Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η άγνωστη ζωή της Σίας Κοσιώνη: Η δουλειά που έκανε πριν από τον ΣΚΑΪ και τη γνωριμία με τον Κώστα Μπακογιάννη

Η πορεία της παρουσιάστριας μέχρι την καταξίωση

15 Αυγούστου 2022 08:52
Η άγνωστη ζωή της Σίας Κοσιώνη: Η δουλειά που έκανε πριν από τον ΣΚΑΪ και τη γνωριμία με τον Κώστα Μπακογιάννη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Σία Κοσιώνη έχει εγκαθιδρυθεί σήμερα ως μια από τις κορυφαίες παρουσιάστριες στην ελληνική τηλεόραση και βρίσκεται, παράλληλα, σε έναν επιτυχημένο γάμο με τον Κώστα Μπακογιάννη, με την ίδια φυσικά να έχει καταγράψει μια σημαντική πορεία.

Η 42χρονη σήμερα δημοσιογράφος έγινε γνωστή από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αλλά λίγοι γνωρίζουν το πώς ξεκίνησε. Η Κοσιώνη, που εσχάτως αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο δεύτερου παιδιού, το... αποκάλυψε εν μέρει, όταν με αφορμή τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις ανέβασε μια φωτογραφία της στο Instagram από τότε, που έδινε επίσης εξετάσεις.

Η πορεία της Κοσιώνη μέχρι την καθιέρωση

Αυτό που κατάφερε, ήταν να περάσει στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε και, ύστερα, συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου όπου έλαβε το μεταπτυχιακό της με θέμα «New Media, Information and Society».

Η Κοσιώνη, μάλιστα, άρχισε τη σταδιοδρομία από τη Θεσσαλονίκη στην ραδιοφωνία, στην τηλεόραση και στον τύπο Στην Αθήνα, από τις πρώτες της συνεργασίες ήταν με την δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα στην εκπομπή «Ουδείς Αναμάρτητος» της ΕΡΤ. Παράλληλα παρουσίαζε πολιτικά δελτία ειδήσεων στον ραδιοφωνικό σταθμό SuperSport FM (νυν BwinΣΠΟΡ FM 94.6).

Η επόμενή της συνεργασία ήταν με την Εφημερίδα SportDay, όπου ανέλαβε τη στήλη Media. Εκείνη την περίοδο είχε συνεργασίες και με τα περιοδικά Active και Athens Voice.

Τον Μάρτιο του 2006 άρχισε να εργάζεται στον όμιλο του ΣΚΑΪ. Αρχικά πραγματοποιούσε ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και εκπομπές στο ραδιόφωνο ΣΚΑΪ 100.3. Από τον Σεπτέμβριο του 2006 ξεκίνησε την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2017 συμπαρουσίαζε μαζί με τον Αλέξη Παπαχελά, τον Παύλο Τσίμα και τον Τάσο Τέλλογλου την ενημερωτική εκπομπή Ιστορίες.

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share