Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απομονωμένος μετά την προσωπική του τραγωδία ο Κώστας Κακκαβάς: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 87 του ο γόης του ελληνικού κινηματογράφου

Η... καθημερινότητά του και το δράμα με τον χαμό που τον «τσάκισε»

7 Φεβρουαρίου 2023 10:39
Απομονωμένος μετά την προσωπική του τραγωδία ο Κώστας Κακκαβάς: Δείτε πώς είναι σήμερα στα 87 του ο γόης του ελληνικού κινηματογράφου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κώστας Κακκαβάς υπήρξε κάποτε ένας από τους γόηδες του ελληνικού κινηματογράφου, με τον ίδιο να συμμετέχει σε πολλές ταινίες μεταξύ του 1950 και του 1960, συνεχίζοντας έως και σήμερα να βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, αν και πρόσφατα πέρασε μια προσωπική τραγωδία.

Γεννήθηκε 8 Ιανουαρίου 1936 στην Αθήνα στις και φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου απ' όπου πήρε άδεια ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο.

Πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στην ταινία Στέλλα (1955) του Μιχάλη Κακογιάννη όπου πήρε μέρος με το ψευδώνυμο Κώστας Καράλης. Ακολούθησε η μία και μόνη συνεργασία του με τη Φίνος Φιλμ στον Αγαπητικό της βοσκοπούλας (1955). Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες, κυρίως μελοδραματικές.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 εγκατέλειψε τον κινηματογράφο. Επανήλθε στο σινεμά το 1996 με την ταινία του Νίκου Ζερβού Ο βαρώνος και ακολούθησαν 2 ακόμη ταινίες, Συμφωνία χαρακτήρων (1998) της Λουκίας Ρικάκη και Στη σκιά του Λέμμυ Κώσιον (2002) του Νίκου Ζερβού. Συμπρωταγωνίστησε ακόμη στο μονόπρακτο Η αγγελία του Γιώργου Σκούρτη στη σειρά της ΕΡΤ Ελληνικά μονόπρακτα (2006).

Η σημερινή του καθημερινότητα

Οσοι τον έχουν δει να κάνει τζόκινγκ στην περιοχή της Φιλοθέης, έχουν διαπιστώσει ότι το κορμί του δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από αυτό ενός 40χρονου αθλητή, με μια συμπρωταγωνίστριά του επίσης να εντυπωσιάζει με την εμφάνισή της.

Είναι 87 ετών και όμως, μέχρι και σήμερα σηκώνει 90 κιλά σε ελεύθερα βάρη, τρέχει πάνω από μία ώρα καθημερινά, ενώ δεν σταματάει να ασκείται σαν έφηβος. Ο λόγος για έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζεν πρεμιέ, τον Κώστα Κακκαβά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα στην Espresso, ο Κώστας Κακκαβάς έχει δημιουργήσει το δικό του γυμναστήριο στο σπίτι του, στην περιοχή της Φιλοθέης. Ελεύθερα βάρη, μηχανήματα εξάσκησης ποδιών, χεριών και κάθε αυτόνομης μυικής ομάδας αποτελούν για εκείνον κομμάτι της καθημερινότητάς του, καθώς το να γυμνάζεται μ’ αυτά είναι τρόπος ζωής.

Κώστας Κακκαβάς σήμερα

Αν και στο παρελθόν οι υποχρεώσεις του ήταν πολλές, κατάφερε να μην ξεφύγει ποτέ από την καθημερινή του προπόνηση. Ποτέ δεν κάπνιζε και δεν έπινε. Έκανε πάντα σωστή διατροφή, ώστε να διατηρείται σε φόρμα.

Το προσωπικό δράμα

Ο ηθοποιός είναι συντετριμμένος από τον θάνατο της Ντόρας Κωστίδου με την οποία ήταν ζευγάρι κάποτε και ο ίδιος ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως «έφυγε» και τονίζει: «Δεν μπορώ να αποχαιρετήσω την Ντόρα ούτε μπορώ να της πω “καλό Παράδεισο”, γιατί δεν πιστεύω πως έχει φύγει από τη ζωή…».

Ο Κώστας Κακκαβάς μιλώντας στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα συγκίνησε με την εξομολόγησή του.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είχα την τύχη στη ζωή μου να με αγαπήσουν υπέροχες γυναίκες και μάλιστα από πολύ καλά σπίτια. Υπέροχα πλάσματα. Ήμουν απόλυτα πιστός και ειλικρινής μαζί τους. Η Ντόρα ήταν ένα νοικοκυροκόριτσο που δυστυχώς η σχέση μας δεν κατέληξε σε γάμο».

Κώστας Κακκαβάς εμφάνιση σημερινή

Και πρόσθεσε ο ηθοποιός: «Όταν έμαθα για το φευγιό της Ντόρας, λύγισα. Δεν μπορώ ακόμα να κοιμηθώ τα βράδια από τη θλίψη μου. Δεν πιστεύω ότι έχει πεθάνει για να την αποχαιρετήσω. Πιστεύω κάπου θα ξανασμίξουμε και πάλι θα γελάσουμε δυνατά, όπως παλιά».

Και κατέληξε συγκινημένος: «Δεν μπορώ να αποχαιρετήσω τη Ντόρα, ούτε να της πω “καλό παράδεισο”, γιατί δεν πιστεύω πως έχει φύγει από τη ζωή. Το ίδιο ένιωθα και νιώθω και για το φίλο μου, Ανδρέα Μπάρκουλη. Νομίζω ότι είναι κάπου εδώ τριγύρω, θα ανοίξω την πόρτα και θα τους χαιρετήσω και τους δύο»!

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share