Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Άκου λοιπόν γελοίε τυπάκο...» - Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Κανάκη

«Είσαι ένας αισχρός λασπολόγος...»

7 Μαρτίου 2023 21:16
«Άκου λοιπόν γελοίε τυπάκο...» - Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Κανάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Κανάκη εξαπέλυσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Χρήστος Νικολαΐδης, μετά τα όσα είπε ο παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα για το δυστύχημα στα Τέμπη και την κριτική που άσκησε σε «δημοσιογράφους – παπαγαλάκια».

Αναλυτικά έγραψε:

« Αντωνη Κανάκη στο γραφω για να το εχεις και σε κειμενο: είσαι ενας αισχρός λασπολόγος, χυδαίος και απαράδεκτα υβριστής.

Είδα το ντεμεκ οργισμένο λογυδριο σου καθώς αποκαμωμένος ξάπλωνα στο κρεβάτι του ξενοδοχείου, στο τέλος μίας ακόμη εξουθενωτική μέρας, μίας εξαιρετικά δύσκολης αποστολής. Και σε ακουσα να μιλάς για δημοσιογράφους- παπαγαλάκια, για τον κοσμο που δικαίως μας σιχαίνεται και για ανθρωπους που προσπαθούν να φτιάξουν μία άλλη πραγματικότητα.

Περίμενα να μιλησεις συγκεκριμένα. Περίμενα να ακοϋσω το όνομα καποιου συναδέλφου που σε εξόργισε με τα όσα είπε. Αλλά δεν έκανες καμία διάκριση. Μας τσουβαλιασες όλους μέσα στους φτηνούς χαρακτηρισμοϋς σου.

Έβαλες στην ίδια κατηγορία αυτούς που σε χαλάνε, για τον οποιοδήποτε δικαιολογημένο ή αδικαιολόγητο λόγο. Και αυτούς που μοχθούμε στο ρεπορτάζ.

«Άκου λοιπόν γελοίε τυπάκο...» - Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Κανάκη

Άκου λοιπόν γελοίε τυπάκο, που έγινες εκατομμυριούχος ως διασκεδαστής: όταν εγώ έφτασα στα Τέμπη, μαζί με τπυς συναδέλφους μου, τα παπουτσια μου κολλούσανε πάνω στις πυρωμένες λαμαρίνες. Οι Πυροσβέστες και οι ΕΚΑΒιτες δακρυσμένοι μαζεύανε ανθρώπινα μέλη και στοιβάζανε τις μαύρες σακούλες πλάι στα συντρίμια
Την ατμόσφαιρα πλάκωνε η πιο άσχημη μυρωδιά που έχω ποτέ νιώσει, ένα μείγμα καμμένης σάρκας, λαδιών και λιωμένης λαμαρίνας.

Δεν κοιμήθηκα 48 ώρες. Γιατί έψαχνα. Και ξερεις κάτι κ. Τηλεαρτίστα; Αν σήμερα όλη η Ελλάδα ξέρει με σαφήνεια πώς, πότε και γιατί έγινε το δυστύχημα, εάν τώρα όποιον Έλληνα και να ρωτήσεις θα σου πει για τη βάρδια των σταθμαρχών, για τα ψαλίδια που έμειναν κλειστά, για το συστημα τηλεδιοίκησης που δεν δουλεύει, για το ποιος ήταν υπηρεσία εκείνη την ώρα και τόσα άλλα είναι γιατί οι Δημοσιογράφοι που εσύ με τέτοιο ποταπό τρόπο βρίζεις, τα ανακάλυψαν και τα μετέδωσαν! Τα έφεραν στη γνώση του κάθε Έλληνα.

Είμαι πολύ σίγουρος ότι ο ΟΣΕ δε θα ήθελε με τίποτε να βγουν τα άπλυτα του στη φόρα. Ούτε η κυβερνηση θα ήθελε να γνωστοποιηθούν όλα αυτά με τις καθυστερήσεις της. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να ξέρουν πολλοί για τις δικές του ευθύνες. Το υπουργείο Υποδομών θα ήθελε πολύ να μη μάθετε ποτέ για το Συστημα Τηλεδιοίκησης. Οι σταθμάρχες επίσης θα σκότωναν για να μην μαθευτεί ότι την κοπάνησαν στη βάρδια τους. Και ο Επιθεωρητής θα ήθελε πολύ να μην μαθει κανείς ότι πήρε αναρρωτική. Περισσότερο από όσο ήθελες εσύ να μη μαθευτούν ποτέ οι πομπές του Στάθη. Αλλά όλα είναι στο φως σήμερα. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει… Και φυσικά όχι χάρη στη δική σου εκπομπή.»

«Πόσες ζωές για να σκύψετε το κεφάλι...» - Όταν ο Αντώνης Κανάκης έλεγε 17 χρόνια αυτά που σήμερα τον αποθεώνουν

Ο Αντώνης Κανάκης και το «Ράδιο Αρβύλα» κέρδισαν τα εύσημα με τη στάση τους για την τραγωδία των Τεμπών, με τον παρουσιαστή να βάλλει κατά πάντων λέγοντας πράγματα, που όμως δεν τα αναφέρει για πρώτη φορά.

Το 2006 μια μεγάλη πυρκαγιά στη Χαλκιδική κατέκαψε μεγάλες εκτάσεις αναγκάζοντας τους πολίτες να τρέξουν στη θάλασσα για να σωθούν.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Καλαντζής, που είχε έναν απίστευτο διάλογο με τον Αντώνη Κανάκη, ο οποίος τα «έχωσε» ζωντανά στην τηλεόραση για την αντίδραση της κυβέρνησης στη φωτιά.

Όταν είπε στον Καλαντζή όλες τις αλήθειες που... επανέλαβε στο «Ράδιο Αρβύλα»

Όταν, ο Υπουργός ρωτήθηκε αν ήταν ικανοποιημένος για τον τρόπο που εξελίχθηκε η φωτιά, ανέφερε ότι τον νοιάζει η επόμενη ημέρα και τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος που πια οι μεγάλες τουριστικές εταιρείες ξαναφέρνουν κόσμο και γεμίζουν τα αεροπλάνα…

Στην ερώτηση ποιος φταίει για τις καταστροφικές διαστάσεις της φωτιάς, απάντησε ότι θα το εξετάσουν οι αρμόδιοι όταν έρθει η ώρα. Ο Καλαντζής ναι μεν ζήτησε συγγνώμη, ωστόσο επέμεινε ότι δεν είχαν γίνει λάθη στη διαχείριση της πυρκαγιάς, καθώς οι συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να δράσουν εγκαίρως.

Όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, ο υπουργός απάντησε:

«Είναι δυνατόν να το λέτε εσείς αυτό; Όπως ήταν χιλιάδες ο κόσμος, χιλιάδες τα μέτωπα, όταν η ένταση του αέρα, οι συνθήκες ήταν τέτοιες…Ο καθένας από εμάς ήθελε μια πυροσβεστική στην αυλή του. Ήταν δυνατόν να υπάρχει μια πυροσβεστική στην αυλή καθενός; Εγώ όμως επειδή καταλάβαινα την αγωνία και το άγχος τους ζήτησα συγγνώμη…Εγώ με τον καθήκον μου είμαι εντάξει».

Όταν ο Κανάκης, ο οποίος βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση από τη Χαλκιδική και είχε βρεθεί αντιμέτωπος με την πυρκαγιά, πήρε τον λόγο τα «έχωσε» στον Υπουργό. «Η συγγνώμη που ζητήσατε έγινε εκείνη τη στιγμή για να νιώσουμε καλύτερα και δεν την εννοούσατε; Την παίρνετε πίσω κατά κάποιο τρόπο;», τον ρώτησε ο Κανάκης με τον Υπουργό να τον ρωτάει: «Εσείς τι είστε;».

«Ένας χαζός πολίτης» του απάντησε και τον ξαναρώτησε αν εννοεί τη συγγνώμη και εάν η κυβέρνηση ζητάει συγγνώμη για το ότι δεν λειτούργησε καθόλου ο κρατικός μηχανισμός. Ο Υπουργός αρνήθηκε να απαντήσει και στη συνέχεια υποστήριξε ότι λειτούργησε πάρα πολύ καλά για τις συνθήκες που υπήρχαν!

Στη δεύτερη ερώτηση που του απηύθυνε ο Κανάκης, τον ρώτησε «Εάν γνωρίζει σαν Υπουργός Μακεδονίας Θράκης στα 60 χιλιάδες στρέμματα που κάηκαν πόσοι δασοφύλακες εργάζονται, τι αντιπυρικές ζώνες υπάρχουν, πόσοι πυροσβεστικοί σταθμοί λειτουργούν μέσα στο δάσος και είναι σε επιφυλακή το καλοκαίρι;».

«Όλα αυτά που ήταν να γίνουν έγιναν από τον Μάιο», απάντησε ο Υπουργός «κανείς δεν μπορεί να ξέρει τον αριθμό, ούτε εσείς», συμπλήρωσε, προκαλώντας την έκρηξη του Κανάκη:

«Θα σας πρότεινα να είστε πιο σεμνοί, πιο προσγειωμένοι, να μην βγαίνετε με αυτό το ύφος και να προκαλείτε τον κόσμο λέγοντας ότι όλα λειτούργησαν άψογα. Γιατί αν ήσασταν εδώ και ζούσατε αυτά που έζησε από κόσμος από ευθιξία δεν θα έπρεπε να βγαίνετε στην τηλεόραση. Δηλάδή δεν υπάρχει κάποιος επικοινωνιολόγος από αυτούς που έχετε γύρω σας να σας εξηγήσουν ότι δεν είναι το πιο έξυπνο πράγμα να έχετε αυτή την εικόνα και αυτό το στυλ που έχετε αυτή τη στιγμή. Και να βγαίνετε και να λέτε ότι δεν απαντάτε σε ερωτήσεις – Ποιος είστε εσείς που με ρωτάτε- και πως όλα λειτούργησαν άψογα. Δηλαδή πόσες ζωές πρέπει να κινδυνεύσουν για να σκύψετε το κεφάλι και να πείτε ότι δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα κρατικός μηχανισμός. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Θα έπρεπε όλοι οι άνθρωποι να καούν ζωντανοί; Γιατί ο αέρας έσωσε τους ανθρώπους όχι ο κρατικός μηχανισμός!», είπε ο παρουσιαστής.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share