Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Tyler McBeth: Αυτός είναι ο σύντροφος του υποψήφιου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη - Η κοινή συνέντευξη που είχαν δώσει στην Ναταλία Γερμανού (Video)

«Eίμαστε μαζί 4 χρόνια. Και μου λέει αν είναι να περνάς 2 μήνες στην Ελλάδα και να με αφήνεις μόνο μου, τουλάχιστον αν τύχει θέμα ΛΟΑΤΚΙ να μιλάς»

29 Αυγούστου 2023 15:51
Tyler McBeth: Αυτός είναι ο σύντροφος του υποψήφιου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη - Η κοινή συνέντευξη που είχαν δώσει στην Ναταλία Γερμανού (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης είχε εμφανιστεί στον Alpha και στην Ναταλία Γερμανού μαζί με τον σύντροφό του Tyler McBeth, και είχε μιλήσει για την αντιπαράθεση με τον Παύλου Σαράκη για την ομοφυλοφιλία αλλά και την δέσμευση Μητσοτάκη για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.Επίσης, αναφορά στην επίσημη υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν ήξερα ποιος είναι, πήγα τελευταία στιγμή» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον συνομιλητή του που τον πέρασε αρχικά για δημοσιογράφο. «Πήγα να μιλήσω για το ναυάγιο στην Πύλο, τη ναυτιλία, δεν είχα καταλάβει ότι ήταν υποψήφιος. Η πλάκα ήταν ότι αυτή η διαφήμιση (που έδειξε σε αφίσα), την είχαμε δει μια βδομάδα πριν και λέμε, κοίτα που η Ελλάδα προχωρά μπροστά. Δεν το περίμενα να γίνει η μεγάλη στιγμή μου» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για τον σύντροφό του είπε πως «είμαστε μαζί 4 χρόνια. Και μου λέει αν είναι να περνάς 2 μήνες στην Ελλάδα και να με αφήνεις μόνο μου, τουλάχιστον αν τύχει θέμα ΛΟΑΤΚΙ να μιλάς».

«Και σε μία συνέντευξη στο Κόκκινο είχα μιλήσει. Απλά δεν το είχα εργαλειοποιήσει γιατί δεν έχω υπάρξει ακτιβιστής για αυτό το θέμα στη ζωή μου, εγώ δεν έχω κάνει τίποτα, δεν δικαιούμαι την αναγνώριση σε αυτό το θέμα, άλλοι το δικαιούνται» είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση για την πολιτική, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «δεν είναι ότι αγαπώ την πολιτική, πολιτεύτηκα γιατί αγαπώ τη συναναστροφή με τον κόσμο και τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι θετικό για τον κόσμο. Πολιτεύτηκα, δεν ζήτησα εκλόγιμη θέση, κάποια ανταλλαγή. Θέλω μόνο από την πλατφόρμα αυτή να κάνουμε μία θετική διαφορά στον κόσμο» είπε μεταξύ άλλων.

«Με ενοχλεί όταν ακούω αυτός είναι δικός μας μέσα στην Ελλάδα. Είμαστε μια σταλιά στον ωκεανό σαν χώρα. Ως απόδημος, θεωρώ ότι άνθρωποι σαν εμένα έχουμε μία ευθύνη να αναφέρουμε τα βιώματά μας από το εξωτερικό Ο κόσμος έχει πάρα πολλά παιδιά στο εξωτερικό και θέλουν να γυρίσουν αλλά δεν θα γυρίσουν αν η χώρα δεν αλλάξει νοοτροπία αν έχει μία κουλτούρα που ανήκει στον προηγούμενο αιώνα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για τον γάμο ομοφυλοφίλων Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι δεν τον καλύπτει η δέσμευση Μητσοτάκη. «Διότι για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχει το κάθε πράγμα στον καιρό του, είναι μέρος της στρατηγικής μας. Άμα το πιστεύεις, το κάνεις χθες. Ηγετικότητα είναι να προηγείσαι της κοινής γνώμης, να την πλάθεις».

«Θετικό είναι όταν το λέει (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) αλλά δεν είναι ηγετικότητα. Άμα το πίστευε πριν 4 χρόνια έπρεπε να το κάνει. Ηγετικότητα είναι να βάζεις τα δικά σου πιστεύω. Και άμα η κοινωνία γίνει πιο ώριμη στην άλλη κατεύθυνση στην ακροδεξιά, τι σημαίνει αυτό;. Όταν είσαι ηγέτης πρέπει να ηγείσαι» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σημείωσε δε ότι στην Αερική κάνουν βήματα προς τα πίσω. «Δεν είναι δεδομένο ότι πάμε μπροστά» είπε αναφερόμενος στους νόμους για τις αμβλώσεις. «Δεν είναι δεδομένο ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα πάνε πάντα μπροστά επειδή έχουμε 2023».

Ερωτώμενος ο σύντροφός του Tyler McBeth για την τεκνοποίηση των ομόφυλων ζευγαριών είπε ότι οι δυο τους το έχουν συζητήσει από την αρχή και είχαν κοινή πορεία σε αυτό. «Είναι πολύ σημαντικό να συμβεί στο μέλλον» είπε μεταξύ άλλων.

«Είναι ένα ευρύτερο θέμα δεν είναι μόνο για ΛΟΑΤΚΙ άτομα, είναι και για γυναίκες που είναι άγαμες και δεν έχουν βοήθεια για εξωσωματική», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Χαρακτήρισε την πολιτική ορθότητα ως «δίκοπο μαχαίρι» που μπορεί να γίνει και πολιτική αστυνομία. Πρόσθεσε δε, ότι «πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι, η πολιτική ορθότητα είναι καλό εργαλείο αλλά θέλει και λίγο κατανόηση γιατί κανείς δεν είναι τέλειος».

Διευκρίνισε ότι δεν έχει δεχθεί κάποια κακή αντιμετώπιση ενώ ο σύντροφός του είπε ότι νιώθει πιο ελεύθερα στην Αμερική γιατί εκεί είναι πιο αποδεκτό ένα ομόφυλο ζευγάρι.

Για τα πρότυπα της οικογένειας, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν καριέρα από τη μισαλλοδοξία. «Ένα κομμάτι είναι ποιος κερδίζει από τη μισαλλοδοξία» ενώ σημείωσε ότι αν η ψηφοφορία για τους γάμους ομοφυλοφίλων στην Βουλή ήταν μυστική θεωρεί ότι ο νόμος θα είχε περάσει.

«Η Ελλάδα είναι πολύ πίσω στο κομμάτι της ενημέρωσης για το κομμάτι της υγείας στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Υπάρχουν ευάλωτες ομάδες σητν κοινωνία μας. Είναι καλό να υπάρχουν πρότυπα, να αισθάνονται πιο ισότιμα τα μέλη. Να αλλάξει και η κουλτούρα και να είναι κατοχυρωμένη νομικά η ζωή αυτών των ατόμων, σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share