Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πριν ασχοληθεί με την υποκριτική: Αυτή ήταν η πρώτη δουλειά που έκανε η Άντζελα Γκερέκου

Έτσι ξεκίνησε την πορεία της

16 Νοεμβρίου 2022 15:33
Πριν ασχοληθεί με την υποκριτική: Αυτή ήταν η πρώτη δουλειά που έκανε η Άντζελα Γκερέκου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Άντζελα Γκερέκου είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές Ελληνίδες και... πολυπράγμων, παίζοντας στη «Γη της Ελιάς» ως ηθοποιός και ούσα παράλληλα πρόεδρος του ΕΟΤ.

Έγινε γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από το ρόλο της Όλγας Δελή στη σειρά η Πρόβα του νυφικού. Η τελευταία σειρά που έπαιξε στη τηλεόραση πριν ασχοληθεί με την πολιτική ήταν η σειρά Τα παιδιά της Νιόβης.

Το 1998 έπαιξε στην θεατρική παράσταση Ήρθες σαν όνειρο στο θέατρο Ακροπόλ μαζί με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Επίσης έχει γράψει και στίχους για τραγούδια τα οποία ερμήνευσε ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές «Στη σκιά του χρήματος», «Μια γυναίκα από το παρελθόν», «Ο ήχος της σιωπής», «Τμήμα Ηθών», «Παιχνίδια χωρίς σύνορα», «Τολμηρές Ιστορίες», «Μαγική Νύχτα», «Η πρόβα του νυφικού», «Ένοχη Αγάπη», «Τα παιδιά της Νιόβης», «Η Γη της Ελιάς».

Έτσι έκανε την αρχή της

Νωρίτερα, όμως, είχε δείξει πως ήταν ένα άτομο που δε μένει μόνο σε μία ασχολία, αφού άλλη ήταν η πρώτη της δουλειά. Συγκεκριμένα, έχει εργασθεί ως αρχιτέκτονας στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. σε ειδικά προγράμματα για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας και έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών μελετών για την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας.

Η Γκερέκου, που αναφέρθηκε και στην απαγόρευση από την κόρη της, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και υποκριτική στην Ακαδημία Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου, ενώ εντάχθηκε και μαθήτευσε στην ομάδα του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελλίνι. Έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο και έχει συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share