Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Δεν υποφέρεσαι»: Το χαστούκι που άλλαξε τη ζωή της Ζωής Λάσκαρη

Τι συνέβη;

4 Μαρτίου 2023 20:23
«Δεν υποφέρεσαι»: Το χαστούκι που άλλαξε τη ζωή της Ζωής Λάσκαρη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο περιοδικό «Πρόσωπα» το έτος 1989 ο υπεύθυνος τεχνικός των στούντιο της Φίνος Φιλμ, Παντελής Παλιεράκης, προχώρησε σε συνέντευξη. Μάλιστα, η προαναφερθείσα συνέντευξη προβλήθηκε και από το σύγχρονο γνωστό περιοδικό, «Down Town».

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αποκαλυπτικός ο Απόστολος Γκλέτσος: «Η Ζωή Λάσκαρη ήταν ένα...»

«Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι τι περάσαμε με τη Ζωή. Ο Φίνος της νοίκιασε ένα διαμέρισμα και μετά της το επίπλωσε. Σε εκείνο το διαμέρισμα στεκόμουν κάθε πρωί και την περίμενα να κατέβει να την πάω στο γύρισμα, αλλά εκείνη δεν εμφανιζόταν ποτέ. Κοιμόταν, γιατί η Ζωίτσα όλο το βράδυ γλένταγε και χόρευε. Και που να καταλάβει ότι ένα ολόκληρο συνεργείο καθόταν και την περίμενε.

Μια μέρα έσπασα την πόρτα του διαμερίσματος για να μπω μέσα γιατί δεν άνοιγε και άρχισα να την ψάχνω. Βλέπω τη Ζωή ξαπλωμένη σε μια πολυθρόνα. “Τι με ξυπνάς τέτοια ώρα;” μου λέει. Την πήρα κοιμισμένη, την έβαλα στο sport μου αμάξι, την τύλιξα με μια κουβέρτα και την πήγα στο γύρισμα που γινόταν στην Πάρνηθα.

Ο Φίνος κάποια στιγμή δεν άντεξε. Τη χαστούκισε φωνάζοντας έξαλλος: “Δεν υποφέρεσαι!”. Η Ζωή έβαλε τα κλάματα κι έπεσε στην αγκαλιά της γυναίκας του, Τζέλλας και ύστερα από λίγο ήρθε ο Φίνος και της ζήτησε συγγνώμη. Άπειρα τέτοια περιστατικά είχαν συμβεί με τη Ζωή. Αλλά πάντα ο Φίνος και η Τζέλλα τη συγχωρούσαν. Την είχαν σαν παιδί τους και μάλιστα κάποια στιγμή ήθελαν να την υιοθετήσουν».

«Δεν υποφέρεσαι»: Το χαστούκι που άλλαξε τη ζωή της Ζωής Λάσκαρη

Η μεγάλη αδικημένη του ελληνικού κινηματογράφου: Αυτός είναι ο μισθός που έπαιρνε η Ζωή Λάσκαρη από την Φίνος Φιλμ

Ξέρετε τι μισθό έπαιρνε η αγαπημένη ηθοποιός, Ζωή Λάσκαρη από τη Φίνος Φιλμ; Το Athensmagazine.gr έμαθε και σας παρουσιάζει παρακάτω.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Ζωή Λάσκαρη ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, μια από τις διασημότερες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της "Σταρ Ελλάς", το 1959. Το πραγματικό της ονοματεπώνυμο ήταν Ζωή Κουρούκλη, ίδιο με της εξαδέλφης της Zωής Kουρούκλη, γνωστής τότε τραγουδίστριας. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 θεωρήθηκε μια από τις εμπορικότερες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Μάλιστα, είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, με την παράταξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Το 2013 απονεμήθηκε με βραβείο από την Ακαδημία Κινηματογράφου, για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο. Απεβίωσε στις 18 Αυγούστου του 2017 από καρδιακή ανακοπή, ενώ μάλιστα στο μνημόσυνό της είχε συμβεί ένα αδιανόητο περιστατικό.

Ζωή Λάσκαρη μεγάλη

Τι μισθό έπαιρνε η ηθοποιός;

Η Ζωή Λάσκαρη πληρωνόταν από τη Φίνος Φιλμ με μηνιάτικο. Συνολικά, το χρόνο αμειβόταν με 260.000 δραχμές. Αμοιβή μικρότερη από της Αλίκης που πληρωνόταν 500.000 δραχμές την ταινία και από του Βουτσά, που αμειβόταν με 300.000 δραχμές ανά ταινία.

Σάλος με τη διαθήκη της Ζωής Λάσκαρη: Το σπίτι που έφερε τη διαμάχη ανάμεσα στις δύο κόρες και ο τελικός συμβιβασμός

Η Ζωή Λάσκαρη προκάλεσε πανελλήνιο θρήνο με το θάνατό της, με την ίδια να κοσμεί τα καλλιτεχνικά δρώμενα για πολλές δεκαετίες και να φέρνει θλίψη, όταν έγινε γνωστή η τραγική είδηση.

Η ηθοποιός, ωστόσο, είχε φροντίσει να είναι όλα τα περιουσιακά της στοιχεία πλήρως τακτοποιημένα, όταν θα ερχόταν αυτό το μεγάλο «ταξίδι» χωρίς επιστροφή. Εκτός από αυτά οι κόρες της, Μάρθα και Μαρία Ελένη, κληρονομούν τα πνευματικά δικαιώματα της ηθοποιού στις ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Άλλωστε η Ζωή, που στο τέλος δε βρισκόταν στα καλύτερά της, ήταν η μόνη Ελληνίδα ηθοποιός που δε συνεργάστηκε με καμία άλλη εταιρία παραγωγής εκτός από τη Φίνος Φιλμ, με την οποία έκανε 24 ταινίες.

Το... μπέρδεμα, η δικαστική διαμάχη και ο συμβιβασμός

Πέραν αυτών, όμως, η Λάσκαρη δεν άφησε πίσω της διαθήκη για να ορίσει με ακρίβεια ποιος θέλει να πάρει και τι από την περιουσία της. Μοναδικοί κληρονόμοι σύμφωνα με τον νόμο είναι οι κόρες της, Μάρθα Κουτουμάνου και Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, και ο σύζυγός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Και μετά την αποποίηση κληρονομιάς του Λυκουρέζου, άρχισε το μαλλιοτράβηγμα ανάμεσα στις κόρες της Λάσκαρη, για το μοίρασμα της περιουσίας της με αιχμή το σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη.

Ενα χρόνο μετά, φαίνεται πως τα βρήκαν και μετά από τον συμβιβασμό που έκαναν ενημέρωσαν τον κόσμο ότι δεν είναι πια τσακωμένες.

Μετά την κρίση και τη διαφωνία των δύο αδελφών σχετικά με τη βίλα που τους κληροδότησε η μητέρα τους στο Πόρτο Ράφτη, οι δυο αδελφές προσπάθησαν να τα βρουν εξωδικαστικά με τον δικηγόρο τους.

Τελικά, πέτυχε ο συμβιβασμός και έπεσε αυλαία στην κρίση της οικογένειας, για την οποία η μητέρα τους δεν θα ήταν καθόλου περήφανη.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share