Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Πηγαίνει στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό και...» - Αποκάλυψη σοκ για τη Ζωή Λάσκαρη

Το "άγνωστο" περιστατικό!

2 Φεβρουαρίου 2023 09:15
«Πηγαίνει στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό και...» - Αποκάλυψη σοκ για τη Ζωή Λάσκαρη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα περιστατικό που σημειώθηκε στη ζωή της Ζωής Λάσκαρη την είχε "σημαδέψει". Η ηθοποιός είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό.

Της "κόστισε" όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά και χρηματικά, αφού το γεγονός αυτό ήταν αφορμή για να αλλάξει το έργο στο οποίο πρωταγωνιστούσε. Τι είχε αναφέρει η ίδια για το κορμί της, αλλά και τη νοσηλεία της;

Η Ζωή Λάσκαρη, δεν είχε κανένα κόμπλεξ για το κορμί της. "Το ότι εμφανίζομαι γυμνή σε διάφορες ταινίες δεν το θεωρώ καθόλου πρόστυχο ή ανήθικο. Αγαπώ το κορμί μου, έχω συμφιλιωθείτε τη γύμνια μου και γυμνή κολυμπάω και στη θάλασσα. Όχι βέβαια στο Φάληρο, αλλά σε όλες τις απόμερες γωνιές της Μυκόνου", είχε πει.

«Πηγαίνει στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό και...» - Αποκάλυψη σοκ για τη Ζωή Λάσκαρη

Για το λόγο αυτό το 1980 η ηθοποιός ανέβασε το έργο "Φρύνη η Εταίρα", του Γιώργου Ρούσσου στο Θέατρο Διάνα... Ωστόσο, στην τελευταία σκηνή για τις ανάγκες του ρόλο της έπρεπε να εμφανιστεί επί σκηνής ολόγυμνη, κάτι που εξόργισε το κοινό.

"Δεν γδύνομαι για να γδυθώ. Το απαιτεί ο ρόλος. Δεν κάναμε με τον συγγραφέα ένα έργο για μπανιστιρτζήδες. Κάναμε ένα έργο που θα σατίριζε την ηθική των πολιτικών και των παπάδων", είχε εξομολογηθεί.

Τι είχε συμβεί με το έργο αλλά και τη νοσηλεία της;

Το συγκεκριμένο έργο ήταν πανάκριβο και οι εισπράξεις στο ταμείο καθοδικές. Η Λάσκαρη δεχόταν συνεχώς κριτική για τη γυμνή της εμφάνιση και ανώνυμα τηλεφωνήματα στο θέατρο που την έβριζαν. Ένα βράδυ που έπαιζε, ένας θεατής φώναξε από την πλατεία "αίσχος" και εκείνη λιποθύμησε. Πηγαίνει στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό και νοσηλεύεται για μια βδομάδα. Αναγκάζεται να αλλάξει έργο. Χάνει πολλά σε χρήματα, αλλά και στη ψυχολογία της. Μιας και αναφερθήκαμε στη Ζωή Λάσκαρη, δείτε εδώ μια αποκάλυψη που... σοκάρει.

Σπάνια φωτογραφία της Ζωής Λάσκαρη στο διαμέρισμά της στο Κολωνάκι

Είδαμε για πρώτη φορά μια σπάνια φωτογραφία της Ζωής Λάσκαρη, από το σπίτι της στο Κολωνάκι. Η ηθοποιός πόζαρε στο φακό του φωτογράφου Κλεισθένη στο πολυτελές διαμέρισμα.

Η Ζωή Λάσκαρη -μία από τις ομορφότερες Ελληνίδες-, αναδείχθηκε Σταρ Ελλάς το 1959 και από τότε άνοιξαν για εκείνη οι πόρτες για μία καριέρα στον κινηματογράφο, κάτι που και η ίδια ήθελε. Γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής showbiz με το ψιλόλιγνο, πανέμορφο κορμί της να κλέβει παντού τα βλέμματα, και τους σκηνοθέτες να δίνουν μάχη για το ποιος θα την πρωτοέχει στις ταινίες του.

Δυο χρόνια μετά τη νίκη της στα καλλιστεία, ο Γιάννης Δαλιανίδης την επιλέγει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα του ταινία με τίτλο "Ο Κατήφορος", ένα δραματικό φιλμ που άφησε εποχή. Η σκηνή με τη Λάσκαρη να τρέχει γυμνή πίσω από το Νίκο Κούρκουλο έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας και αποτελεί μία από τις θρυλικότερες, κινηματογραφικές στιγμές του ελληνικού σινεμά.

Την δεκαετία του ’60 η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Η Ζωή Λάσκαρη μεταμορφώνεται με εντυπωσιακή επιδεξιότητα από το όμορφο, ναζιάρικο κορίτσι με τα μεγάλα όνειρα που όλοι είδαμε στο μιούζικαλ "Μερικοί το προτιμούν κρύο", στη δραματική "Στεφανία" του 1967, έναν ρόλο που σημάδεψε την καριέρα της.

Τότε ήταν που ο γνωστός φωτογράφος της εποχής, ο Κλεισθένης Δασκαλάκος την συνάντησε στο πολυτελές και άνετο διαμέρισμα της στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι. Εκεί τη φωτογράφησε με όλο τον αέρα της αληθινής ντίβας να πλημμυρίζει τον φακό και το σαλόνι του σπιτιού της.

Μία σπάνια λήψη από εκείνη τη φωτογράφηση δημοσιεύτηκε, περίπου 3 χρόνια από το θάνατο της Λάσκαρη, στη σελίδα του φωτογράφου στο Instagram. Μιας και αναφερθήκαμε στη Ζωή Λάσκαρη, δείτε εδώ όσα είχε αποκαλύψει η κόρη της για τα ναρκωτικά.

Δείτε την:

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share