Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θα το έχει ξεχάσει... μέχρι και ο ίδιος: Αυτή είναι η πρώτη δουλειά που έκανε ο Ανδρέας Μικρούτσικος

Το πτυχίο δεν του χρειάστηκε ιδιαίτερα

1 Φεβρουαρίου 2023 12:31
Θα το έχει ξεχάσει... μέχρι και ο ίδιος: Αυτή είναι η πρώτη δουλειά που έκανε ο Ανδρέας Μικρούτσικος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος έχει γράψει το δικό του όνομα με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, έχοντας πραγματοποιήσει νωρίτερα και καριέρα συνθέτη.

Οι κορυφαίες του μουσικές επιτυχίες είναι: Κυκλωπάκι (1985), Χαμένο Νησί (1986), Συχνότητες (1987), Έρωτας Κεραυνοβόλος (1988), Άνοιξη (1991), Δεν Μετανιώνω (1991), Κουτσουράκι (1991), Όσο Γυρίζει η Γη (1993).

Το 1991 συμμετείχε στη Eurovision με το τραγούδι του Άνοιξη, που ερμήνευσε η Σοφία Βόσσου καταλαμβάνοντας την 13η θέση. Ένα πλήρες άλμπουμ με το ίδιο όνομα (Άνοιξη) κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά και θεωρείται το καλύτερό του.

Τα έτη 1992 και 1993 ο Μικρούτσικος, που εσχάτως επιτέθηκε σε έτερο παρουσιαστή, παρουσίαζε το τηλεπαιχνίδι Το Μεγάλο Παζάρι. Φεύγοντας από το Mega Channel για τον ΑΝΤ1, ήταν ο πρώτος που γνώρισε στους Έλληνες την Reality τηλεόραση. Τα σόου του, όπως το Επιτέλους Μαζί από το 1996 έως το 2000, δέχτηκαν πολλές κακές κριτικές, παρά τις πολύ καλές επιδόσεις τηλεθέασης.

Ο Μικρούτσικος παρουσίασε τις τρεις πρώτες σεζόν του Big Brother στο κανάλι του ANT1 (την τρίτη σεζόν είχε μετονομαστεί σε The Wall). Παρουσίασε ακόμη το μουσικό ριάλιτι σόου του ΑΝΤ1, Fame Story. Επίσης παρουσίασε το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι Θησαυροφυλάκιο και πάλι από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, από το 2001 ως το 2004.

Αργότερα μετακινήθηκε στον Alpha TV, όπου παρουσίασε το ριάλιτι Από Καρδιάς, εκπομπή που διακόπηκε οριστικά μετά από ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ. Η απόφαση ελήφθη στις 13 Ιουνίου 2006 έπειτα από σειρά προστίμων που είχε επιβάλει το ΕΣΡ στο κανάλι και σύσταση μεταφοράς της εκπομπής σε βραδινή ζώνη, την οποία δεν ακολούθησε το κανάλι.

Παρέμεινε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, όπου τον Σεπτέμβριο παρουσίασε την πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου Αυτός μας έλειπε με την Δήμητρα Ρουμπέση και τη Σοφία Βόσσου. Η εκπομπή κόπηκε πρόωρα λόγω χαμηλής τηλεθέασης και αντικαταστάθηκε από τη Ναταλία Γερμανού και την εκπομπή Μες στην καλή χαρά. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος μεταπήδησε στο Star Channel για την παρουσίαση πρωινής εκπομπής με τίτλο Παρέα με τον Ανδρέα. Το 2009 ο Μικρούτσικος έσπασε το συμβόλαιό του με τον σταθμό και έμεινε εκτός τηλεόρασης. Επανήλθε στις 29 Αυγούστου 2020 ως σχολιαστής στο Big Brother που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, συμμετέχοντας σήμερα στη «Super Κατερίνα».

Το... πτυχίο που δεν χρειάστηκε

Ο Μικρούτσικος, όμως, έχει κάνει και άλλη δουλειά στη ζωή του, ή τουλάχιστον... για αυτό πήρε πτυχίο. Συγκεκριμένο, με τον πατέρα του να είναι μαθηματικός, και ο ίδιος είναι πτυχιούχος μαθηματικός.

Όταν ήταν νέος, επίσης, υπήρξε μέλος του ΕΚΚΕ, με όλα αυτά φυσικά να ανήκουν στο παρελθόν, αφού η επιτυχία του ως συνθέτης και παρουσιαστής έδειξε πως το πτυχίο του... μάλλον δεν χρειαζόταν.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share