ένα μπεκ που ψεκάζει το χωράφι της κοινωνίας. Το περιεχόμενο του ψεκασμού, έχει τεράστια επιρροή στον πολιτισμό, στο κλίμα, στις κοινωνικές συνειδήσεις και αντιλήψεις. Κατά συνέπεια, η ευθύνη των ανθρώπων των Μέσων είναι αντίστοιχα τεράστια.

Αν επιλέγεις να "ψεκάσεις" αρνητισμό, ψέμα, λοβοτομή και μίσος, μην εκπλαγείς όταν όλα όσα φυτρώσουν στην κοινωνία που θα ζήσουν τα παιδιά σου θα είναι ανάλογα και η κοινωνία αυτή θα είναι σίγουρα τοξική.

Οι εκπομπές, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές, έχουν το ελεύθερο να καλέσουν όποιον θέλουν. Το κριτήριο αυτής της επιλογής μπορεί να γίνεται (και ευτυχώς σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται) και με άλλου είδους κριτήρια, παράλληλα με αυτά της τηλεθέασης.

Το επιχείρημα "ο καθένας έχει δικαίωμα να πει την άποψη του", φοβάμαι ότι χρησιμοποιείται ως άλλοθι, ως ένα καινοφανές επιχείρημα.

Αφού "ο καθένας έχει δικαίωμα να πει την άποψή του", τότε γιατί δε βγαίνουν στον αέρα τόσοι ουσιαστικοί και πολιτισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν βγει ποτέ; Αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα να πουν την άποψή τους;

Όταν η τηλεόραση καλεί τους "Μπέους" αυτού του κόσμου, ξέρει πολύ καλά τι θα πουν και ξέρει πολύ καλά γιατί τους καλεί. Ας υπάρχει τουλάχιστον ειλικρίνεια και ας μην υποτιμάται η νοημοσύνη των τηλεθεατών, οι οποίοι όλα τα καταλαβαίνουν και ανάλογη είναι και η εκτίμησή τους στα πράγματα», είπε τέλος. Θυμηθείτε επίσης: Χείμαρρος ο Αντώνης Κανάκης:«Ένα σύστημα που συνειδητά επιλέγει να βγάζει ασταμάτητα στον αέρα τους «Μπέους»

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share