Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κόλαφος ο Μουτσινάς για Αμβρόσιο: «Ποιος Θεός τιμωρητικός; Τα νέα παιδιά αν ακούν...»

«Με τραμπουκισμό θα πρέπει να πάμε στην εκκλησία;»

10 Μαρτίου 2023 18:26
Κόλαφος ο Μουτσινάς για Αμβρόσιο: «Ποιος Θεός τιμωρητικός; Τα νέα παιδιά αν ακούν...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις αδιανόητες δηλώσεις που έκανε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος για το δυστύχημα των Τεμπών σχολίασε ο Νίκος Μουτσινάς στο Καλό Μεσημεράκι και ήταν κόλαφος. Ο ίδιος τόνισε πως δεν θέλουμε έναν τιμωρητικό Θεό, ενώ αν τα νέα παιδιά ακούσουν αυτά τα σχόλια δεν θα περάσουν ούτε απ' έξω από την εκκλησία.

«Τον Αμβρόσιο αφήστε τον ήσυχο τον άνθρωπο. Δεν είναι καθησυχασμένος; Δεν τον αφήνουν να καθησυχάσει. Τα τελευταία χρόνια οι δηλώσεις του όλες είναι για να ξεσηκωθεί το σύστημα. Και δημοσιογράφοι μην πηγαίνετε.

Δεν γίνεται να μιλάμε για έναν Θεό που αγαπάει και αυτή τη στιγμή να γίνεται προσπάθεια από έναν άνθρωπο της εκκλησίας να μας πείσει ότι ο Θεός είναι τιμωρητικός. Δεν γίνεται, είναι κόντρα. Ούτε με τον εκφοβισμό κόλαση παράδεισος να μην κάνεις αμαρτίες. Άφησε με να κάνω άμα θέλω, μη με τρομάζεις. Μην τα κάνετε αυτά. Με τραμπουκισμό θα πρέπει να πάμε στην εκκλησία;

Μουτσινάς για Αμβρόσιο

Μην το κάνετε τώρα. Λίγη ενσυναίσθηση. Δεν είναι η στιγμή αυτή για να βγει να πει αυτή την άποψη και δεν ξέρω πού βασίζεται. Διαταράσσετε και τις νεότερες γενιές. Τα νέα παιδιά αν ακούν αυτά δεν θα περάσουν ούτε απέξω. Αυτό θέλουμε; Ποιος Θεός τιμωρητικός; Συγκεντρωθείτε πια λίγο!», είπε σε έντονο ύφος ο Νίκος Μουτσινάς.

Στο στόχαστρο Αντώνης Κανάκης και Νίκος Μουτσινάς - «Τηλεπερσόνες που εργαλειοποιούν την κοινωνική οργή»

Σκληρή απάντηση, χωρίς ευθεία αναφορά, στα όσα ειπώθηκαν από τις ψυχαγωγικές-σατιρικές εκπομπές του Αντώνη Κανάκη και του Νίκου Μουτσινά έδωσε η ΕΣΗΕΑ.

Το συλλογικό όργανο της ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για «τσουβάλιασμα και στοχοποίηση δημοσιογράφων» αλλά και προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη.

Το έργο των δημοσιογράφων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών, κάνοντας λόγο παράλληλα για «το εύκολο "τσουβάλιασμα" που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από "χιουμοριστικές" εκπομπές», κάτι που, όπως λέει η ΕΣΗΕΑ, «αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών».

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Χρήστος Νικολαΐδης είχε επιτεθεί με δριμύτητα κατά του Αντώνη Κανάκη, κάνοντας λόγο για τσουβάλιασμα δημοσιογράφων.

Στο στόχαστρο Αντώνης Κανάκης και Νίκος Μουτσινάς - «Τηλεπερσόνες που εργαλειοποιούν την κοινωνική οργή»

ΕΣΗΕΑ: Στοχοποίηση δημοσιογράφων από «χιουμοριστικές εκπομπές»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μεταδίδουν νυχθημερόν τις εξελίξεις. Η δημοσιογραφική έρευνα είχε αναδείξει εδώ και καιρό τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τοποθετήθηκε δημόσια και ξεκάθαρα για τα δομικά προβλήματα των Μέσων Ενημέρωσης. Το εύκολο "τσουβάλιασμα" που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από "χιουμοριστικές" εκπομπές αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και ξεκάθαρα επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.

Καλό θα ήταν οι "χιουμορίστες" παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, και να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών».

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share