Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023

«Έσκασε» 18.000.000 ευρώ: Αυτός αγόρασε τη βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στο Πόρτο Χέλι (photos)

Ποιος είναι ο τυχερός εφοπλιστής;

10 Μαΐου 2023 09:29
«Έσκασε» 18.000.000 ευρώ: Αυτός αγόρασε τη βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στο Πόρτο Χέλι (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα χέρια του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου πέρασε τμήμα από το μυθικό κτήμα με την τεράστια βίλα του αείμνηστου επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, στο Πόρτο Χέλι, ο οποίος φέρεται να «έσκασε» 18.100.000 ευρώ!

Πρόκειται για μια έκταση 380 στρεμμάτων, η οποία αποτελεί το «φιλέτο» του κτήματος, καθώς σε αυτή περιλαμβάνεται και το παραλιακό μέτωπό του. Με την ευκαιρία, αυτή ήταν η τεράστια διαφορά ηλικίας του Δημήτρη Κοντομηνά και της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου.

Το μοναδικής ομορφιάς «ράντσο» του Δημήτρη Κοντομηνά στην Αργολίδα βρίσκεται απέναντι από την Ύδρα και στο παρελθόν είχε βγει προς πώληση μέσω γνωστού μεσιτικού γραφείου με τίμημα 30.000.000 ευρώ.

Βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στο Πόρτο Χέλι
Βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στο Πόρτο Χέλι

Το κτήμα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, πολυτελείς κατοικίες, χιλιάδες δέντρα, όπως ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές και αμπέλια, μέχρι και ελικοδρόμιο! Επίσης, το ακίνητο διαθέτει κτιριακό συγκρότημα με πολυτελή βίλα, χτισμένο σχεδόν πάνω στην ιδιόκτητη παραλία και, παρόλο που βρίσκεται εντός ζώνης παραλίας και αιγιαλού, λόγω του έτους κατασκευής του (προ του 1955) είναι νόμιμο.

Το παραθαλάσσιο τμήμα καλύπτει έκταση 73.104 τ.μ., ενώ χωρίζεται από το υπόλοιπο που αναπτύσσεται προς το βουνό από την επαρχιακή οδό. Παράλληλα, το κτήμα διαθέτει απόλυτη αυτονομία, με δικές του πηγές νερού και γεωτρήσεις, και είναι πλήρως περιφραγμένο.

Γιώργος Προκοπίου
Γιώργος Προκοπίου

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό φάκελο του μεσιτικού γραφείου που παρεχόταν στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, η έκταση περιλαμβάνει τη βίλα του κτήματος, επιφάνειας 260 τετραγωνικών μέτρων με βοηθητικούς χώρους 86 τ.μ., δεύτερη κατοικία επιφάνειας 85 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 43 τ.μ., τρίτη κατοικία επιφάνειας 81 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 191 τ.μ. και ακόμα μία, επιφάνειας 153 τ.μ., με 15 τ.μ. βοηθητικούς χώρους. Συνολικά, τα κτίσματα έχουν εμβαδόν 916 τ.μ., με κάποια εξ αυτών να χρησιμοποιούνται από το προσωπικό και τους εργάτες του κτήματος.

Να σημειωθεί ότι όλες οι κατοικίες είναι πολυτελώς διαμορφωμένες, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και στη διακόσμησή τους, ώστε να ταιριάζουν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον. Ο νέος ιδιοκτήτης του κτήματος έχει κερδίσει τη φήμη του εφοπλιστή που οσφραίνεται τις ευκαιρίες και παίρνει ρίσκα. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός «ο Έλληνας με τη σωστή ‘‘μύτη’’» που του έχουν δώσει τα γερμανικά ΜΜΕ!

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share