Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Βόμβα» από Άλκη Κούρκουλο: «Ο πατέρας μου ήταν δύσκολος, μεγάλωσα σ’ ένα σπίτι όπου μπαινόβγαιναν...»

Τι εξομολογήθηκε για τη σχέση τους και την απώλειά του;

20 Ιανουαρίου 2023 10:37
«Βόμβα» από Άλκη Κούρκουλο: «Ο πατέρας μου ήταν δύσκολος, μεγάλωσα σ’ ένα σπίτι όπου μπαινόβγαιναν...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άλκης Κούρκουλος αποφάσισε να ακολουθήσει τα επαγγελματικά χνάρια του πατέρα του, Νίκου, όμως η απώλειά του ήταν γι' αυτόν ένα πολύ βαρύ φορτίο.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν στο «Gala», ο ίδιος αποκάλυψε πώς ο Νίκος Κούρκουλος ήταν δύσκολος σαν πατέρας, αλλά κληρονόμησε από αυτόν πολλά στοιχεία. Με την ευκαιρία, δείτε τι αποκάλυψε ο Άλκης Κούρκουλος για τον ετεροθαλή αδερφό του, Φίλιππο και γιο της Μαριάννας Λάτση.

G: Ένιωσες πότε ότι πρέπει να συμβιβαστείς με το επώνυμό σου και ό,τι αυτό κουβαλάει;

Ήταν μια διαδικασία που μου πήρε πολλά χρόνια. Έτυχε, βλέπεις, να ακολουθήσω το ίδιο επάγγελμα με τον πατέρα μου. Τα πάντα μπήκαν σε πιο σωστή βάση με το πέρασμα του χρόνου, την ωρίμανσή μου και κάποιες εσωτερικές διεργασίες.

G: Πώς ήταν ο Νίκος Κούρκουλος ως πατέρας;

Δύσκολος. Κληρονόμησα από εκείνον πολλά στοιχεία που τα κουβαλώ στο DNA μου, όπως την εντιμότητα, τη σεμνότητα και την παντελή έλλειψη μισαλλοδοξίας. Αυτή την ελληνική μανία του να φας τον άλλον. Ήταν υπέρμαχος της άποψης πως ό,τι κι αν κάνεις, εντέλει σε βαθμολογεί το σανίδι.

Άλκης και Νίκος Κούρκουλος

Μεγάλωσα σ’ ένα σπίτι όπου μπαινόβγαιναν ηθοποιοί και οι περισσότερες κουβέντες αφορούσαν την τέχνη, αλλά δεν έπαιξαν ρόλο οι γονείς μου στην επιλογή του επαγγέλματός μου. Η μητέρα μου δεν χάρηκε με την απόφασή μου. Αρχικά σπούδασα Διεύθυνση Φωτογραφίας στη Σχολή Σταυράκου. Δούλεψα ως βοηθός οπερατέρ, αλλά η εσωτερική μου ανάγκη ήταν άλλη. Έτσι, στη συνέχεια πήγα σε δραματική σχολή.

G: Σκέφτηκες ποτέ: «Θα ήθελα να ζει ο πατέρας μου για να με δει εδώ»;

Θα ήθελα να τον είχα κοντά μου, ούτως ή άλλως, ανεξαρτήτως της δουλειάς. Δεν μου έχουν μείνει απωθημένα σε σχέση με τον πατέρα μου. Πρόλαβα να του πω όλα αυτά που ένιωθα. Είχαμε κουβεντιάσει πολύ, συζητούσαμε μεταξύ μας τα πάντα.

G: Η σκηνοθετική ματιά της μητέρας σου παίζει ρόλο στις δουλειές σου;

Είναι μια πολύ έξυπνη γυναίκα που ξέρει από θέατρο. Παλιά αντιδρούσα, δείχνοντας άρνηση σε οτιδήποτε είχε να κάνει με επαγγελματική επιρροή από τους γονείς μου. Ήθελα να μάθω από τα δικά μου λάθη. Έκανα λάθη, και εξακολουθώ να κάνω, αλλά τώρα πια είμαι άνετος στο να ρωτώ τη γνώμη της. Αντιδρώ πολύ πιο έξυπνα. Ζητώ την άποψή της και κρατάω αυτά που μου κάνουν.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share