Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Αισθανόμουν ότι είναι το τελευταίο του γύρισμα»: «Λύγισε» η Κατερίνα Παπουτσάκη μιλώντας για τον Θανάση Βέγγο (Video)

Τι εξομολογήθηκε;

4 Μαρτίου 2023 18:29
«Αισθανόμουν ότι είναι το τελευταίο του γύρισμα»: «Λύγισε» η Κατερίνα Παπουτσάκη μιλώντας για τον Θανάση Βέγγο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με δάκρυα στα μάτια είχε μιλήσει για τον Θανάση Βέγγο και το τελευταίο γύρισμα που έκαναν μαζί η Κατερίνα Παπουτσάκη, που είχε βρεθεί καλεσμένη στο Ενώπιος Ενωπίω πριν αρκετό καιρό.

Με την ευκαιρία, δείτε τι αποκάλυψε για τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο η Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

«Ήταν το τελευταίο γύρισμα του Θανάση Βέγγου, η συνεργασία ήταν άψογη. Ήταν πραγματικά πολύ γλυκός άνθρωπος και υποστηρικτικός. Ένας εκπρόσωπος της θεατρικής σκηνής, της τέχνης μας που αυτή θέλουμε να είναι. Αυτό θέλουμε να είναι το ήθος μας.

Γενναιόδωρος άνθρωπος που αυτό πρέσβευε μέσα από τις ταινίες και τον ρόλο που επέλεγε. Είναι τόσο συγκινητικό το αληθινό που όταν το συναντάς λες υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον κόσμο. Αισθανόμουν ότι είναι το τελευταίο του γύρισμα» είχε αναφέρει στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί στη σειρά του Alpha «Έχω ένα μυστικό», η οποία βασιζόταν στη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Δείτε το βίντεο:

«Ο Θανάσης έτρεχε για να ξεφύγει από το...» - Αποκαλύψη σοκ για τον Βέγγο!

Ο Νίκος Κάπιος έδωσε συνέντευξη στην Espresso και στον Νίκο Νικόλιζα και μίλησε μεταξύ άλλων για το τι άνθρωπος ήταν ο Θανάσης Βέγγος. Παράλληλα, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη είχε συνεργαστεί με τον Θανάση Βέγγο στη σειρά «Περί ανέμων και υδάτων» και τον ήξερε προσωπικά, έτσι όταν ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή, η ίδια εξομολογήθηκε ότι της στοίχισε πάρα πολύ.

Άκουγα σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις σας όσα είχατε πει για τον Βέγγο...

«Υπέροχος άνθρωπος ο Θανάσης. Ηταν η προσωποποίηση και η επιτομή του άγχους. Και για να ξεφύγει από αυτό, συνεχώς έτρεχε. Προσπαθούσε να το ξεπεράσει μέσα από την υπερκινητικότητά του. Απίστευτα καλός άνθρωπος.

Μέχρι εκεί που δεν βάζει το μυαλό σου. Την εποχή που εκείνος μεσουρανούσε υπήρχε ένα θέατρο στον Εθνικό Κήπο. Εκεί πρωτογνωριστήκαμε με τον Θανάση. Τότε μου πρότεινε να παίξω στην πρώτη ταινία που κάναμε μαζί.

Θανάσης Βέγγος

Αργότερα έκανε το δικό του θέατρο στης Σμαρούλας Γιούλη. Θυμάμαι ήταν τρελός και παλαβός με τη σκόνη. Έμπαινε στο καμαρίνι και το σκούπιζε για ώρες. Το έκανε σαν χειρουργείο»

Το μεγάλο παράπονο του Θανάση Βέγγου: «Με αγάπησαν 4 εκατομμύρια άνθρωποι και…»

Ο Θανάσης Βέγγος έχει μείνει αξέχαστος όχι μόνο για το ξεχωριστό ταλέντο του στην υποκριτική αλλά και το ήθος και την καλοσύνη του. Υπάρχουν όμως κάποιες ιστορίες που δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστές και φωτίζουν τις πτυχές της προσωπικότητάς του. Ο ίδιος πριν φύγει από τη ζωή είχε μιλήσει για το πόσα εκατομμύρια άνθρωποι τον αγάπησαν,

Άφησε την δίκη του ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο και αγαπήθηκε τόσο όσο λίγες διάσημες προσωπικότητες, το χαμόγελο του, τα αστεία του αλλά και το υποκριτικό του ταλέντο, λείπουν μέχρι και σήμερα από την τηλεόραση. Παράλληλα, διαβάστε εδώ το λόγο που ο Θανάσης Βέγγος δεν έδινε συνεντεύξεις.

Ο Θανάσης Βέγγος είχε δηλώσει για το ξεκίνημά του: «Ο Κούνδουρος ήταν σκηνογράφος. Μια μέρα μου λέει: «Θανάση, όταν απολυθούμε θα παίξεις σε μια ταινία που θα φτιάξω». Γύρισα στο πατάρι κι ούτε που το θυμόμουνα. Έτσι, όταν ήρθε να με βρει, δεν είχα καμιά διάθεση πια κι αρνήθηκα.

Η επιμονή του όμως ήταν τέτοια, που στο τέλος με κατάφερε. Γυρίστηκε η «Μαγική Πόλη» και βρέθηκα μέσα σ’ ένα καινούργιο κόσμο, που ταυτόχρονα αποτελούσε και μια λύση για το οικονομικό μου πρόβλημα. Έπαιζα τρίτους ρόλους και δούλευα σαν φροντιστής για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτή είναι η αρχή. Χειρότερες μέρες δε θυμάμαι στη ζωή μου. Γυρίστηκε και ο «Δράκος».

Θανάσης Βέγγος

Μέσα σε δυο χρόνια έπαιξα 22 μικρούς ρόλους που μ’ είχαν τσακίσει. Ήθελα να κάνω κάτι άλλο, οπωσδήποτε κάτι πιο σημαντικό. Είχα κάποια επιτυχία και μου ‘δώσαν ρόλους πρωταγωνιστή. Πνιγόμουνα εκεί μέσα, καταλάβαινα πως δεν ήμουν εγώ, αλλά κάποιος ηθοποιός Βέγγος που τον μεταχειριζόντουσαν όπως ήθελαν»

Δεκαετίες τώρα το έργο του παραμένει μοναδικό στην αυθεντικότητά του: χαρτογράφησε, σε αυτήν την ξέφρενη πορεία του, τη μεταπολεμική Ελλάδα, το μελόδραμα και τη φαρσοκωμωδία, την παράγκα και το σεράι της. Ο Αλέξης Δαμιανός είχε εύστοχα σχολιάσει ότι ο Θανάσης Βέγγος «έφερε με αξιοπρέπεια ακόμη και τον ευτελισμό του εμπορικού κινηματογράφου».

Και η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις γυρίσει πάνω από 120 ταινίες, δεν είναι δυνατόν να είναι όλες εφάμιλλες της «Μαγικής πόλης» και του «Δράκου».

«Από τη ζωή μου κρατάω ότι με αγάπησαν 4 εκατομμύρια άνθρωποι και με μίσησαν τρεις. Νομίζω ότι δεν θα είναι παραπάνω», είχε εξομολογηθεί πριν φύγει από τη ζωή ο Θανάσης Βέγγος.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share