Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τον έχασε όταν ήταν 7 ετών: Αυτή ήταν η δουλειά που έκανε ο πατέρας της Έλλης Στάη

Από εκεί απέκτησε τα... ερεθίσματα

20 Μαρτίου 2023 09:13
Τον έχασε όταν ήταν 7 ετών: Αυτή ήταν η δουλειά που έκανε ο πατέρας της Έλλης Στάη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Έλλη Στάη αποτελεί μια ιστορική παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης, με την ίδια βέβαια να έχει τα... ερεθίσματα από πολύ μικρή ηλικία.

Η δημοσιογραφία, που πρόσφατα πέρασε μια προσωπική περιπέτεια, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα στην εφημερίδα Η Αυγή (επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Εσωτερικού). Ακολούθησαν οι δεξιές εφημερίδες Μεσημβρινή και Ακρόπολη, στην οποία έκανε και το πρώτο της πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τη συνέντευξη του Τζιάνι Ανιέλι. Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε στην ΕΡΤ στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Την περίοδο εκείνη παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων δίπλα στον Τέρενς Κουίκ. Από το 1989 συνεργάστηκε με το ραδιόφωνο του Flash ως ανταποκρίτρια ευρωπαϊκών θεμάτων στις Βρυξέλλες.

Το 1993 επιστρέφει στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και μετά από συνεννόηση με τον Σταμάτη Μαλέλη, εγκαινιάζει τα «τηλεοπτικά παράθυρα», που ανεβάζουν κατά πολύ την τηλεθέαση του δελτίου κάνοντάς το πρώτο σε τηλεθέαση. Τα παράθυρα τελικά υιοθετούνται και από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel παρουσιάζοντας την πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου εκπομπή «Ελλήσποντος» τη σεζόν 1996-1997. Από το 1997 έως το 1999 παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel.

Από το 1999 έως το 2006 συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Αυτά τα χρόνια θεωρούνταν το καλύτερο διάστημα στην καριέρα της: αναλαμβάνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και εκτοξεύει την τηλεθέαση του ξεπερνώντας κατά πολύ το αντίστοιχο δελτίο του Mega (που τότε παρουσίαζε ο Νίκος Χατζηνικολάου), ενώ παράλληλα παρουσιάζει και μία από τις πιο διάσημες εκπομπές στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, «Με τα μάτια της Έλλης», στην οποία φιλοξενούνται πολιτικοί, καλλιτέχνες και άλλες γνωστές προσωπικότητες. Όταν όμως η τηλεθέαση άρχισε να πέφτει, η ιδιοκτησία του ΑΝΤ1 αποφάσισε να ορίσει τον Νίκο Ευαγγελάτο ως συμπαρουσιαστή του κεντρικού δελτίου. Το σχήμα, που τροφοδότησε δημοσιεύματα, σχόλια και ποικίλα κουτσομπολιά, κράτησε μόλις έναν μήνα.

Τον Φεβρουάριο του 2007 συνεργάστηκε και πάλι με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel παρουσιάζοντας την εκπομπή «Έλλη» και παράλληλα ως βασική σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη. Από το καλοκαίρι του 2007 συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha όπου συμπαρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα και παράλληλα επιμελούταν και παρουσίαζε την εκπομπή «Persona Grata». Το 2010 συνεργάζεται για τρίτη φορά με τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 (προηγήθηκε η συνεργασία το 1999 με την εκπομπή «Ελλιγμοί») παρουσιάζοντας την καθημερινή εκπομπή Elli's Point, με την δημοσιογράφο Νικόλ Λειβαδάρη.

Το Φεβρουάριο του 2011 επέστρεψε στην κρατική τηλεόραση παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη ΝΕΤ, καθώς και την εβδομαδιαία εκπομπή συζητήσεων NETWEEK μέχρι και τον Ιούνιο του 2013 που έκλεισε η ΕΡΤ με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Το 2015 ανέλαβε την πολιτική εκπομπή «Ίντριγκα» στον ALPHA μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Επίσης, παρουσίασε το διαδικτυακό δελτίο ειδήσεων με τον τίτλο Newsroom από την ιστοσελίδα THE TOC. Από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Ιούλιο του 2019 συνεργάστηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό Open TV, αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και της πολιτικής εκπομπής «Open Mind».

Η απώλεια του πατέρα της και το επάγγελμά του... που έδωσε ερέθισμα

Γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1954 στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από τη Λευκάδα. Είναι κόρη του βουλευτή του Κόμματος των Φιλελευθέρων Μάρκου Τσαρλαμπά και κατάγεται από οικογένεια ευγενών που ήταν στη λίστα του «Λίμπρο ντ' όρο» (Χρυσό βιβλίο) του νησιού. Η μητέρα της, Αικατερίνη (Ρενέ) Τσαρλαμπά, διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του Αναστάσιου Πεπονή, που στις κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου ήταν μεταξύ των σημαντικότερων υπουργών.

Η ίδια, μάλιστα, είχε μιλήσει για τους δύο γονείς της, χάνοντας στα 7 της χρόνια τον πατέρα της κι έχοντας μια ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα της μέσα στα χρόνια, αν και πλέον έχουν συμφιλιωθεί πλήρως, όπως είχε εξομολογηθεί και στο «Hello».

Ήσασταν το παιδί της μαμάς ή του μπαμπά;

Επειδή ο πατέρας μου πέθανε όταν ήμουν επτά ετών, δεν πρόλαβα να γίνω το παιδί κανενός. Και, όπως είπα, παιδί των γονιών ήταν ο αδελφός μου και μετά το θάνατο του πατέρα μου, καθώς η μητέρα μου με θεωρούσε δυνατή από μικρή. Είχε τη βεβαιότητα ότι εγώ τα καταφέρνω. Το έχουν αυτό οι γονείς. Όταν θεωρούν ότι ένα παιδί κουμαντάρει πιο εύκολα τα πράγματα, επαναπαύονται. Στα εφηβικά μου χρόνια είχαμε πολλές προστριβές με τη μητέρα μου επ’ αυτού. Αυτή την αδυναμία του γονιού προς το παιδί, την ήθελα και εγώ. Ένιωθα αδικημένη στο συναίσθημα και την προσοχή.

Άρα, σας στοίχισε που δεν ήσασταν το χαϊδεμένο παιδί;

Ναι, πολύ. Σήμερα πλέον έχουμε συμφιλιωθεί με τη μητέρα μου και έχουμε μια μεγάλη σχέση αγάπης. Και, όπως αποδείχτηκε, εμένα μου έκανε τελικά καλό. Όπου δίνεις προσοχή και υπερπροστασία δεν κάνεις υποχρεωτικά το σωστό.

Η ένταξή στη νεολαία του ΚΚΕ Εσωτερικού ήταν πολιτική πεποίθηση ή αντίδραση;

Ο πατέρας μου ανήκε στο χώρο του Κέντρου ως βουλευτής Λευκάδας. Αυτές ήταν οι αντιλήψεις που είχα από το σπίτι. Αλλά τα τέλη του ‘70, αρχές του ‘80 ήταν μια περίοδος έντονης πολιτικοποίησης. Δεν υπήρχε νέος που να μη ζούσε μέσα σε πολιτικό περιβάλλον. Υπήρχε μια ουσιαστική και ενδιαφέρουσα ζύμωση εκείνη την περίοδο. Οπότε ήταν φυσιολογική η ένταξή μου και όχι αντίδραση. Έδρασα σε ένα περιβάλλον που δρούσε πολιτικά στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Εμείς, ως μαθητές, ζήσαμε με δικτατορία και αυτά είναι ουσιαστικά βιώματα.

Η μητέρα σας εργάστηκε ως διευθύντρια στο γραφείο του Αναστάσιου Πεπονή, σημαντικού υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε κόντρα με τη μητέρα σας για την πολιτική επιλογή σας;

Όχι, σε αυτά είχαμε δημοκρατικές αντιλήψεις.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share