Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Θυμάστε τον Κώστα Πρέκα; Δείτε πως είναι στα 82 του ο «ζεν πρεμιέ» του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου

Η πρόσφατη εμφάνισή του

12 Ιουλίου 2023 16:00
Θυμάστε τον Κώστα Πρέκα; Δείτε πως είναι στα 82 του ο «ζεν πρεμιέ» του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου
Από Ανθή Κουρεντζή

Πως είναι σήμερα: Ο Κώστας Πρέκας υπήρξε ένας από τους πιο γοητευτικούς πρωταγωνιστές του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου και ίσως από τους τελευταίους που ανέδειξε λίγο πριν την «πτώση» του στα τέλη της δεκαετίας του 70'.

Οι σπουδές και η καριέρα του

Ξεκίνησε να σπουδάζει υποκριτική στη Σχολή Θεάτρου του Κωστή Μιχαηλίδη το 1964 σε ηλικία 23 ετών. Τον ίδιο χρόνο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θεατρικό "σανίδι" στο έργο "Τρεις αδελφές" του Τσέχοφ, μετέχοντας στο θίασο του Κώστα Μουσούρη.

Το 1971 ίδρυσε το δικό του θίασο ενώ από τα τέλη της δεκαετίας του '80 στράφηκε ολοκληρωτικά στο θέατρο, υπηρετώντας κυρίως το κλασικό ρεπερτόριο. Αρκετά νωρίτερα είχε ξεκινήσει να αναπτύσσει καλλιτεχνικές συνεργασίες με διαφόρους θιάσους, ενώ συνεργάστηκε και με το Εθνικό Θέατρο.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως και το 2010 είχε αποκτήσει ιδιόκτητο χώρο, το θέατρο "Όραμα" στην περιοχή του Παπάγου.

Ο κινηματογράφος

Ο Πρέκας έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός και από τον κινηματογράφο, όπου πρωταγωνίστησε σε περίπου 20 ταινίες, κάποιες από τις οποίες ήταν υπερπαραγωγές. Για την ερμηνεία του στην ταινία του Ντίμη Δαδήρα Στα σύνορα της προδοσίας τιμήθηκε με το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1968.

Κατά τη διάρκεια της επταετίας ο Κώστας Πρέκας έλαβε μέρος σε αρκετές κινηματογραφικές παραγωγές. Ο ίδιος σε κατά καιρούς δηλώσεις και εμφανίσεις του στα ΜΜΕ δεν έχει κρύψει ότι παραμένει λάτρης εκείνης της περιόδου όπως και παλαιότερων καταστάσεων εκτροπής.

Αθλητική καριέρα

Ο Κώστας Πρέκας ήταν πρωταθλητής Ελλάδας στις καταδύσεις στο αναπηδητήριο το 1963, 1964, 1965, 1966 και 1967, καθώς και από τραμπολίνο 3 μέτρων το 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966 και 1967

Πως είναι σήμερα ο Κώστας Πρέκας;

Μπορεί την δεκαετία του 00' να τον βλέπαμε αρκετά συχνά σε πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών λόγω της κόντρας του με τον Λάκη Λαζόπουλο και τους Ράδιο Αρβύλα, οι οποίοι τον σατύριζαν διαρκώς.

Ωστόσο, μία ημέρα ο Κώστας Πρέκας αποφάσισε να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας και να ακολουθήσει μία πιο ήυσχη ζωή.

Πρόσφατα ο φωτογραφικός φακός τον εντόπισε την κηδεία της τραγουδίστριας Γιώτας Γιάννα, όπου παρέστη με πλήρη διακριτικότητα και σιωπή για να πει το ύστατο χαίρε στην σπουδαία ερμηνεύτρια.

Θυμάστε τον Κώστα Πρέκα; Δείτε πως είναι στα 82 του ο «ζεν πρεμιέ» του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share