Κυριακή, 14 Απριλίου 2024

Ξέσπασε η Εριέττα Κούρκουλου: «Γιατί; Δεν βλέπετε τον φόβο τους; Δεν ακούτε τις φωνές τους;»

«Όσοι στέκονται στην πλευρά της αγάπης όμως...»

19 Ιανουαρίου 2023 10:36
Ξέσπασε η Εριέττα Κούρκουλου: «Γιατί; Δεν βλέπετε τον φόβο τους; Δεν ακούτε τις φωνές τους;»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι εποχές έχουν αλλάξει και η μαζική σφαγή ζώων, είναι σίγουρα κάτι το οποίο προκαλεί θλίψη, θυμό και αγανάκτηση σε πολλούς. Μια από αυτούς είναι και η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου, Εριέττα.

Δείτε επίσης: Άλκης Κούρκουλος: "Τα δύο μικρά, τα οποία ξέρω από τότε..." - Όλη η αλήθεια για την σχέση του με την Εριέττα Κούρκουλου

Σε μία μακροσκελή ανάρτηση προχώρησε η Εριέττα Κούρκουλου με αφορμή το έθιμο με το σούβλισμα των αρνιών.

Η Εριέττα Κούρκουλου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με τα ζώα, κάτι που αποδεικνύει καθημερινά μέσα από το έργο που παρέχει από τη φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που έχει δημιουργήσει με την επωνυμία «Save a Greek Stray», που έχει ως σκοπό την προστασία των ζώων.

Η μακροσκελής ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου για το έθιμο του Πάσχα

Ξέσπασε η Εριέττα Κούρκουλου: «Γιατί; Δεν βλέπετε τον φόβο τους; Δεν ακούτε τις φωνές τους;»

Σε σημερινή ανάρτησή της μέσα από το Instagram αναφέρει για το σούβλισμα των αρνιών: «Το να κλείνουμε τα μάτια και να ακολουθούμε τον περπατημένο δρόμο είναι το μόνο εύκολο… Το βαθύ ψάξιμο και η απόρριψη του καθεστώτος από την άλλη, πολλές φορές οδηγεί στην μοναξιά, τις συγκρούσεις και την απαξίωση από τους ανθρώπους που μας περιτριγυρίζουν. Όσοι στέκονται στην πλευρά της αγάπης όμως και αγωνίζονται για αυτήν, ποτέ δεν χάνουν μακροχρόνια, γιατί η αγάπη έχει πάντα δίκιο.

Για εμένα, ο βιγκανισμός, όπως και η απόρριψη των στοιχείων της Ελληνικής παράδοσης που στηρίζονται στην θανάτωση άλλων συναισθανόμενων όντων, έχουν την βάση τους ακριβώς εκεί… στην αγάπη. Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα όπου μας προσφέρονται τόσες εναλλακτικές, η κατανάλωση του κρέατος είναι αχρείαστη. Οι περισσότεροι από εμάς, κάποτε συνδέαμε το Πάσχα με το σούβλισμα αθώων πλασμάτων και είναι λογικό, γιατί αυτό μας έμαθαν να κάνουμε.

Περισσότερες δηλώσεις από την Εριέττα Κούρκουλου

Ξέσπασε η Εριέττα Κούρκουλου: «Γιατί; Δεν βλέπετε τον φόβο τους; Δεν ακούτε τις φωνές τους;»

Σήμερα όμως, ξέρουμε ότι το κάθε ένα από αυτά τα ζώα, κάποτε είχε οικογένεια, φίλους και θέληση για ζωή (όπως έχουμε και εμείς). Ξέρουμε ότι τα θύματα αυτά, πάλεψαν με όλη τους την δύναμη να ξεφύγουν από το σφαγείο αλλά δυστυχώς, δεν είχαν καμία ελπίδα. Μακάρι να μπορούσα να μπω στα σφαγεία και να φωνάξω με όλη μου την δύναμη στους ανθρώπους που τραβούν το μαχαίρι… «Γιατί;» «Δεν βλέπετε τον φόβο τους;», «Δεν ακούτε τις φωνές τους;», Γιατί;;;

Αυτό όμως δεν γίνεται… οπότε κάνω ότι μπορώ σαν άτομο. Στέκομαι απέναντι στην βία και προσπαθώ να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να την αντιληφθούν και να την απορρίψουν και εκείνοι.

Επιλέγω να υπερασπιστώ τα πλάσματα, των οποίων το δικαίωμα στην ζωή καταπατείται χωρίς καμία εξήγηση. Επιλέγω να περπατώ δίπλα τους. Επιλέγω να βρίσκομαι στο στρατόπεδο της ενσυναίσθησης, του σεβασμού και της αγάπης, όχι γιατί δεν μου άρεσε η γεύση του κρέατος, αλλά γιατί αυτό δεν δικαιολογούσε την αφαίρεση της ζωής ενός πλάσματος που ήθελε να ζήσει. Είμαι Vegan, όχι επειδή είναι εύκολο, αλλά επειδή είναι το σωστό», έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share