Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Όλος ο κόσμος την ξέρει ως Λίτσα Διαμάντη: Αυτό είναι το αληθινό ονοματεπώνυμο και η καταγωγή της τραγουδίστριας

Έτσι ξεκίνησε τη μεγάλη της πορεία

23 Νοεμβρίου 2022 10:42
Όλος ο κόσμος την ξέρει ως Λίτσα Διαμάντη: Αυτό είναι το αληθινό ονοματεπώνυμο και η καταγωγή της τραγουδίστριας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Λίτσα Διαμάντη αποτέλεσε για δεκαετίες μια αγαπημένη καλλιτέχνιδα στην κορυφογραμμή του ελληνικού τραγουδιού, με την ίδια πάντως να φροντίζει πάντοτε να έχει χαμηλό προφίλ, έχοντας παράλληλα αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα, ζει στο κέντρο της Αθήνας μακριά από τη δημοσιότητα, θέλοντας να ζει ήρεμα και κάνοντας ταξίδια που αγαπάει πολύ. επιλέγοντας την ηρεμία μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα. Η οικονομική κρίση «χτύπησε» και τον δικό της τρόπο ζωής, όπως γράφει η espresso σε δημοσίευμά της, με αποτέλεσμα η Λίτσα Διαμάντη να ακολουθεί έναν πιο απλό τρόπο ζωής, προτιμώντας να κάνει εξόδους σε μικρά ταβερνάκια του Ψυρρή. Έως και πριν από τρία χρόνια, όπως αναφέρει στην εφημερίδα μία καλή φίλης της ερμηνεύτριας, οι προτάσεις για επανεμφάνισή ήταν πολλές.

Εκείνη όμως είχε ήδη προγραμματίσει τη μέρα που θα αποσυρόταν. Πάντα ήθελε να μείνει στις καρδιές και στο μυαλό όλων ως μια τραγουδίστρια με «ατσάκιστη» φωνή. «Ήξερε πότε να φύγει με αξιοπρέπεια, αν και η φωνή της ήταν σαν γάργαρο νερό» αναφέρει η ίδια πηγή.

Λίτσα Διαμάντη σήμερα

Το όνομα, η καταγωγή και η αρχή για την καριέρα της

Αναφορικά με την ίδια, το αληθινό της όνομα είναι Ευαγγελία Κοσμίδου και γεννήθηκε στον Κολωνό. Σε ηλικία τεσσάρων ετών μετακόμισε με τους γονείς της στο Αιγάλεω, όπου τελείωσε το σχολείο.

Ήταν μόλις έξι ετών όταν τραγούδησε για πρώτη φορά σε μια οικογενειακή γιορτή το «Εκεί Ψηλά Στον Αϊ-Λια». Ξεκίνησε να παίζει ακορντεόν από οκτώ χρονών.

Έντεκα χρονών έγραφε στο ημερολόγιό της: «Θέλω να γίνω (καλή) τραγουδίστρια, να βλέπω το όνομά μου στις φωτεινές επιγραφές, να αρέσω και να με χειροκροτεί ο κόσμος». Μόλις τελείωσε το Δημοτικό εμφανίσθηκε με το ακορντεόν, αρχικά σε θερινούς κινηματογράφους μαζί με τον Αγκόπ και στη συνέχεια σε πανηγύρια, μαζί με δημοτικά συγκροτήματα.

Στα 13 είχε την πρώτη της επαφή με τη δισκογραφία, όπου σε ένα δισκάκι 45 στροφών είπε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο "Ένα δειλινό του Απρίλη" στην εταιρεία Ντο-Ρε. Το 1965, σε ηλικία μόλις 16 ετών ηχογράφησε τις περίφημες «Συννεφιές» του Γιώργου Μητσάκη.

Απόστολος Καλδάρας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Μητσάκης, Άκης Πάνου, Λυκούργος Μαρκέας, Χρήστος Νικολόπουλος, Αλέξης Παπαδημητρίου, Σταμάτης Κραουνάκης συνεργάστηκαν μαζί της, ενώ μοιράστηκε το ίδιο μικρόφωνο με τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού από τον Τόλη Βοσκόπουλο μέχρι τον Στέλιο Καζαντζίδη.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share