Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Τα πάνω-κάτω στην πορεία της Ζωής Λάσκαρη - Το ψέμα που άλλαξε τα πάντα!

Το μυστικό που βγήκε στο «φως»

28 Σεπτεμβρίου 2022 10:37
Τα πάνω-κάτω στην πορεία της Ζωής Λάσκαρη - Το ψέμα που άλλαξε τα πάντα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Ζωή Λάσκαρη δεν άρεσε να την αποκαλούν sex symbol, αν και δεν μπορούσε με τίποτα να περάσει απαρατήρητη. Ήταν ευθύς, ειλικρινής και ντόμπρα, ακόμα κι όταν ήξερε πως η αλήθεια θα της κοστίσει, ζούσε με πάθος, αγαπούσε στα όρια και ήταν πάντα πολύ ξεροκέφαλη για να μην κάνει αυτό που θέλει, όπως η ίδια είχε παραδεχτεί. Δείτε εδώ τους έρωτες της ζωής της.

Μία τέτοια απόφαση πήρε και το 1959, όταν έλαβε μέρος στα καλλιστεία ομορφιάς. Ως Ζωή Κουρούκλη (το πατρικό της όνομα) τότε, η 16χρονη καλλονή, παρά τα κακόβουλα σχόλια που ήθελαν μία κοπέλα της εποχής να στιγματίζεται ηθικά από τη συμμετοχή της σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, πήγε κόντρα στα στεγανά και περπάτησε στη γέφυρα ομορφιάς.

Η τρέλα της να συμμετάσχει στα καλλιστεία ήταν τόση, που δήλωσε ψευδή ηλικία και αντί για 16, δήλωσε πως ήταν 18. Ψηλή, ξανθιά με αγαλματένιο σώμα εντυπωσίασε τους πάντες και κέρδισε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς.

Η εστεμμένη Σταρ Ελλάς 1959 Ζωή Λάσκαρη

Σχεδόν ένα μήνα μετά, το νεαρό κορίτσι θα βρεθεί στο Λονγκ Μπιτς της Νέας Υόρκης για τις ανάγκες του διαγωνισμού Μις Υφήλιος. Δεν θα κερδίσει κάποιο τίτλο, αλλά θα μείνει στην Αμερική. Εργάζεται ως μοντέλο, έχοντας συμβόλαιο με τις εταιρείες MCA και CBS και έπαιξε σε κάποιες τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Σπάνιο ντοκουμέντο από τη Ζωή Λάσκαρη στο Λονγκ Μπιτς

ζωη-λασκαρη-ηθοποιοσ-28-9

Τη βραδιά των καλλιστείων, την εντοπίζει και ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης, ο οποίος θαμπώνεται από την ομορφιά της και δύο χρόνια μετά την επιστροφή της από την Αμερική την επιλέγει για πρωταγωνίστρια του στη ταινία "Κατήφορος" (1961). Εκεί ξεκινά μία μακρά πορεία συνεργασίας του σκηνοθέτη με τη Ζωή Λάσκαρη, της οποίας η καριέρα εκτοξεύτηκε ως "μούσα" του Δαλιανίδη.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share